bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Teória všetkého (na čom záleží)

Vydavateľ: Postoj Media (Postoj Media)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:188
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 03:00

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Teória všetkého (na čom záleží)

Platnosť Einsteinovej teórie relativity aj po sto rokoch potvrdzujú všetky fyzikálne experimenty. V populárnom chápaní sa často vysvetľuje spôsobom, že všetko je relatívne. Naozaj však vo svete neexistujú trvalo platné pravidlá a zákony? Ako vysvetľuje profesor Oxfordskej univerzity Alister McGrath, Einstein tvrdí presný opak. Svojou teóriou relativity preukázal, že svet sa riadi ustálenými zákonmi nezávisle od pozorovateľa. Autor tiež približuje rozporuplný postoj Einsteina k náboženstvu. Akého bol vierovyznania? Ako vnímal vzťah medzi vedou a vierou? Čitateľ má možnosť nahliadnuť do uvažovania tohto brilantného vedca, oboznámiť sa s jeho presvedčením o existencii inteligentného poriadku vo svete a úprimným hľadaním zmysluplnej jednoty všetkého, na čom záleží.

Recenzie, kritiky
Kniha je radostnou oslavou úspechov pozoruhodného človeka a vedca. McGrath nám správne pripomína, že hoci Einstein nebol kresťanom ani iným veriacim v náboženskom zmysle, svojím dôrazom na celistvosť je spojencom veriacich ľudí. Myšlienka, že život a myslenie sú vzájomne prepojené, rezonuje s kresťanským pohľadom na svet, ktorý drží pohromade Kristus. Bolo tiež užitočné prečítať si o Einsteinovom chápaní intuitívneho poznania a o mieste predstavivosti a inšpirácie pri objavovaní pravdy. Je fascinujúce, akú úlohu v procese jeho uvažovania o veľkých otázkach vedy zohrávala hudba. Einstein je veľkou postavou vedy 20. storočia. Táto kniha je užitočným príspevkom do diskusie o tom, ako môže pravá veda žiť v harmónii s pravým kresťanstvom.
John Woods, spisovateľ a učiteľ náboženstva v grófstve West Sussex v Anglicku

Albert Einstein bol nepochybne najikonickejším vedcom minulého storočia. Alister McGrath v tejto prehľadnej knižke prístupnou formou predstavuje Einsteinove veľké vedecké objavy a zároveň dôkladne analyzuje jeho názory na vzťah medzi vedou a náboženstvom. Einstein bol rozhľadeným mysliteľom vo veľkých otázkach života a kto iný ako McGrath by nás mal viesť pri skúmaní tohto aspektu Einsteinovho odkazu. Túto knihu odporúčam každému, kto chce získať úplnejší obraz o živote a myslení Alberta Einsteina.
Ard Louis, profesor teoretickej fyziky na Oxfordskej univerzite

Profesor McGrath ponúka vynikajúcu analýzu Einsteinových teórií v kontexte jeho názorov na Boha. McGrath, ktorý je sám kresťanom, povzbudzuje ostatných kresťanov k zamysleniu nad Einsteinovým učením ako mechanizmom na uvažovanie o vlastných predstavách vzťahu medzi vedou, náboženstvom a zmyslom všetkého. Táto analýza Einsteinových myšlienok osloví každého kresťanského čitateľa, ktoré chce uvažovať o súvislostiach medzi Bohom a nevyriešenými záhadami vedeckých pozorovaní.
Publishers Weekly, prestížny americký týždenník zameraný na knižné recenzie

Detaily o knihe

Názov: Teória všetkého (na čom záleží)

Objednávací kód NA647216

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x