bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Drahá Ava

Vydavateľ: Pandora SK (Vydavateľstvo Pandora)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 4,72 € (zľava 32%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Drahá Ava

Ava má za sebou veľmi ťažké obdobie. Po tom, čo jej niekto nasypal niečo do nápoja počas jedného večierka, sa zobudí a nič si nepamätá. Ani to, ako ju niekto znásilnil. Ľudia okolo nej neveria, že hovorí pravdu. Podľa nich je klamárka, ktorá na seba chce upútať pozornosť. Ava sa po niekoľkých mesiacoch vracia späť do školy, úplne zmenená. Ešte stále neprišla na to, kto to urobil. V skrinke si však nájde list od tajného ctiteľa. Kto by to mohol byť? Určite je to niekto z partie futbalových hráčov - Žralokov - ktorá bola aj na osudnom večierku. Ale kto presne to je? A dozvie sa konečne, kto je tak veľmi ublížil? Čo ak je to ten istý človek?

Detaily o knihe

Názov: Drahá Ava

Originálny názov: Dear Ava

Objednávací kód NA650230

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Draha Ava (Nikol, 23.1.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Dalsia stafeta, dalsia "amerika", bolo to poznat v pribehu. Zivot na skolach, na internatoch, na vecierkoch. Pravda, klamstvo, drogy, znasilnenie. Peniaze, povrchnost, socialne slabsi, hodnoty. Ava, mile, silne, zivotom zocelene dievca s nadpriemernymi studijnymi vysledkami. Pripravene bojovat za seba, za mladsieho brata, bez rodiny a zazemia. Knox si ma ziskal tak ako ho autorka ponukla. Surodenecka laska a to puto, su krasne zachytene. Pohodove citanie nic ma nerusilo, zapletky udrziavali v napati, pred koncom som trochu zadrzala dych a koniec si precitajte sami. Ja odporucam totu knihu z vydavatelstva Pandora.

Romantický príbeh, plný boja (Katarína Hudáková, 31.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pútavo napísané, vznik vzťahu ako na horskej dráhe, začalo to tvrdým zážitkom, koniec ma prekvapil

Drahá Ava (Klaudia Čechová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade ďakujem že vydavateľstvo pandora nám priniesol takýto silný príbeh. Táto kniha obehla instagramovým svetom rýchlejšie ako svetlo a teda zaslúžene. Stretávame sa s Avou s ktorou sa život od malička nemaznal. Žiť s matkou ktorá sa celú dobu nestará a k tomu sa starať o mladšieho brata nie je absolútne jednoduché. Potom príde stredná škola, znásilnenie a amnézia. Vysporiadať sa s tým je tvrdý oriešok, no ešte horšie je to, že Vám nikto neverí a k tomu dostávate každodenne nálepky typu klamárka, štetka.. Knox ach ty žralok jeden :D Bol taký láskavý, ochranársky, milujúci, nebojácny že jeho sa nedalo neľúbiť! Ako ďalšie plusko mu dávam za vzťah s bratom! Autorka veľmi pekne zvládla celý príbeh, bolo v ňom všetko - láska, nenávisť, závislosť, rodina, napätie.. Napriek tomu že je na knihe odporúčanie od 18 rokov, myslím, že je vhodná aj pre mladšie ročníky. Knihu odporúčam bez pardonu každému, lebo kniha má čo ponúknuť. P.S nádherná obálka a prevedenie knihy je len čerešničkou na torte.

Drahá Ava (Val, 1.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úvod príbehu je trochu zmätený. Je to ale pochopiteľné. Hlavná hrdinka sa ocitne v lese a na nič sa nepamätá. Čo je podľa mňa dobre. Má na sebe stopy po násilí. Keďže sa nepamätá čo sa jej stalo, polícia nič nezmôže. Alebo nemajú záujem, pretože ŽRALOCI(zazobané decká školy) sú nedotknuteľní a práve s nimi má Ava čo dočinenia. Odhodlaná zistiť kto jej ublížil sa vracia na prestížnu školu,kam sa dostala vďaka perfektnému prospechu. Nemalou motiváciou jej je aj mladší brat, ktorému je skôr mamou ako sestrou. S diagnózou,o ktorej som doteraz nepočula a stretla sa s ňou prvýkrát,sa mu Ava všemožne snaží dopriať lepšie vzdelanie a lepší život. A ich matka? Po tom, čo sa o nej niečo z príbehu dozviete,si budete priať,aby sa neobjavila. Vaše prianie je autorke ukradnuté a verte mi,budete mať chuť tej fiktívnej postave fyzicky ublížiť. Už z tohto vám musí byť zrejmé,že Ava je húževnatá, nechá na seba nakladať a bojuje s veternými mlynmi,lebo verí, že sa dočká zadosťučinenia. Knox, hlavný hrdina príbehu, ktorého očami máme možnosť sledovať dianie príbehu,je akoby rozpoltená osobnosť. Pôsobí arogantne,Avu nazýva sockou,pritom jeho pocity a vnútorné monológy nasvedčujú pravému opaku. Jeho život tiež nie je jednoduchý,ale na rozdiel od Avy má peniaze, ktoré znamenajú moc. Zaskočilo ma poznanie, že sú si Ava s Knoxom nie úplne cudzí….ich stretnutia spred incidentu zo začiatku knihy boli veľmi zaujímavé. Autorka celkovo vyskladala čtivý,gradujúci príbeh so silnými charaktermi postáv a zabŕdla do rôznych,rozhodne zaujímavých tém. Chémia a doťahovanie Avy a Knoxa napísané perfektne realisticky rovnako ako ich postavy a dialógy. Taktiež som si obľúbila vedľajšie postavy,najviac však Wyatta. No a na koniec poviem, že príbeh bol úžasný,aj keď miestami predvídateľný,je písaný tak pútavo, že vám to vôbec nebude prekážať. No a záver….ach…bol krásny. Síce na mňa dosť presladený,ale iný si postavy fakt nezaslúžili

Krásny príbeh (Kristína Rydlová, 24.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od autorky som už čítala sériu The Game Changers, ktorá sa mi páčila, preto som mala veľké očakávania aj od Avy...a autorka nesklamala. Drahá Ava je jeden z tých príbehov, v ktorých celý čas cítite množstvo emócií a pocitov - hnev, bezmocnosť, bolesť, strach, ale i nádej, lásku, odpustenie. Ava to mala už od detstva veľmi ťažké - matku viac zaujímali chlapi, peniaze, alkohol a drogy, o dcéru sa nikdy nestarala, nepovedala jej pekné slovo, neobjala ju, takže Ava bola naučená spoliehať sa len sama na seba. Keď sa jej narodil brat, matka ich definitívne opustila a Ava si dala za úlohu, že urobí všetko pre to, aby mal jej malý braček dobrý život. Aby toho nebolo málo, pred rokom sa stala obeťou znásilnenia. Vinník sa nikdy nenašiel a väčšina spolužiakov vinu hádzala na ňu. Po niekoľkých mesiacoch sa vracia späť do školy a je odhodlaná nielen zistiť celú pravdu, ale aj ukázať jej bohatým spolužiakom, že s ňou nemôžu zametať. Ava bola naozaj silná postava, mala toho na pleciach veľmi veľa, no napriek tomu sa nevzdala a nenechala si skákať po hlave. Knox, ďalšia skvelá postava, s citlivou povahou a veľkým srdcom. O Avu i svojho brata sa staral s toľkou láskou. Niekedy mi preňho doslova pukalo srdce, pretože často musel robiť rozhodnutia, ktorými síce druhým pomohol, ale seba zranil. Nedalo sa nezamilovať si ho. Na prvý pohľad by sa dalo povedať, že s Avou sú ako deň a noc, no v skutočnosti mali toho veľa spoločného. Romantická linka bola krásna, medzi dvojicou to nesmierne iskrilo, no zároveň museli prekonať množstvo prekážok, kým mohli byť skutočne spolu. Prostredie luxusnej školy pre deti boháčov bolo tiež veľmi dobre vykreslené - boli tu typické školské mrchy, bohaté detičky, ktoré sa vyvyšovali nad spolužiakmi zo skromnejších pomerov, rôzne skupinky, šikana... Autorka má príjemný štýl, príbeh sa mi čítal dobre, stránky mi rýchlo ubiehali pod prstami. Aby ste si nemysleli, že sa tu stále riešili len vážne veci - bolo tu aj niekoľko vtipných a rozkošných momentov, kedy som sa usmievala. Musím pochváliť aj grafickú stránku knihy - od krásnej obálky po grafiku vo vnútri (obrázky na začiatku jednotlivých kapitol).

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x