bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Škovránkovo tajomstvo

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Škovránkovo tajomstvo

Pútavý dvojgeneračný román o matkách a dcérach, o láskach a priateľoch, o vojne a živote odohrávajúci sa v čarovnej Škótskej vysočine. Počas druhej svetovej vojny sa Flora Gordonová zamiluje do syna majiteľa ardtuathovského panstva. O tridsať rokov neskôr prichádza na panstvo Florina dcéra Lexie so svojím dieťaťom a postupne rozpletá klbko záhadných rodinných tajomstiev.

Detaily o knihe

Názov: Škovránkovo tajomstvo

Objednávací kód NA665419

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Škovránkovo tajomstvo (Jana Milkovičová, 19.4.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Škovránkovo tajomstvo je pohodový a veľmi príjemný román z prostredia krásnej škótskej vysočiny s veľmi pekným, až umeleckým štýlom písania. V knihe sa striedajú 2 dejové línie. Príbeh mladučkej Flory, ktorá zažíva svoju veľkú lásku počas 2.sv.vojny a o 35 rokov neskôr príbeh jej dcéry, speváčky Lexie, keď sa vracia z "veľkého sveta" späť domov na škótsku vysočinu a postupne sa pred ňou odhaľuje príbeh jej matky. A aj napriek tomu, že sa jedná o vojnové obdobie, knihu radím skôr k oddychovej literatúre. Nič prekvapivé, avšak príjemné a pohodové.

Fiona Valpyová - Škovránkovo tajomstvo (Monika, 2.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu "Škovránkovo tajomstvo" od Fiony Valpyovej som sa veľmi tešila. Od tejto autorky mám už prečítaný aj titul "Krajčírkin dar" z obdobia 2. svetovej vojny, ktorý sa mi veľmi páčil. Bolo to skutočne veľmi pekné dojímavé čítanie. Preto som bola veľmi zvedavá, aký príbeh nám autorka prinesie tentoraz. Ani tentoraz však autorka nesklamala. Spočiatku sa síce kniha rozbiehala troška ťažko, no potom to už išlo lepšie. Štýlovo mi veľmi pripomínala knihy môjho obľúbeného Nicholasa Sparksa, ktorý má veľmi vyhranený štýl písania, ktorému dominujú veľmi pekné opisy prírody a to dodáva jeho knihám príjemný romantický nádych. Po väčšinu času som mala pocit, že čítam jeho. Páčilo sa mi, ako autorka dej vsadila do krásneho prírodného prostredia. Dej sa odohráva v Škótsku, pre ktoré je typické veľké množstvo fjordov. Jeden z nich sa stal aj predmetom tohto zaujímavého dvojgeneračného príbehu. Jeho názov Škovránkovo tajomstvo ešte podčiarkuje celkový podtón knihy. Práve on sa stal v príbehu akýmsi symbolom, ochrancom našich hrdinov. Ja by som knihu hodnotila ako veľmi pekné pohodové čítanie, ktoré okrajovo spomína aj druhú svetovú vojnu a približuje nám, ako do života hlavných hrdinov zasiahla. Okrem tejto skutočnosti vzájomnú náklonnosť Flory a Aleca komplikujú aj spoločenské konvencie, ktoré stoja v ceste ich láske. Keďže moja pozornosť sa v poslednej dobe sústreďuje práve na obdobie 2. svetovej vojny a holokaustu, je pre mňa veľmi zaujímavé dozvedať sa, ako vojna ovplyvnila životy obyvateľov tej ktorej krajiny, keďže vieme, že nie všetkých sa dotýkala rovnako. Je to téma, ktorá je podľa mňa stále aktuálna, veď sú to naše dejiny a je dobré o týchto veciach vedieť a mať poznatky o tom, ako žili naši predkovia. Kniha Škovránkovo tajomstvo nám prináša príbeh, v ktorom môžeme nájsť lásku, romantiku, súdržnosť, všetko vsadené do prekrásneho prírodného prostredia, no zároveň aj smútok a bolesť, keďže i tie patria k životu a museli si nimi prejsť aj naši hlavní predstavitelia. Aj oni niečo stratili, no zároveň i získali.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x