bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Úsvit nad panstvom Emberwilde

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Séria:Poklady Surrey (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:04

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Úsvit nad panstvom Emberwilde

Isabel Crestonová si nikdy nedovolila snívať o láske, no osud mal s ňou iné plány...

Druhá časť očarujúcej regentskej trilógie Poklady Surrey z pera Sarah E. Laddovej vás zavedie na majestátne panstvo Emberwilde Hall, do tajuplného lesa i do záhadného útulku pre nájdencov na začiatku devätnásteho storočia.

Isabel Crestonová vedie skromný život v škole vo Fellsworthe v presvedčení, že z nej bude guvernantka, no osud rozhodne inak. Keď po ňu príde príťažlivý neznámy, istý pán Bradford, a odvedie ju na panstvo jej tety a strýka, Isabel spozná temnú stránku privilegovaného života, plného úkladov a intríg.
Hneď po jej príchode sa začnú v labyrinte starých múrov panstva i v neďalekom lese diať čudné veci. Ba čo viac, z jej tety sa vykľuje panovačná žena. Nevedno prečo zanevrela na miestneho súdneho úradníka pána Gallowaya, ktorý v Isabel vzbudí sympatie. Lenže v jej blízkosti sa neustále zdržiava aj pán Bradford, správca útulku pre nájdencov a očividný spojenec jej tety. Keď z ničoho nič nástojčivo požiada Isabel, aby sa zaňho vydala, zaplaví ju panika. Prečo ju nútia do sobáša s niekým, koho takmer nepozná, a aké je skutočné spojenie medzi pánom Bradfordom a jej tetou? A napokon – čo pre Isabel znamená pán Galloway a kto je vlastne ona sama?

Prekladateľka: Marta Gergelyová

Detaily o knihe

Názov: Úsvit nad panstvom Emberwilde

Originálny názov: Dawn at Emberwilde

Objednávací kód NA670643

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úsvit nad panstvom Emberwilde (Ivana Kováčová, 20.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Na podobných knihách mám rada najmä to, že pri nich dokážem absolútne vypnúť, pretože dej je pomerne ľahko čitateľný, čo mi v tomto prípade vôbec neprekáža. Musím ale priznať, že mám veľmi rada, keď ma dej dokáže prekvapiť dobrou zápletkou mimo tej romantickej. A tu sa to autorke výborne podarilo. Okrem tradičnej romantickej linky, ktorá je ale ozvláštnená tým, že hlavná hrdinka Isabel má hneď dvoch veľmi nádejných uchádzačov, tu je rozbehnutá aj dobrodružná zápletka v tajomnom lese. Veľa intríg, manipulácií a klamstiev zamotáva na prvý pohľad jednoznačne sa uberajúci dej, a tak nás autorka v určitých otázkach drží v napätí až do konca, čo u tohto žánru nebýva celkom bežné. Opäť tu dávam prednosť v sympatiách hlavnému hrdinovi viac ako hlavnej hrdinke. Tá sa nevyznačovala žiadnou špecifickou vlastnosťou, vďaka ktorej by mi nejako utkvela v pamäti. Mám radšej výraznejšie ženské postavy. Určitý vývoj k lepšiemu je u nej ale samozrejme možné sledovať a v závere veľmi oceňujem jej odmietavý postoj k sobášu, s ktorým nebola celkom stotožnená. Veľmi dobre vymyslené zápletky a obzvlášť oceňujem spletité vzťahy medzi postavami, komplikované rodinné väzby, sústredenie sa na viacero postáv podrobnejšie, vďaka čomu má čitateľ možnosť lepšie si celý príbeh vychutnať. Toto ma bavilo a teším sa na ďalšiu časť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x