bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dve dievčatká v belasom

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dve dievčatká v belasom

,,Spálňa dvojičiek bola na druhom konci haly. Už sa z nej neozýval nijaký zvuk."
Frawleyovci veľmi uľahčili situáciu únoscom, pretože svoje dvojičky zverili do opatery mladého dievčaťa, kým oni boli na oficiálnej večeri v New Yorku. Rodičia vďaka solventnému darcovi sú schopní zaplatiť požadované vysoké výkupné, ale pri odovzdávaní peňazí FBI stratí stopu páchateľov. Namiesto oboch detí sa vracia iba Kelly. Kathy pokladajú za mŕtvu, pretože v aute, v ktorom mali odovzdať deti, vyšetrovatelia nájdu vedľa zastreleného šoféra list, v ktorom sa priznáva k neúmyselnému zabitiu dievčatka...

Detaily o knihe

Názov: Dve dievčatká v belasom

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

super (Janka Brišová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opat super detektovka od tejto autorky. Napatie od zaciatku az do konca. Okrem toho aj vtiahnutie do sveta dvojiciek a ich prepojenia bolo velmi strhujuce. Odporucam kazdemu kto ma rad krimi zaner.

M. H. Clark (Dana Kimličková, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
uzasna knizka, az do posledneho okamihu ma drzala v napati. Bolo srdcervuce sledovat tazke obdobie ked rodic strati dieta, chvile nadeje a sklamania. Priznam sa, ze to bola moja prva kniha od M. H.Clark, a odvtedy patri autorka jednoznacne medzi moje top :)

trochu iná detektívka (Andy, 27.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha začína únosom dvoch dievčat po oslave ich tretích narodenín. Uniesli ich v belasých pyžamkách. Začne sa kolotoč vyšetrovania, vydierania aj obviňovania. Po zaplatení 8-miliónového výkupného sa však rodičom vráti len jedno dieťa. Všetko nasvedčuje tomu, že druhé dievča je mŕtve, avšak nie je to tak. Únoskyňa, ktorá sa o deti starala, sa rozhodla, že si malú Kathy nechá a stane sa jej dcérou. Nepočítala však s tým, že dievčatká Kathy a Kelly nie sú úplne obyčajné. Po návrate domov sa Kelly správa „čudne“. Neustále čosi bľaboce a nikto jej nerozumie. Len ich mama vycíti, že Kathy neumrela, že žije, ale je vážne chorá. A tak sa Kelly o svoju sestričku stará akoby na diaľku. Bolo dojemné, ako sa starala o bábiku, kládla jej na čelo studený obklad, pretože vedela, že Kathy je vážne chorá a má silnú horúčku, keď mala problémy s dýchaním, Kelly ich mala tiež.. Identické dvojčatká boli tak silno prepojené, že takmer zomreli obe. Táto detektívka je pre všetkých, ktorí veria na veci „medzi nebom a zemou“, na veci trochu zvláštne, často nepochopené. Identické dvojičky mali svoju vlastnú reč, cítili sa na diaľku, čo veľmi pomohlo pri vyšetrovaní. Kniha sa mi čítala spočiatku trošku ťažšie pre rôzne identity-falošné mená únoscov, ale neskôr to už šlo rýchlo, dej mal spád, nechýbalo napätie a trochu prekvapivý záver. Kapitoly sú krátke, takže keď si večer poviete, že dočítate ešte jednu a pôjdete spať, zaručene ich prečítate aspoň desať. :)

Dve dievčatká v belasom (Janka Samcová, 12.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napínavé a dojímavé zároveň

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x