bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mafiánska poprava? (kniha s podpisom)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 04:04

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mafiánska poprava? (kniha s podpisom)

Práve teraz máte otvorený popis KNIHY S PODPISOM AUTORA.

  • Táto ponuka je limitovaná a kedykoľvek môže byť neaktívna.
  • Dopredaj posledných kusov.
  • Dôležité podrobnosti o nákupe knihy s podpisom autora nájdete v článku o nákupe kníh s autogramom.

 

Prvotina bývalého policajta Petra Šlosera nás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku, zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Autor neopisuje len reálne zákulisie zločinu a (ne)schopnosť štátnych zložiek bojujúcich proti nemu, ale aj prepojenie úplatných politikov na krivých policajtov a mafiu. Všetko, čo pri vyšetrovaní mafiánskych vrážd a iných zločinov vnímal svojimi zmyslami, podáva formou, ktorá je nespojiteľná s realitou.

Jednotlivé časti kompletu:

Detaily o knihe

Názov: Mafiánska poprava? (kniha s podpisom)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

4* (Veronika Posová, 14.4.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznám sa, podobnú kriminálku/ detektívku som pravdepodobne ešte nečítala. Som zvyknutá na akčné odhalenia, detailné skúmanie dôkazov, doslova hľadanie tej povestnej ihly v kope sena a následné spájanie súvislosti. No v tejto knihe sa nám autor rozhodol bez príkras ukázať, že takto ukážkovo to funguje asi len u Horatia Cainea alebo Leroya Gibbsa, pretože realita je na míle vzdialená od dokonalosti - minimálne tá slovenská. V knihe si namiesto prepracovanej dedukcie čítate skôr o neschopnosti OČTK a polenách, ktoré peniazmi motivovaní policajti hádžu poctivým vyšetrovateľom pod nohy, a namiesto pátranie po vrahovi vám hľadanie pravdy znechutí stav polície a politické motivácie a introgy v jej pozadí, a čo vás dostane najviac je uvedomenie si, že takto to skutočne funguje. Práve vďaka tomuto negatívnemu poznaniu určite odporúčam knihu si prečítať, pretože mnohým otvorí oči. Autor to totiž vie najlepšie, sám to zažil, o to viac uveriteľnejšie je čítanie príbehu. Policajná terminológia použitá v príbehu, či autentické slovenské prostredie tomu celému dodávajú reálnosť až tak, že čím viac čítate, tým väčšie znechutenie z toho celého marazmu zažívate. A keď si potom uvedomíte, že ono to tak stále funguje, už sa len pousmejete cez slzy. K samotnému štýlu písania nemám veľké výhrady, kniha sa čítala naozaj výborne, štýl a dialógy sú miestami kostrbaté, ale beriem to tak, že je to autorova prvotina a má sa tak kam posúvať ďalej. Čo ma miestami rušilo bolo veľké množstvo postáv, v ktorých som sa strácala - určite by tomu pomohol minimálne zoznam postáv na začiatku knihy, a tiež občasne použité policajné výrazy, ktoré sa síce vysvetlili neskôr, ale brzdilo ma, že som tomu nerozumela hneď. Samotný pocit z knihy a z príbehu mám horko-sladký. Ako občan horký, ale ako čitateľ sladký.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x