bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Obchodník so smrťou

Vydavateľ: Nakladatelství XYZ (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.05.2024 02:59

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Obchodník so smrťou

Thomas Lang je obyčajný chlap, pracuje ako bodyguard, pije whisky, preháňa sa na motorke. Jedného dňa ho osloví akýsi muž a najme si ho na vraždu amerického priemyselníka. Lang ponuku prijme, potom sa však rozhodne obeť varovať. Jeho dobrý skutok nezostane nepotrestaný. Proti svojej vôli sa ocitne vo víre dramatických udalostí...
Svieži, napínavý, ale predovšetkým vtipný príbeh a s prvkami thrilleru i deterktívky rozpráva autor s osobitým ironickým nadhľadom.

Detaily o knihe

Názov: Obchodník so smrťou

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

WoW :D milo prekvapená.. :D (Adriána Brišová, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo očakávať od knihy, ktorú napísal Hugh Laurie? Áno, ten Hugh Laurie, ktorý hrá doktora Housa v rovnomennom americkom seriáli. Nečakala som nič, pretože som bola poslednou dobou nemilo prekvapená knihami, o ktorých som si myslela, že budú dobré alebo aj perfektné. Ako názov napovedá - ide o smrť, zbrane, terorizmus a kto vie čo ešte, ale predovšetkým ide o humor. Od prvých riadkov som sa neuveriteľne bavila. Nielen dejom, ale aj štýlom ako Laurie rozpráva, vysvetľuje, opisuje a vkladá Thomasovi myšlienky do situácií, ktoré na prvý pohľad vyzerá značne absurdne. Lenže potom sa tam objaví akési "Thomasove ego" a celá absurdnosť je preč. Thomas, čo k nemu povedať. Popravde je to typ chlapa, s ktorým by ste žiť nechceli. Ženskú prirovnáva k autu, neupratuje a všemožne sa chová ako idiot, ale taky je to chlap, ktorý si stojí za svojim a aj keď sa mu sakramentsky nepáči čo musí urobiť, urobí to. A tiež je to Brit, kto by chcel žiť s Britom? Ja ich humoru nerozumiem a predsa - tu som sa bavila od začiatku do konca. Spomenula som sa, že Thomas je Brit a tak by sa dalo očakávať, že sa dej bude odohrávať v Británii, najlepšie Londýne. Áno časť deja sa tam naozaj odohráva, ale potom sa tiež pozrieme inam. ... Chvíľka napätia ... Tradá ... Do Českej republiky. Áno, čítate dobre, presne stam. Takže, chvíľku sme v Prahe, chvíľku v nejakej horskej dedinke vo Švajčiarsku, potom niekde v Casablance a tak ďalej. Samozrejme, že sú v knihe ďalšie podstatné aj nepodstatné postavy a zápletky, ale väčšina z toho je postavená práve na Thomasovi. Sem tak sa objaví nejaký ten vládny úradník, agent, alebo ženská - priznajme si, kvôli ktorej je chlap schopný aj nemožného. Román Obchodník so smrťou ma dostal. Absolútne, úplne ma odrovnal. Prepojenie akčného románu s vtipom, humorom a sebairóniu - to bolo proste niečo. Keby som mohla, dala by som 200% pretože táto kniha si to rozhodne zaslúži. Bolo to ako čerstvý vánok medzi všetkými tými knihami, kde sa nič nedeje, postaví hovoria a hovoria, ale nič nám nerozprávajú. Ak sa chcete u knižky naozaj pobaviť - siahnite po Obchodníkovi so smrťou.

Jednoducho, odporúčam (Julie, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Možno nepatrí medzi najlepšie knihy, možno nemá nijak zvlášť pútavý príbeh a neoplýva žiadnymi svetobornými myšlienkami, ale má čosi do seba. Keby nemala, nesiahla by som po nej rok čo rok, stále v období Vianoc (keďže som ju pred niekoľkými rokmi dostala práve pod stromček). Určite nesadne každému. Má svoj typický suchý britský humor, je plná irónie a a má tak komplikovaný dej, že ak sa nezamotáte na 50. strane, tak o stranu neskôr vás to určite neminie. Asi práve to množstvo udalostí a kvantum všakovakých mien niektorých úplne odradí alebo aspoň hlavu zamotá tak, že zopár strán si prečítate aj niekoľkokrát. Až neskôr zistíte, že to spätné čítanie je v podstate na dve veci, pretože nič podstatnejšie sa nedozviete. A potom sa na to všetko vykašlete a len jednoducho čítate ďalej, smejete sa na neskutočných hláškach a nemáte ani poňatia, o čom to vlastne je. Práve tým svojim humorom ma k sebe stále láka a aj po niekoľkých prečítaniach stále objavím niečo nové. A smejem sa stále rovnako, ak nie viac. („Pražské letisko je o niečo menšie, než nápis hlásajúci „Letisko Praha“ pred budovou terminálu.“ Alebo: „...vrhol letmý pohľad na skupinku skvelých francúzskych detí, ktoré sledovali svojho inštruktora na zjazdovke vo formácii krokodíla. Každé bolo veľké asi ako hasiaci prístroj...“) Keď tak nad tým teraz rozmýšľam, poriadne ma svrbia prsty a určite nevydržím čakať do Vianoc...

paradicka (ika, 19.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha sa mi dostala do ruk uz pred par rokmi. nahodne som ju nasla v knihkupectve ale neolutovala som to. kniha je pisana velmi zaujimavo, putavo a aj vtipne co udrziava citatelovu pozornost a nenudi sa pri nej. bola som s nou velmi spokojna :)

Kniha ako sa patrí :) (Nikuš, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hugh Laurie inak aj Dr. House. Vďaka seriálu som si ho veľmi obľúbila a keď sa mi dostala do rúk jeho kniha, no sánka dolu šéfe. Od údivu som nevedela prestať čítať. Humoru ktorým sa vyznačuje ako Dr. House je kniha plná až až. Perfektná kniha, odbporúčam každému :) Neoľutujete :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x