bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







24 dní do Vianoc

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:448
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 24 dní do Vianoc

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy 24 DNÍ DO VIANOC:

 

Bláznivá i dojemná romantická komédia zabalená do kúzla Vianoc

Nina má dobre platené miesto, skvelé kolegyne a čoskoro ju povýšia. Práca ju však vôbec nenapĺňa.

Má perspektívny vzťah so spoľahlivým mužom, ktorý ju má úprimne rád. Ona ho však nemiluje.

Čaká ju predĺžený víkend v Paríži, na ktorý sa ani trochu neteší.  

A na dosah ruky má dokonalý byt, do ktorého sa netúži nasťahovať.

Nechtiac vypočutý rozhovor neznámej dvojice ju prinúti premýšľať nad vlastným životom. Vydesí ju, keď si uvedomí, že osoba, ktorou je dnes, sa na jej niekdajšie ja vlastne ani  nepodobá, a rozhodne sa to zmeniť.

Do Vianoc zostáva dvadsaťštyri dní a Nina začne robiť všetko pre to, aby bola na Štedrý deň opäť sama sebou – vyťahuje zo skrine rodinných kostlivcov, plní si tajné túžby, priznáva boľavé pravdy, napráva staré chyby a uskutočňuje svoje sny. Aj tie pochabé.

A keďže vianočný čas je plný zázrakov, do cesty sa jej pripletie príťažlivý cudzinec, ktorý jej rozbúcha srdce, vždy keď sa naňho pozrie. Mohol by byť tým najkrajším vianočným darčekom, aký kedy dostala... ak bude dosť odvážny, aby si ju skrotil.

 

 

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: 24 dní do Vianoc

Objednávací kód NA658369

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Oddychova Riesovka (Nikol, 26.5.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Miskin styl je proste lubezny, cokolvek co nam ponukne my s radostou prijmeme. Preto som si knihu kupila. Prvych dvesto stran som knihu ani nepustila z ruk, to bolo hlasneho smiechu. Zoznam zvlastnych uloh, niektore mi az tak nesadli, ale to je uplne v poriadku. Sialena zenska, uzasny chlap, zena adeptka na vitazku "Matka roka" a mnoho dalsich vas prevedu predvianocnym obdobim. Pribeh plny uvah, o sebe, o vztahoch, o reakciach, o interakciach, o zivote. Zaujimave zivotne situacie, rozne uhly pohladov a nasledne vyprovokovane zmeny. Nazory a spravanie, tie ocakavane, spolocnostou akceptovane, a tie ktore nas definuju a su nam prirodzene. Kde a ako najst konsenzus vhodny pre vsetky zaintersovane strany? Zimu a vsetko okolo neoblubujem ale tento zimny pribeh som si uzila. Odporucam.

Skvelá knih (Slávka Beňáková, 20.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila na základe pozitívnych recenzii, ktoré som tu na IG čítala. No a poviem vám bola to skvelá voľba si túto knihu kúpiť. Táto kniha mi sadla ako …(nebudem to tu písať), proste bola úplne podľa môjho gusta. Bola tam romantika čo je to prave pre mňa, ale hlavne sa mi páčilo, že v knihe bolo veľa humoru. Už dávno sa mi nestalo, že pri čítani knihy som sa tak smiala, že pre slzy som nemohla ďalej čítať a v tejto knihe bolo viacero takýchto momentov. Hlavné postavy Nina a Dominik boli skvelí. Nina bola veľmu vesela osôbka, ktorá si napísala adventný kalendar s úlohami aby opäť našla seba samu. Pri plnení ulohy spoznala Dominika, ktorý jej so všetkým pomáhal. Dominik bol skvelý a sympatický chlap. Možno niekoho teraz odradí od kúpy tejto knihy to, že kniha je s vianočnou tématikou. Mne to vôbec nevadilo že som ju čítala až skoro 3 mesiace po Vianociach. Užila som si ju rovnako ako keby som ju čítala v decembri. Po dočítaní mi veľmi chýbali tieto postavy a bolo mi ľúto, že kniha už skončila. Túto knihu odporúčam určite všetkým. A som hrdá, že kniha je slovenskej autorky.

Dokonalá vianočná knižná komédia (Zuzana Čahojová, 2.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nina má vo svojom živote všetko, čo by mala mať, ale aj tak nie je šťastná. Cíti, že už dlhé odbobie nie je sama sebou. Posledný novembrový deň urobí prelomové rozhodnutie - namiesto klasického adventného kalendáru si na každý predvianočný deň vymyslí jednu úlohu. Úlohy to sú rôznorodé, bláznivé, odvážne, dojemné, bolestné aj hraničiace s trestným činom. Ak by som vám mala odporučiť iba jednu romantickú knihu, ktorú by ste si mali počas sviatkov prečítať, je to rozhodne 24 dní do Vianoc. Tento príbeh totiž obsahuje dokonalú kombináciu - zahreje pri srdci, naladí na Vianoce, rozosmeje a rozplače zároveň. A to myslím doslova. Nielenže som sa od knihy nevedela odtrhnúť, už od začiatku som zbožňovala obe hlavné postavy, Ninu aj Dominika. Ich vzájomné iskrenie, doťahovanie a úplné rozdielne povahy, ktoré sa však perfektne dopĺnali, mi pravidelne vyčarili úsmev na tvári. Spolu boli úplne dokonalí. Ak by ste však čakali len predvídateľnú romantiku, boli by ste trochu vedľa. Áno, romantických chvíľok nájdete neúrekom, aj tie trochu trápne aj tie trochu klišé. Ale všetky sa do príbehu neuveriteľne hodili. Nina sa pasovala aj s veľmi bolestnými situáciami vyžadujúce veľkú odvahu, ktoré naopak vyvážili všetky krásne, možno trochu presladené chvíľky. Autorke sa to totiž podarilo všetko vyvážene skombinovať a vznikol tak krásny vianočný zázračný vtipný príbeh, ktorý si budem musieť prečítať aj o rok.

Úžasná (Alena Precechtelová, 27.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
24 DNÍ DO VIANOC , nie ja som sa nepomýlila, to je moja prvá knižka z vianočných darčekov , ktorú som práve prečítala. Teda poviem Vám , že som sa rehotala na príhodách Niny ako blázon. Smutné príhody ma zase rozplakali . Taký je život veselé a pekné sa strieda so smútkom . Hoci túto knižku Michala Ries pojala ako adventný kalendár, každý deň jeden príbeh , neverím, že kto si knižku číta, to takto dodrží . Skrátka tie príbehy sú také výborne, že zvedavosť Vám nedovolí prestať čítať . Každý kto knižku čítal, bude so mnou určite súhlasiť. Kto ju nečítal , tomu ju odporúčam prečítať

Odporúčam všetkými dvadsiatimi! (Dominika Date, 14.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto chcete čítať. Je to skvelé. Je to vianočné. Je to vtipné. Je to citlivé. Je to na zamyslenie a sebareflexiu. Je z toho veľmi cítiť emocionálnu a sociálnu inteligenciu autorky. Je to návykovo napísané. Jeto aj cute, a je to  aj ťažké a vyčerpávajúce (nemyslím to v zlom). Príbeh je o Nine, ktorá sa v živote dostane do bodu, kedy nie je úplne spokojná, akým smerom sa uberá a rozhodne sa spraviť si „adventný kalendár,“ s úlohami, ktoré by mohli jej život nejakým spôsobom posunúť smerom, akým si praje a spraviť si hádam aj krásne Vianoce. Samozrejme hneď pri prvej úlohe sa stretne s jedným takým Dominikom, ktorý je celkom v pohode... Úlohy sú skvelé, pomerne fajn sa striedali tie, na ktorých som sa nasmiala až mi slzy tiekli a tie, pri ktorých som mala hrču v hrdle. Bolo to tak správne vyvážené (komédia + dráma).  Nie je to len taká plytká vianočná komédia, ktorú zabudnete hneď, ako dočítate. Miške som po dočítaní napísala: „Veď to mala byť ľahká romantická komédia!“ Knižku teda môžete použiť ako adventný kalendár. Každá kapitola je resp. ukončená, každá začína niečím novým. (no cez celú knihu sa tiahne príbeh Niny samotnej (a Dominika)). Každý deň môžete čítať jednu kapitolu až do Vianoc (možno nejaké úlohy plniť s Ninou a Dominikom). Mňa knižka bude prenasledovať v každodennom živote stále. Už to úúúplne vidím. Myslím, a verím, že nás tento príbeh môže spraviť lepšími ľuďmi. 5*/5* Ľúbim to.

Krásna kniha. (Andrea Sadloňová, 7.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte stále vo mne doznievajú hodiny pocitov, ktoré som mala pri čítaní tejto knihy. je proste dokonalá, úžasná, má všetko čo od knihy očakávam a budem sa k nej vracať pravidelne : ) Je plná humoru ale aj vážnych a dôležitých vecí, proste ma dostala až tak, že Som sa silne zamyslela nad tým, či neskúsim nejaké podobne predsavzatia aj ja : D Milujem knihy, pri ktorých si poplačem, smejem sa na celé kolo alebo len tíško čakám čo autorka ešte vymyslí. Ďakujem za ňu, bodaj by takých bolo viac :)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x