bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dcéra zimy

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:01

Lepšia cena: 12,59 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,89 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,99 €
Ušetríte: 2,10 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dcéra zimy

Keď všetkými obávaná Morena zachráni svoju sestru Vesnu pred popravou, prvý raz za celé veky má nádej na zlomenie kliatby. Na prahu dospelosti ich totiž uväznili vo svete živých. Morena sa stala nesmrteľnou a Vesna uviazla v beznádejnom kolobehu – vždy v najkratší deň roka umrie a následne sa znovuzrodí. Kým postupne odhaľujú tajomstvo, ktoré sa skrýva za ich prekliatym osudom, musia čeliť nielen samotnému vládcovi podsvetia a bájnym príšerám, ale aj obyčajnej ľudskej zlobe a vlastnej minulosti.

Detaily o knihe

Názov: Dcéra zimy

Objednávací kód NA647058

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dcéra zimy (Emília Balková, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z knihy mám najmä pozitívne pocity. Čítala som ju dlhšie, prvé stránky sa mi nedarilo poriadne začítať, ale potom to už bolo oveľa lepšie a vychutnávala som si ju až po koniec. Tá obálka. Tá mapka. Všetky tie postavy z mytológie Slovanov. Myslím, že sa na pálenie Moreny odteraz budem pozerať úplne inak, ako doteraz. Celý dej bol úžasne premyslený, krásny a skvele plynul a postupoval. Morena a Vesna - sestry - a ich príbeh naprieč stovkami rokov. Strašne sa mi páčilo, ako sme postupne odhaľovali ich príbeh a to, čo sa im obom stalo v minulosti a to, ako sa stali tým, čím boli. To striedanie minulosti a ešte dávnejšej minulosti. Super rozdelené a nedá sa v tom stratiť. A na záver aj niečo zo súčasnosti? To bolo naozaj úžasné! A prekvapivé! A veľmi ďakujem za autorkine slovo na záver, kde som sa dozvedela kopec informácií a zdrojov, z ktorých čerpala a o ktorých som ani len netušila. A asi aj vďaka nim sa na príbeh spätne pozerám dokonca inak, ako po prečítaní iba samotného epilógu. Veľké ĎAKUJEM za túto knihu. Od začiatku som sa stotožňovala skôr s Morenou, lebo napriek tomu, kým bola, nevzdávala sa a išla stále dopredu. Vesna mi prišla skôr ako rozmaznané dievčatko, no mala aj ona svoje plusy. Jej Milton bol naozaj jej svetlým bodom a bolo ho škoda. Ich sesterské puto bolo ale naozaj silné a obdivuhodné. A aj napriek hádkam stále stáli jedna za druhou. Vlk, ktorý bol všade s Morenou.. zlatíčko ;) Andrei, toho som mala rada od začiatku a tušila som, že nie je celkom tým, ako sa zdalo byť. Ten záver je naozaj krásny a normálne neviem, čo by som k tomu povedala. Určite knihu odporúčam všetkým vekovým kategóriám.

Slovanská mytológia (Lucia, 7.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Nádherná obálka ma hneď priláka, anotácia plná bohýň a beštií slovanského panteónu ma zas utvrdili v tom, že túto knihu si chcem jednoznačne prečítať. Príbeh je zaujímavý, odohráva sa vo viacerých časových rovinách a sleduje osudy dvoch sestier, ktoré boli prekliate (ako a za čo sa dočítate sami :D) Mágia, záhady, kliatby - to ja môžem, len som trošku dúfala, že sa v knihe objaví viacero tradícií, zvykov a reálií, ktoré by nám priblížili dané obdobia. Medzi nimi často neboli veľké rozdiely a ani v správaní sestier a ich postoji nebolo poznať zmenu. Čo sa týka sestier Moreny a Vesny, autorka krásne vystihla ako k sebe patria napriek tomu, že je každá úplne iná. Za mňa jednoznačne vyhráva Morena, naopak Vesna si moje sympatie nezískala. Celkovo knihu, príbeh, zápletku hodnotím kladne, knihy inšpirované slovanskou mytológiou mám veľmi rada a je vidno, že spisovateľka si dala naozaj záležať na detailoch a urobila si poriadny prieskum.

Dokonalosť! (Majka, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neveriacky zízam na obálku knihy, prečo? Lebo tam je napísané meno autorky a táto autorka je Slovenka! Neuveriteľná kniha! Zamilovala som sa do Moreny, ktorá bola úžasná, tak dobrosrdečná, tak- mala toľko skvelých vlastnosti, takého dobrého človeka si ani neviem predstaviť - i keď všade prinášala smrť, stále bola úchvatná. Autorka jej dala také krásne vlastnosti, že jej postava vás uchváti, rozplače, roztrhne srdce! Opakom mi prišla Vesna… dosť naivná, všetkému hneď uverila, jej postava mi nesadla… Celá kniha sa mi čítala ľahko, rýchlo. Dej, nápad, rozuzlenie, všetky prepojenia si zapamätám asi navždy, lebo to bolo jedinečné. Autorka vytvorila fikciu a zahrnula do nej slovanskú mytológiu - akože toto ma posadilo na zadok a autorkina poznámka na záver? Autorka si robila výskum, než začala písať! Kniha nie je to len fikciou, ale niektoré „postavy“ naozaj patria do našej mytológie. Dej príbehu sa delil na minulosť a prítomnosť (a potom ďalšia prítomnosť) bolo to úžasne

Originálny námet (Laura Löbbová, 18.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Na úvod chcem pochváliť vizuálne spracovanie knihy, krásna obálka a skvelá mapka, vďaka ktorým kniha vyzerá naozaj dobre a pokojne by si ju čitateľ zmýlil s knihou zo zahraničia. Krásna obálka, slovanská mytológia a skvelé recenzie prinútili aj mňa siahnuť po Dcére zimy. A musím povedať, že navodenie atmosféry a spracovanie slovanskej mytológie sa mi dosť páčilo. Veľmi som bola rada, že čítam niečo naše a dostala som chuť prečítať si viacero kníh z tejto oblasti. Po celý čas ako som knihu čítala, vyvolávala vo mne rozprávkovú atmosféru. Neviem, či to bol zámer, ale mňa to vďaka tomu veľmi bavilo. Príbeh je o sestrách, Morene a Vesne, ktoré sú vykreslené ako protiklady, pričom Morena má byť ta desivá, smrť, ktorej sa ľudia boja a Vesna naopak milá, dobrá, ktorú majú ľudia radi. Tu nastal môj prvý problém a negatívum tejto knihy. Na to, že Vesna mala byť tá dobrá, tak som ju po celú knihu nevedela vystáť, veľmi nesympatická a otravná postava. Naopak vyzdvihujem Morenu, napriek temnote okolo nej, som si ju veľmi obľúbila. Dej bol akčný, veľmi ma bavil a celkovo sa mi kniha naozaj dobre čítala. Štýl písania autorky mi veľmi sadol. Napriek tomu mi však v príbehu pár momentov prišlo klišé, opakujúcich, nelogických a nedotiahnutých a to mi pokazilo celkový dojem z knihy. Knihu však odporúčam prečítať, negatíva boli detaily, ktoré inému čitateľovi nemusia vôbec vadiť. Určite si od autorky prečítam niečo ďaľšie, ak mi to žánrovo sadne.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x