bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







LINGEA Lexicon5 Veľký slovník nemecko-slovenský slovensko-nemecký

Vydavateľ: Lingea SK (LINGEA, s.r.o.)
Jazyk: německý, slovenský
Formát:CD
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: LINGEA Lexicon5 Veľký slovník nemecko-slovenský slovensko-nemecký

Nová generácia elektronických slovníkov nadväzuje na predchádzajúci mimoriadne úspešný rad slovníkov. Lexicon 5 má niekoľko nových funkcií: zdokonalené vyhľadávanie, rýchly náhľad na fulltext, automatické dopĺňanie zadávaných hesiel, nové grafické spracovanie tabuliek tvaroslovia či funkciu preberania textu pod kurzorom myši.

Lexicon 5 ponúka používateľovi možnosť vybrať si medzi “klasickou” aplikáciou pre Windows a plne grafickou aplikáciou, ktorú je možné používať pod operačnými systémami Windows (od verzie 98 po Vista), Linux a Mac OS X. K dispozícii je tiež variant vhodný na začlenenie do firemného intranetu.

Tento rozsiahly všeobecný slovník je určený všetkým, ktorí pracujú s nemčinou na vyššej jazykovej úrovni, ako napr. prekladatelia, študenti vysokých škôl alebo zástupcovia veľkých firiem. Slovník rešpektuje nový nemecký pravopis a obsahuje overenú slovnú zásobu posledných desaťročí v počte viac ako 63 000 nemeckých hesiel. Heslom sa rozumie celé heslové slovo rozčlenené na jednotlivé významy, pri ktorých sú prehľadne zobrazené jednotlivé ekvivalenty vrátane ich väzieb, ďalej príklady, ustálené slovné spojenia, doplňujúce kontextové poznámky, štýlové a odborové príznaky významu a na konci hesla najpoužívanejšie frázy a idiómy, ktoré sa viažu s daným heslom. Jednotlivé významy každého hesla sú dôsledne zaradené podľa frekvencie používania.

Pri heslách sa tiež zobrazujú synonymá, odvodené slová a slovné spojenia. Heslá v slovníku možno vyhľadávať obojstranne a v akomkoľvek tvare. Okrem tohto tvaroslovného vyhľadávania má slovník aj fulltextové vyhľadávanie, ktoré hľadané slovo či slovné spojenie nájde všade, kde sa v slovníku vyskytuje. Používateľ má ďalej k dispozícii 300 tematických okruhov, pomocou ktorých sa môže učiť slovíčka z rôznych oblastí alebo sa z nich môže dať vyskúšať. Veľkou výhodou je možnosť dopĺňania ďalších vlastných hesiel a tvorba vlastných tematických okruhov. Slovník ponúka okrem tém aj základnú slovnú zásobu rozdelenú do tridsiatich lekcií s možnosťou vytvárania ďalších vlastných lekcií.

Súčasťou slovníka je ucelený, výstižný a názorný prehľad nemeckej gramatiky členený podľa jednotlivých slovných druhov. Okrem tradične používaných tabuliek skloňovania a časovania obsahuje aj niekoľko gramatických informácií, ktoré sú zhrnuté do tabuľkových prehľadov. Vďaka nim sa v gramatike dá veľmi ľahko orientovať.

V slovníku je 50 000 ozvučených hesiel. Program umožňuje porovnanie vlastnej výslovnosti s rodeným hovoriacim. Lexicon dobre spolupracuje s ostatnými programami a je možné spúšťať ho priamo z CD.

Detaily o knihe

Názov: LINGEA Lexicon5 Veľký slovník nemecko-slovenský slovensko-nemecký

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x