bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keď zmizla

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:02

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keď zmizla

Ak ťa chránili jej lži, čo s tebou urobí pravda?

Slobodnú matku Liv poznajú v nórskom Sandefjorde ako nenápadnú mladú ženu, nikto vrátane jej vlastného syna netuší nič o živote, ktorý viedla, než sa nasťahovala do odľahlého domu na útese. Ak chce ochrániť malého Adriana, svoje tajomstvá si musí strážiť ako oko v hlave.

Mladá Ruska Anastasija opúšťa rodný Jekaterinburg a odchádza do Milána za kariérou modelky. Jej život naberá celkom nové kontúry, no netrvá dlho a na vlastnej koži spozná odvrátenú stranu módneho priemyslu. Potom príde osudové stretnutie a všetko sa od základov zmení.

Investigatívna novinárka Selma žije v Osle a vyšetruje podozrivé úmrtia modeliek, ktoré namiesto na prehliadkových mólach či na obálkach prestížnych časopisov skončili v temnom svete drog a prostitúcie. Stopy vedú až do najvyšších spoločenských kruhov. Jej pátranie však nadobudne nový, oveľa nebezpečnejší rozmer, keď z ospalého nórskeho mestečka bez stopy zmizne mladá žena so synom...

Strhujúce, znepokojivé a fascinujúce čítanie... Keď zmizla je mimoriadne aktuálny psychologický triler o nebezpečenstvách krásy, lákadlách moci a nesmiernej sile materinskej lásky.
Fantastic Fiction UK
 

Úryvok

Toľké roky som odmietala vpustiť do svojej mysle a života aj tie najprchavejšie myšlienky na neho, učila som sa zabudnúť, sústrediť sa na svojho syna a na to, čo som si predsavzala. Koniec koncov niet väčšej pomsty ako spraviť z niekoho úplne bezcenného človeka, ktorý pre vás nič neznamená.
Uvedomí si, že nespím, a otočí sa ku mne s falošným žiarivým úsmevom na perách. Oči má chladné ako vždy.

„Aha, princezná sa zobudila,“ povie, prejde cez izbu a zastane predo mnou. Úsmev sa vytratí a na tvári sa mu usadí znechutený výraz. Nechcem mu urobiť radosť a ukázať, že sa ho bojím, že som sa ho odjakživa bála, a prinútim sa pozrieť mu do očí. Netrápi ma, ako vyzerám, že som ponížená ako zviera... chcem, aby videl, že pod tým všetkým som to stále ja a za nič na svete ma nemôže zlomiť. „Určite chceš vedieť, prečo som ťa sem priviedol.“
 

Prekladateľka: Lenka Cinková

Detaily o knihe

Názov: Keď zmizla

Originálny názov: After She’d Gone

Objednávací kód NA666232

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavý triler (Zuzana Čahojová, 7.6.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
4,3 * Keď zmizla je moja prvá kniha od autorky, preto som nemala vysoké očakávania. Naozaj príjemne ma však prekvapila a presvedčila ma, že rozhodne musím vyskúšať aj jej ďalšie tituly. Začiatok bol možno trochu pomalší, ale hneď ako som začala spoznávať postavy a chápať súvislosti, príbeh dostal rýchly spád. Autorka mi ukázala odvrátenú stranu modelingu, kedy neskúsené a naivné dievčatá v túžbe po bohatstve a úspechu obetujú svoju slobodu a vlastné telo. A niektoré to môže stáť doslova život. Bohatí a vplyvní majú v tomto svete voľnú ruku, môžu si robiť, čo sa im zachce. Bolo mi občas priveľmi úzko z toho ako sa správali k mladým ženám, akoby boli len vec na jednom použitie. Autorka pospájala súvisiace a na prvý pohľad nesúvisiace udalosti do nesmierne napínavého celku. Práve to postupné odkrývanie súvislostí, striedanie minulosti s prítomnosťou, chytanie veľmi nebezpečných zločincov a záchrana malého chlapca urobili z Keď zmizla jeden dobrý triler, ktorý rozhodne odporúčam. Najmä aj chcete knihu, od ktorej sa ku koncu neodtrhnete.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x