bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kamzík

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kamzík

Smrť Alexandry Pekníkovej bola na prvý pohľad nešťastná náhoda. Saša pracovala v zlatníctve a bola zavraždená počas lúpežného prepadu. Poručík Lukáš Líška tak aj túto vraždu spočiatku vyšetruje. Matka obete je však presvedčená, že celý prepad bol zinscenovaný. Jej dcéra sa vraj už dlhšie obávala o život, lebo ležala v žalúdku niekomu z vplyvných kruhov. Ale kto by chcel zavraždiť mladú zamestnankyňu klenotníctva s ambíciami zlatokopky?
Stále neskúsený poručík veľmi rýchlo prestáva veriť vo vlastné schopnosti a opäť žiada o pomoc kapitána Wolfa. Ten má hlavu plnú svojich starostí. Na každom kroku ho prenasledujú výčitky svedomia a tvár dievčaťa, ktoré našiel zavraždené. Už oľutoval, že ušiel z miesta činu, aj keď si dlho nahováral, že nemal na výber. Chce napraviť chybu, lenže ako má vyšetriť vraždu bez tela, najmä keď neznáma obeť zdanlivo nikomu nechýba?

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Kamzík

Objednávací kód NA206113

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kamzík (Zuzana Čahojová, 18.2.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zvieracia séria od Františka Kozmona je stávka na istotu. Vždy sa teším na novú časť, lebo viem, že si užijem napínavý príbeh, ktorý pravdepodobne prečítam na jedno posedenie. Kamzík začína chladnokrvnou vraždou mladej ženy. Sašu zabili v klenotníctve, kde pracovala, pri lúpeži. Wolf najprv prenechá vyšetrovanie kolegovi Líškovi, ktorý sa má ešte stále čo učiť. Wolf medzitým pracuje na svojich súkromných problémoch, závislosti, ktorá mu stále viac a viac prerastá cez hlavu. A nájdená mŕtva žena, ktorú neohlásil, mu tiež nedáva spávať. Ako sa ukáže, všetko spolu istým spôsobom súvisí. Wolf sa predsalen vrhne do vyšetrovania, čo ho zavedie do bohatých kruhov a k osobe, ktorú rozhodne netúžil znovu stretnúť. Bola som veľmi zvedavá, aké plány má autor s Wolfom, keďže už v predošlej časti to vyzeralo, že sa pomaly, ale isto rúti do záhuby. Ako v pracovnom, tak súkromnom živote. Musel sa popasovať s rôznymi výzvami aj démonmi minulosti. Bolo to opäť napínavé, autor vskutku perfektne všetko poprepájal a koncom všetko zaklincoval. Neviem, kde chodí pre inšpiráciu, ale otočením poslednej strany vždy začína moje netrpezlivé čakanie na ďalšiu časť. Ak ste ešte nečítali, rozhodne odporúčam, každé jedno zviera zo série stojí za vašu pozornosť.

FK (Val, 24.12.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na novú Kozmonovku som sa veľmi tešila. Autor vie napísať záver, po ktorom budete hľadieť na poslednú stranu so smútkom v očiach(alebo nefalšovaným šokom). Pri knihe Srnka to u mňa bolo hlavne kvôli Wolfovi. Zavŕtal sa do šlamastiky, z ktorej by sa dalo len ťažko vyviaznuť bez ujmy. Našťastie, autor pokračoval tam, kde prestal, aspoň čo sa týka osobného života hlavného hrdinu, Mareka Wolfa. Nový prípad zavraždenej mladej ženy v klenotníctve sa javí na prvý pohľad ako jasná vec. Prepad. Práve preto vyšetrovanie prenechajú na najmladšieho člena oddelenia, pre mňa extrémne nesympatického, premotivovaného Líšku. Ako inak, nevie si rady a vyhľadá Wolfa. Ten však rieši vlastné problémy. A dosť nešťastnými spôsobmi. Myslím, že svojím správaním sklamal nejedného fanúšika. Mňa ani tak nie. Napriek svojmu detstvu a dospievaniu, tomu, čo prežil a s čím momentálne zápasí, má stále morálny kompas nastavený na stranu dobra. Aj keď urobí chybu, uvedomuje si ju, snaží sa o nápravu a bojuje za to, čo je správne. V rámci svojich možností robí maximum. Aspoň ja to tak vidím. Na rozdiel od Michaely, ktorá ma vážne v dôležitej chvíli sklamala. Marek sa aspoň stará o dobro celej rodiny, ona sa ukázala v nelichotivom svetle sebca. Vyšetrovanie aj vďaka Marekovým utajovaným dôkazom napredovalo. Skvele sa vynašiel v každej situácii. Aby vlk zostal sýty(neprezradený), aj koza celá(páchateľ dolapený). Postavy sú presne také, ako ich František napíše. Buď sú vám sympatické, alebo ani nie. Sú realistické, aj so svojím vyjadrovaním, povahami a osudmi. Zasiahol ma vývoj Patrika. Povestné “na posratého aj hajzel spadne” uňho platí do bodky. Kozmon píše perfektne. Počas série som si všimla, že má geniálne premyslených niekoľko(desiatok) “ťahov” vopred. Zdanlivá drobnosť je pre príbeh dôvodom na zaujímavú odbočku- ako tomu bolo napr. tentoraz, kedy bola situácia z knihy Srnka použitá v Kamzíkovi z iného uhla pohľadu a niektoré skutočnosti do seba Wolfovi zapadli. Vyšetrovanie bolo skvelé, systematické, a to na vlastnú päsť aj dosť nebezpečné. Síce sa prípad zavraždenej Alexandry vyriešil, príbeh nie je uzavretý, preto očakávam ďalšie maléry, z ktorých sa Wolf bude dostávať ešte ťažšie ako doteraz. Famózny autor skvelej napínavej krimi série. Nedá sa mi inak, ako vrelo odporúčať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dorota pod posteľou tŕpla v strachu, čo sa bude diať. Hoci tušila, že sa situácia zopakuje, naivný kúsok v nej dúfal, že sa tak nestane.
Keď sa ozvali prvé protestné výkriky ženy a zúrivý, až primitívny rev muža, najprv sa presviedčala, že nič nepočuje. Keď sa spamätala, rozhodla sa konať. Nemôže dopustiť, aby sa to stalo.
Vyštverala sa spod postele a vrhla na chlapa, ktorý držal dievča ako priklincované. Dorota nemala dosť síl, aby ho od nej odtrhla, no nevzdávala sa, ani keď ju od seba odstrčil. Znova ho ťahala, až kým nepreniesol všetok svoj hnev na ňu. Chytil ju pod krk a zdvihol zo zeme. Pokúšala sa kričať o pomoc, jej hlas však veľmi rýchlo stratil na sile. Do pľúc sa jej nedostávalo dosť vzduchu.
Pohľady sa im stretli. Jeho bol zúrivý, no prázdny. Akoby ju neškrtil človek, ale nejaké zviera. Čo sa to s ním porobilo?
Dievča, ktoré Dorota zachránila pred znásilnením, vstalo z postele. Zdalo sa, že jej službu neopätuje. Nebolo jej vďačné, práve naopak, hnevalo sa.
Až keď bolo pre Dorotu takmer neskoro, ozvala sa: „Pomoc, pomoc!“
Nebolo to nástojčivé volanie o život, jej hlas znel až ironicky. Keby Dorotu nedelil len krôčik od smrti, kládla by na to väčší dôraz.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x