bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajomstvá vtákov

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Séria:Tajomstvá prírody
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:80
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajomstvá vtákov

Vstúpte do sveta operencov a prežite neuveriteľnú cestu do korún stromov, po oblohe aj do podzemia

Papagáje, kolibríky, orly a mnohé iné vtáky putujú po stránkach tejto farebnej knihy, aby mladým nadšencom prírody pomohli spoznať fascinujúci svet vtákov. Objavia prekvapujúce obydlia a zvyky našich operených priateľov, ktorých nájdeme všade od zamrznutých polárnych oblastí až po púšte. Dozvedia sa, ako spolu vtáky komunikujú, čím sa živia, ako si nachádzajú partnerov a ako dokážu lietať. Nechýbajú rady, ako môžeme pomôcť chrániť vtáky a ich prirodzené prostredie.

Nádherne ilustrovaná kniha doplnená farebnými fotografiami vezme deti na fascinujúcu cestu a ukáže im, aké sú vtáky úžasné, čo robia pre našu planétu a ako im môžeme pomôcť.

Ilustrovala Claire McElfatrick.

Pre čitateľov od 6 rokov

Z anglického originálu preložila Natália Lipová.

Detaily o knihe

Názov: Tajomstvá vtákov

Originálny názov: The Extraordinary World of Birds

Objednávací kód NA205688

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pestrá encyklopédia (Veronika, 30.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherne ilustrovaná kniha, plná zaujímavých informácií a nových poznatkov, ktorá vďaka prevedeniu dozaista zaujme už aj škôlkarov, no viac ju ocenia školáci, ktorým môže byť veľkým prínosom. Okrem verne zobrazených jednotlivých druhov vtákov, a že ich je spomenutých veľa, zájdeme aj do ich histórie, pozrieme sa, ako sa dostávajú na svet, čo všetko stojí za ich schopnosťou lietať, čím sa živia, kde žijú, či sú pre nás ľudí prínosom, ako im môžeme pomáhať a mnoho ďalšieho pútavého čítania. S dcérou (7 rokov) sme si niektoré druhy vtákov aj googlili. Šlo predovšetkým o spevavce, aby sme mali predstavu, čo popisuje kniha a výborne sme sa pri tom zabavili. Upútal nás najmä jeden neuveriteľný imitátor zvukov, Lýrochvost hrabavý, ktorý dokáže priam identicky napodobniť aj zvuk motorovej píly, cvaknutie foťáka, policajnú húkačku či iné zvieratá a ostali sme v nemom úžase. Neuveriteľné, čo niektoré stvorenia dokážu. Úputať vás môžu aj pestrofarebné papagáje, obrovské a silné dravce, pštrosy svojou veľkosťou a rýchlosťou alebo maskovanie vtákov v prírode ako prirodzená ochrana pred predátormi, či nenápadnosť pri love. Nepochybujem, že každé dieťa si nájde to svoje, no všetky si knihu obľúbia, pretože vtáky nás dokážu stále prekvapovať.

Vizuálne aj obsahovo krásne spracovaná (Michaela Zamari, 4.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vedeli ste, že najvyšším vtákom na Zemi sú pštrosy a najmenším 5,5 cm zasa kolibrík? A že niektoré papagáje žijú aj na púšti, v horách a v mestách? Či to, že tučniaky čiapočkaté každý deň plávajú až 80 kilometrov od pobrežia, aby nachytali potravu? "Vtáky sú symbolom slobody, a predsa sme ich vždy chceli skrotiť a ovládať." Azda každého vidiaceho z nás už ohúril kŕdeľ lietajúcich vtákov, divadlo, z akého sa môže stať nezabudnuteľná pastva pre oči. Mala som tú česť zamilovať sa už do knihy Tajomstvá stromov, preto som tejto ďalšej lahôdke zo série nemohla odolať. Okrem iného som sa dozvedela, že vtáky majú rozlične tvarované zobáky prispôsobené tomu, ako získavajú potravu, sú to fascinujúce stvorenia, ktoré dokážu migrovať s vrodenou GPS navigáciou a neuveriteľnou výdržou a že schopnosť lietať stratili, lebo ju napr. na opustených ostrovoch bez predátorov nepotrebovali. Bohužiaľ, príroda v ich prípade zabudla na človeka. Preto napríklad aj arktický morský druh - alka veľká sa nebál ľudí a Európania ho úplne vyhubili. Každá strana je nabitá nádhernými a niekedy detailnými obrázkami. Doslova dychberúce vizuálne potešenie pre každého malého i veľkého čitateľa, ktorý knihu otvorí. Neraz som na stránky zízala s ohromením. Či už na kvaru červenú, ktorá získava krásne žiarivé sfarbenie z potravy (z kreviet a mäkkýšov), alebo vďaka potápke ušatej, ktorá prehĺta vlastné perie, lebo jej pomáha lepšie stráviť rybie kosti v žalúdku. Navyše, kniha je plná aj ďalších rekordérov a informácií, ktoré sa v televízii nevysielajú. Občas som si pri tom prísune info o spevavcoch, hrabovcoch, dravcoch a iných fešákoch a fešandach pomyslela, že by si z nich ľudia mohli vziať príklad - viac relaxovať, aj keď pri tom nebudú lebediť na konároch, či byť verný jednému partnerovi. "Vtáky sú známe krásnym spevom. Mnohé spevavce sú malé vtáčiky, ktoré si spevom vyznačujú teritórium, lákajú partnerov alebo varujú ostatných, aby sa držali ďalej." Môj spev by vás zrejme neprivábil, ale od tejto knihy sa určite nedržte ďalej. Za mňa veľmi vydarený, poučný a krásne spracovaný titul.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x