bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Projekt Sakkara

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Projekt Sakkara

Prieskum záhadnej jaskyne v južnom Francúzsku spojil cesty anglického historika Petra Lavella a francúzskeho samozvaného archeológa Patricka Nevreuxa. Spoločne sa rozhodnú odhaliť aj ďalšie svedectvá o múdrosti a mysticizme starých čias.
Do Káhiry ich pozve sir Oliver Guardner, ktorému otec zanechal cennú zbierku staroegyptských artefaktov. Ten nestihol ukončiť pátranie po "svetových vedomostiach" ani po "pôvode mágie", pretože v roku 1930 prišiel za záhadných okolností o život. Oboch dobrodruhov nadchla predstava, že budú môcť pokračovať v pátraní. Prvým záchytným bodom je ukradnutý papyrus z Tutanchamonovho hrobu. Jeho prostredníctvom sa dostanú na stopu záhadného kacírskeho faraóna Echnatona i povesťami opradenej Tabule Smaragdiny. Hľadanie ich vedie cez Rodos i Káhiru až hlboko pod sakkarskú nekropolu k predpokladaným koreňom dejín ľudstva. Lenže ich expedícia vyvolá záujem pochybných konkurentov: tajnej spoločnosti, ktorá sa obom začne otvorene vyhrážať, ako i očarujúcej Melissy, členky pochybnej sekty.
Cesta k Imhotepovmu hrobu sa pre Petra s Patrickom mení na oveľa nebezpečnejšie dobrodružstvo, ako pôvodne predpokladali.

Detaily o knihe

Názov: Projekt Sakkara

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Wolfgang Morgen podišiel bližšie a načiahol sa po kazete, no sir Guardner ho rukou zastavil. "Nedotýkajte sa jej! Akýkoľvek neopatrný dotyk, a rozpadne sa na prach!"
Wolfgang Morgen stiahol ruku späť. "Samozrejme, chápem."
"Nik nevie, že tento papyrus mám," pokračoval sir Guardner a opatrne otváral kazetu. "My dvaja sme jediní, ktorí ho po troch tisícročiach zazreli... Pozrite sa!"
Nemec sa zohol nad starý egyptský dokument. Po chvíli mu bolo jasné, že jeho hostiteľ nepreháňa. Nákres hovoril jasnou rečou. Mlčky hľadel na postavu faraóna, ktorý stál vedľa stély opisujúcej prameň múdrosti. Wolfgang Morgen tú scénu poznal. Trochu nešikovne ju opisoval aj Codex Guillaume. Všimol si aj žiariace oko uprostred pyramídy. Kartuša s menom naňho doslova kričala, tak dobre ju poznal. Po chrbte mu prebehli zimomriavky. Takže Guardner kľúč skutočne našiel! A on, Morgen, to tušil! Pred ním ležal prístup k najväčšiemu tajomstvu ľudských dejín, k vysokej kultúre upadnutej do zabudnutia, z ktorej neskôr povstali všetky ostatné. Dávno pred gréckymi učencami, dávno pred Egypťanmi. Tento odkaz siaha do desaťtisícročnej minulosti. Roztrasenými prstami siahol po Angličanovom pohári, chvíľu ho podržal v ruke a potom mu ho podal. "To je... jednoducho fantastické! Svetová senzácia. Na váš nález!"

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x