bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jednoduchá a účinná prevencia rakoviny hrubého čreva

Vydavateľ: PRÍRODA (IKAR, a.s.)
Séria:Zdravie v črevách
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:128
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jednoduchá a účinná prevencia rakoviny hrubého čreva

Čas na zlé správy. Na Slovensku sa kolorektálny karcinóm (rakovina hrubého čreva) ročne diagnostikuje takmer 4 000 osobám a každý rok naň zomiera približne 2 000 ľudí. Slovensko je krajinou s druhým najvyšším výskytom týchto ochorení v Európe. Prečo je to tak a ako tento hrozivý vývoj zvrátiť?

Súčasná lekárska prax sa zameriava predovšetkým na vyhubenie nádorových buniek pomocou rôznych zákrokov a liečby. Iba málo lekárov a lekárok sa však s pacientami rozpráva o životnom štýle, ktorý má obrovský význam pri prevencii aj pri znížení rizika návratu rakoviny.

Všetky „tromfy“ držíte v rukách. Zmena životného štýlu je tým najsilnejším z nich. Je to niečo, čo vie ovplyvniť každý v ktorejkoľvek fáze svojho života. Podniknite prvé kroky a predíďte tomuto nezriedka smrteľnému ochoreniu. Smutný trend pribúdajúcich prípadov rakoviny hrubého čreva sa dá zvrátiť iba dostatkom správnych informácií a poctivou prevenciou.
Predpokladá sa, že celosvetovo sa počet prípadov rakoviny hrubého čreva do roku 2030 zvýši až o 60 %. Za túto desivú predpoveď môže neochota ľudí meniť nezdravé návyky, ako aj karcinogény.
V tejto stručnej príručke nabitej informáciami a najnovšími vedeckými zisteniami vám jeden z najznámejších slovenských gastroenterológov doktor Kužela objasní, kde číha najväčšie nebezpečenstvo pri vzniku rakoviny hrubého čreva. Vysvetlí vám, ako s týmto ochorením súvisí životný štýl, aké škody môže napáchať nezdravo pripravené mäso, prečo sú rastliny pri znižovaní rizika vzniku rakoviny také zázračné a prečo je kolorektálny karcinóm strašiak, ktorého sa naozaj treba báť.

V závere knihy na vás čaká 10 vzorových receptov, ideálnych na zachovanie zdravia čriev. Ak by ste si chceli zostaviť celý jedálniček, viac ich nájdete v knihe Recepty pre zdravé črevo (PRÍRODA, 2022). O množstve ďalších užitočných informácií o tráviacej sústave sa dočítate v predchádzajúcich knihách doktora Kuželu: Zdravé črevo a trávenie (PRÍRODA, 2021) a Zdravie bez liekov (PRÍRODA, 2022).

Detaily o knihe

Názov: Jednoduchá a účinná prevencia rakoviny hrubého čreva

Objednávací kód NA206079

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x