bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Portrét neznámej ženy

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Séria:Agent Gabriel Allon (22.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Portrét neznámej ženy

Dvadsiata druhá časť jednej z najúspešnejších špionážnych sérií všetkých čias presvedčivo dokazuje, že v tomto žánri sa jej autorovi Danielovi Silvovi nik nevyrovná. Tentoraz sa slávny Gabriel Allon pustí do mimoriadne riskantného pátrania po najväčšom falšovateľovi v dejinách umenia.

Legendárny špión a reštaurátor po dlhých rokoch pretrhal putá s izraelskou tajnou službou, rozlúčil sa so spolupracovníkmi a s priateľmi a odsťahoval sa s Chiarou a deťmi do milovaných Benátok. Má v úmysle nastúpiť do firmy, kde sa kedysi učil reštaurátorskému remeslu, ale až keď sa úplne vylieči z ťažkého zranenia, ktoré utrpel vo Washingtone. Zasiahne však osud v podobe prosby starého priateľa, výstredného londýnskeho obchodníka s umením Juliana Isherwooda, aby Gabriel vyšetril okolnosti objavu istého starého obrazu a jeho následného lukratívneho predaja.

Gabriel čoskoro zistí, že toto dielo, portrét neznámej ženy pripisovaný Anthonisovi van Dyckovi, je takmer istotne diabolsky vydarený falzifikát. Aby vypátral jeho záhadného autora – a odhalil kolosálny podvod v najvyšších umeleckých kruhoch –, Gabriel vymyslí jeden z najzložitejších plánov v celej svojej kariére. Ak má totiž uspieť, musí sa stať zrkadlovým odrazom muža, ktorého hľadá: najlepším falšovateľom obrazov na svete...

Prekladateľka: Alena Redlingerová

Detaily o knihe

Názov: Portrét neznámej ženy

Originálny názov: Portrait of an Unknown Woman

Objednávací kód NA657421

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavý špionážny román (Zuzana Čahojová, 2.1.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Portrét neznámej ženy je moje prvé strenutie s autorom a rozhodne nie posledné. Ide už o 22. knihu zo série s agentom Allonom, takže mám čo dohánať. Vôbec však nevadilo, že som predošlé časti nečítala, užila som si ju aj takto samostatne. Ale autor častokrát odkazoval na udalosti z predošlých kníh, rovnako sa objavilo mnoho postáv, ktoré zjavne mali spoločnú minulosť s Gabrielom, takže čítať túto knihu s tým, že poznám všetky súvislosti by ešte zlepšil čitateľský zážitok. A že to rozhodne bol parádny čitateľský zážitok. Autor mi predostrel napínavý špionážny triler zo zaujímavého umeleckého prostredia, svet plný bohatstva, intríg a známostí založených na vypočítavosti. Zároveň som mohla nazrieť do súkromia hlavných postáv, ich poprepletané vzťahy, ktoré už mnohé zakúsili a o to boli pevnejšie. Musím povedať, že celý príbeh ma vtiahol hneď od začiatku a niektoré časti som vyslovene hltala. Veľmi mi to pripomínalo Agenta 007, príbeh miestami plný premyslenej akcie a zloduchov, žien a v tomto prípade, aj rodinnej idylky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x