bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kvapky

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kvapky

Cez Mlynskú dolinu pretečie každý rok 6000 študentov, čo je približná kapacita troch autobusov, ktoré tadiaľ premávajú. Každý z nich si tam prináša svoje skúsenosti, plný kufor a fľašu domácej, aby dokázal prežiť viac ako dva semestre. Jedným z nich je aj Mirko, sympatický obézny Oravčan s chuťou naplniť si hlavu vedomosťami a novými zážitkami. Vysokoškolský život je pestrý a plný prekvapení, čo by dokázali zaplniť stovky kníh. Tu je jedna z nich.

Detaily o knihe

Názov: Kvapky

Objednávací kód NA651171

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné prekvapenie (MartinaF, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na štýl písania Kvapiek som si musela zvykať tak, ako každý vystrašený začínajúci študent na nové prostredie. Začiatky sú ťažké, človek sa do toho nevie dostať a zrazu bum - lieta v tom a užíva si to. Chvíľu som bojovala s poslovenčenými anglickými výrazmi, s kvetnatým jazykom, ktorý vie docieliť len krása slovenského jazyka a to kvantum prirovnaní, ktoré boli v celom príbehu, by ste rozhodne nespočítali na oboch svojich rukách. A ani na kamarátových. Ale potom to zmizlo. A všetko sa to začalo do príbehu hodiť, pretože Kvapky by rozhodne neboli Kvapkami bez tých, na pohľad, otravných vecí (A aj keď tam tých prirovnaní bolo veľa, boli vážne skvelé, vtipné, trefné a nesmierne originálne :)) ). Ak čakáte, že je to príbeh len o divokom vysokoškolskom živote, plného alkoholu, nevábivého jedla, zábavy a rýchlo získanej slobody, tak sčasti máš pravdu. Ale Kvapky sú o niečom viac. O ľuďoch, ktorí sa rozhodli svoje mozgové bunky trápiť o niečo dlhšie, o ich pocitoch, nenaplnených láskach, kamarátstvach, ktoré sú na celý život a aj o temnej stránky vysokej škole - skúškovom. O zážitkoch, ktoré prináša len vysoká škola (života), sa dozvedáme z viacerých pohľadov, z ktorých sa najčastejšie vyskytovali dve mená - Samko a Mirko. Boli ako dva protipóly (Samko ten vyšportovaný a plný života a Mirko ten neatraktívny, s pneumatikou okolo brucha, ktorá ho chráni pred húfmi žien), ktoré sú navzájom veľmi odlišné, ale zároveň si k sebe snažia nájsť cestu. Taktiež bolo zaujímavé sledovať ich kamarátstvo, to ako sa ich charaktery formovali a ešte aj budú (osobnosť človeka sa mení do 25 rokov!). Napísala by som vám aj viac, o nich, o ľuďoch v tejto knihe, ale mám pocit, že by som musela prezradiť viac, než by som mala. Kvapky boli pre mňa zvláštne, dobre napísané a veľmi originálne. Som rada, že to autor nezobral len tak povrchne, že hihi, toto je, aká párty, koľko som toho vypil(a) a s kým všetkým som sa vyspal(a). Skutočne sa mu podarilo napísať postavy, ktoré dýchali, kráčali a rozmýšľali (alebo sa snažili), riešili vlastné problémy a zažívali radosti. Miesto robia ľudia a aj vychýrené Mlyny by boli bez študentov len betónovou džunglou, v ktorej chýba smiech, bitky, voňavý kebab a duša (aké lacné, že :D ). A možno práve o toto šlo.

Skvelá kniha (Laura Löbbová, 9.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola som veľmi zvedavá, aká bude táto knižka s krásnou obálkou. No a bola veľmi príjemným prekvapením! Naozaj som nečakala, že sa budem polovicu knihy usmievať až nahlas smiať a že si tak veľmi obľúbim dvoch mladých slovenských chlapcov z Mlynov. Autor vystihol nielen intrákový život, ale aj celkovo život mladých ľudí, ktorí študujú a rozhodujú sa, čo ďalej so životom. V pomerne krátkej knižke sme mali možnosť spoznať rôzne typy ľudí, každý bol svojský a mal vlastný príbeh, presne tak ako v realite. V knihe boli popísané typické akcie pre mladých, diskotéky, opíjačky, ale aj strašiak menom skúškové, prvé lásky, nové priateľstvá a začiatky. Veľmi ma bavilo, že bol zachytený naozaj realistický pohľad na život mladého človeka. Autor to napísal naozaj vtipne a ja som sa neskutočne bavila, ale popri tých vtipoch a zábavných situáciách som sa dočítala aj o milých a smutných momentoch. A okrem iného, v knihe bolo naozaj veľa jedla a veľmi podrobne popísaného! Toto som si užívala maximálne a samozrejme som si predstavovala, že jem spolu s postavami, takže mi skoro sliny vytiekli. Ale aby som to zhrnula, naozaj dobre napísaná kniha, a čo viac, dej sa odohráva na slovenských intrákoch v Bratislave. A toto mňa na slovenských knihách baví najviac, že môžem prežívať príbehy na miestach, na ktorých som bola alebo kam môžem zájsť. Určite si knihu prečítajte, stojí za to. Škoda len, že ju nie je na IG vidieť viac, zaslúži si to. Jedna z mála kníh od slovenského autora, ktorá ma fakt bavila.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x