bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Iveta

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:03

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Iveta

Seriálový fenomén Iveta, ktorý pripútal k obrazovkám státisíce divákov, prichádza v knižnej podobe s množstvom nových scén a vtipných dialógov!

Osemnásťročná Iveta vie presne, čo od života chce – vypadnúť z rodného Trebišova, oslobodiť sa od matky, s ktorou si nerozumie, a rozbehnúť kariéru modelky. Keď sa jej naskytne príležitosť, zaváha len na okamih – kvôli najbližšiemu kamarátovi Števovi. A potom bez obzretia odíde.

Števo vie presne, čo od života chce – Ivetu. A chce študovať, aby získal vysnívanú prácu, lenže jeho otec očakáva, že bude pracovať pre rodinný podnik – nočný klub ArteMiss. Nemá odvahu povedať im pravdu, a tak Ivetu nechá odísť a každý večer prichádza do práce, aby žil otcov sen.

Diana vie presne, čo od života chce – aby ju dcéra prestala nenávidieť, aby sa necítila taká osamelá a aby jej život nebol len nekonečným kolobehom smútku, výčitiek a práce. Netuší však, ako to zmeniť.

Iveta čelí skutočnému svetu s britkým humorom, láskavosťou, ale i so značnou dávkou naivity a na svojej bláznivej a nepredvídateľnej ceste za lepším životom získava odpovede na otázky, ktoré sa nikdy neodvážila ani len položiť.

Ale čo láska? Neurobila chybu, keď odchodom z Trebišova opustila aj Števa?

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Iveta

Objednávací kód NA673977

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

MR (Val, 23.4.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Vraj Iveta je seriál v TV a dosť obľúbený. Nech. Ja vždy radšej uprednostním knihu. A nie, netušila som o čom Iveta je. Už na prvých stránkach som zistila, že je o humore. Spontánnom, jednoduchom, aj trochu primitívnom, či silenom. Ale v konečnom dôsledku som sa smiala aj pri dramatických momentoch. Lebo… musela som. Ako sama Iveta neraz v závere poznamenala, že jej príbeh je ako telenovela, úplne s ňou súhlasím. Páčilo sa mi, že v knihe bolo hneď niekoľko uhlov pohľadu, a teda aj rozprávačov. Okrem Ivety, sa mi veľmi páčil Števo. Bol to taký ňuňu, aj keď vyrastal bez mamy a v bordeli. Zamestnankyne boli tiež skvelé, najmä v závere, keď Števovi dokazovali svoju lojalitu. Nedalo sa neobľúbiť otca Graňáka s jeho “božskou”trpezlivosťou s Dianou. To bola rúra ako vyšitá. Zvláštna povaha a bolo mi jej veľmi ľúto. Ako sa “zakuklila” do seba v dôsledku čudných presvedčení vlastnej matky. Prekvapením príbehu bola pre mňa mrcha modelka Linda, ale aj spolubývajúca, tá však práve z opačného dôvodu. A nesmiem zabudnúť na Adrián. Bolo mi jasné, čo je vo veci s jeho záhadným správaním, ale interakcie s Ivetou vždy končili mojím úškrnom. Jeho “odpaly” sú na nezaplatenie. Zhrniem to asi takto. Telenovela krížená so “sitkomom” ako vyšitá. Na oddych super. Hlavná hrdinka má viac šťastia ako rozumu a k charizme jej rozhodne pridáva syndróm predbiehajúcej papule. Števo, Adrián a otec Graňák sú najlepšie postavy. V knihe Iveta nájdete z každého rožku trošku- dráma, láska, tajomstvá, odhalenia, a to v opakujúcej sa slučke, akurát sa prestriedajú postavy. Autorkin ľahký, humorný, dynamický štýl celému príbehu dosť pomohol. A ďakujem za preklad trebišovčiny- síce nemusel byť, kupodivu som rozumela, no vždy lepšie s prekladom priamo v texte, ako googliť(to sa mi deje pri použití angličtiny, španielčiny… no proste mám rada čítanie bez google).

Kniha, pri ktorej som sa nasmiala (Lívia Hukelová, 5.2.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Rodinný slovenský seriál Iveta určite všetci poznáte. Ja sa priznám, že som ho nikdy nevidela a popravde, na základe ukážok v TV ma ani nikdy nelákal. K prečítaniu knihy ma však dohnala moja zvedavosť a niekoľko otázok. O čom ten príbeh vlastne je ? Kto je tá Iveta ? Aká je ? Aký bude príbeh v Miškinom podaní? A odpoveď na každú som dostala... Iveta je drzá,autentická,úprimná,na nič sa nehrá,servítku si pred ústa nedáva a miluje borovičku.Jej monológy v trebišovskom nárečí boli skvelé, tak som sa dosmiala.Vlastne...smiala som sa skoro od začiatku až po koniec knihy. Ivetina cesta ..."z Trebišova až na Miss", bola plná zaujímavých a vtipných situácií. Bolo aj pár momentov,kedy išiel smiech bokom, ale taký je život. Nie vždy svieti slnko a u Ivety sa pár krát skrylo za mraky. Ťažkým témam sa nevyhnete ani v tejto knihe,ktorá srší humorom. Veľmi sa mi páčila postava Števa, ktorý bol do Ivety po uši zamilovaný,no a Adrián,homosexuálny módny guru ,bol topka. Ivetina mama mi šliapala dosť výrazne na moje nervové zakončenia a nebola som vždy stotožnená s jej výchovnými metódami a prístupom k Ivete. Obracanie sa v každej situácii a momente k Bohu bolo miestami vtipné, no niekedy už toho bolo priveľa. Štafeta mi prišla v čase,keď som mala chuť prečítať si niečo vtipné, oddychové,nenáročné a to mi Iveta s Miškou splnili,no seriál si aj tak nepozriem.Chcem si zapamätať "Miškinu" Ivetu.

Iveta (Kristína Rydlová, 6.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď Miška oznámila, že jej nová kniha bude práve táto, bola som jednak celkom prekvapená (absolútne som to nečakala), no zároveň i trochu sklamaná (dúfala som v iný príbeh, nejakú typickú "riesovku"). Seriál Iveta som videla, no nebola som z neho taká nadšená ako iní, ani mi neprišiel vtipný. Priznám sa, že keby túto knihu nenapísala práve Miška, nesiahla by som po nej, ale keďže jej príbehy zbožňujem, nemohla som si nechať ujsť ani Ivetu. Snažila som sa do knihy pustiť s ,,čistým štítom" a na chvíľu zabudnúť, čo som videla v telke, no môj mozog so mnou odmietol spolupracovať a neustále mi počas čítania seriál pripomínal, takže som sa porovnávaniu nevyhla (a bude ho celkom dosť aj v mojej recenzii). Čím sa líši kniha od seriálu? Hlavná dejová linka je v podstate rovnaká, navyše sa mi zdali predovšetkým niektoré scény z pohľadu Števa a Diany. Knižná Iveta mi sadla oveľa viac než tá seriálová (vlastne to môžem povedať o väčšine postáv). V telke mi nebola moc sympatická, teraz, keď sme mali možnosť "nazrieť jej do hlavy", som jej dokázala lepšie porozumieť a dokonca som si ju obľúbila. Iveta bola svojská, nemala žiadny filter, povedala všetko, čo mala na jazyku a neraz vyviedla nejakú koninu, no mala srdce na správnom mieste. Veľmi sa mi páčil jej vzťah s Adriánom, bola to zaujímavá dvojica, na prvý pohľad by nemohli byť viac odlišní, no dopre sa dopĺňali a na ich neustálom podpichovaní som sa neraz nasmiala, niektoré hlášky fakt stáli za to. Seriálový Števo mi prišiel ako taký ťuťko, ten typ človeka ,,kde ma postavíš, tam zostanem". Jednoducho chalan, čo takmer nič nedokáže sám urobiť. V knihe však bol úplné zlatíčko a ja som si ho úplne zamilovala, asi to bola aj moja najobľúbenejšia postava. Bol to dobrosrdečný, citlivý a láskavý chalan, na ktorého sa jeho blízki mohli vždy spoľahnúť. Páčil sa mi jeho vzťah so zamestnankyňami ich rodinného striptízového klubu, pekne sa o ne staral a ony o neho tiež. Diana bola pre mňa postavou, z ktorej som mala zmiešané postavy. Boli chvíle, kedy mi jej bolo celkom ľúto a hovorila som si, že vôbec nie je zlá, ale o chvíľu niečo trepla alebo urobila, čím sa mi trochu sprotivila. Toto sa striedali ako na bežiacom páse a na doteraz neviem, čo si mám o nej vlastne myslieť. Najväčšie plus knihy je za mňa romantická linka. V seriáli som medzi Ivetou a Števom necítila absolútne žiadnu príťažlivosť a chémiu. Kamarátstvo? Áno! Láska? Ani trochu! V knihe však bola romantika spracovaná veľmi dobre a ja som medzi nimi konečne niečo cítila a verila som im, že sa majú radi. Títo dvaja okolo seba krúžili poriadne dlho, neraz som pri nich mala na tvári prihlúply úsmev. Priznávam, že začiatok knihy mi prišiel taký ,,nemastný-neslaný", ale keď sa príbeh viac rozbehol, už sa mi do neho podarilo viac začítať a začala som si ho užívať. Po dočítaní môžem povedať, že som s ním bola spokojnejšia, ako som na začiatku dúfala. Pre mňa bola kniha oveľa lepšia než seriál.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 1,09 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x