bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







História starovekého Grécka v 50 životoch

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: História starovekého Grécka v 50 životoch

Netradičný pohľad na históriu Grécka cez súbor životopisov gréckych osobností

Politickí vodcovia, spisovatelia, umelci a filozofi starovekého Grécka premenili malú skupinu mestských štátov na panstredomorskú civilizáciu, ktorej odkaz dnes možno nájsť všade. Kto však boli títo ľudia a čo vieme o ich životoch?

V tomto originálnom prístupe k dejinám starovekého Grécka autor utkal pôsobivé rozprávanie zo životov päťdesiatich najpozoruhodnejších a najvplyvnejších postáv gréckeho sveta – od raných tyranov Peisistrata a Polykrata zo Samu cez počiatky demokracie za Kleisthena a vzostup Macedónie za Filipa II. Macedónskeho a Alexandra III. Veľkého až po konečný úpadok gréckeho sveta v čase, keď sa k moci dostal Rím. Okrem osobností ako Herodotos či Alexander Veľký, ktoré poznajú už žiaci základnej školy, sa stretávame aj s menej známymi, ako napríklad Demetrios a Alelles. Zaujímavé a čitateľsky príťažlivé je zvýraznené meno osobnosti, s ktorou sa daná osoba stretla a ktorej je v publikácii venovaný životopis. Vďaka tomu lepšie pochopíme dejinné súvislosti.

Kniha je určená pre milovníkov antiky a mala by byť súčasťou každej školskej knižnice od základných škôl až po vysoké školy humanitného zamerania. Kompletnému prehľadu a novému netradičnému prepojeniu dejín sa poteší aj odborník na problematiku antického Grécka.

Autor je známy popularizátor antickej kultúry, histórie a literatúry. Začína prehľadom vývoja a významu gréckej historiografie prostredníctvom biografií, pričom v jednotlivých životopisoch sú uvedené nielen fakty, ale aj zaujímavosti zo života alebo z obdobia danej osobnosti. Každý životopis je doplnený zaujímavým faktom, súčasťou knihy je aj 25 farebných fotografií a 4 mapy.

Z anglického originálu preložil Róbert Hrebíček.

Detaily o knihe

Názov: História starovekého Grécka v 50 životoch

Originálny názov: A History of Ancient Greece in 50 Lives

Objednávací kód NA205661

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

♥ užila som si to (Katarína, 27.6.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo musím vyzdvihnúť na tejto knihe, je spôsob, akým autor pristupuje k opisu jednotlivých osobností. Mnohé z nich pre mňa síce boli dávno známe (o viacerých som ale počula prvýkrát), avšak David Stuttard sa zameriava predovšetkým na ich ľudskú stránku – namiesto suchých historických faktov (ktoré tiež často nebývajú na škodu), sa čitatelia dozvedajú o tom, ako tieto osobnosti žili, aké boli ich túžby, ambície, čo ich podnecovalo k činom, čo ich robilo smutnými a podobne. Stávajú sa vám tak o niečo bližší, spoznávate ich ako obyčajných ľudí z mäsa a kostí a vytvárate s k nim priateľský vzťah, vďaka čomu sa vám hneď lepšie sústredí na text a zapamätáte si oveľa viac. Nenáročná, beletrizovaná forma, skrz ktorú autor poskytuje prehľadné a zrozumiteľné vysvetlenie všetkých dôležitých udalostí v histórii Grécka, vďaka čomu lepšie pochopíte, ako sa táto spoločnosť a kultúra vyvíjala. Odporúčam, samozrejme, všetkým milovníkom gréckej kultúry, budete prekvapení, koľko sa toho dozviete.

História (Jozef, 25.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Historické obdobie (pred našim letopočtom) od roku 776 až po rok 30, v ktorom zomrela posledná faraónka Egypta Kleopatra VII je stále veľmi zaujímavé a dá sa povedať, že aj poučné. Táto kniha obsahuje všetko, čo je potrebné k pochopeniu súvislostí: mapy, slovník, časovú os, kapitolu "kto je kto", podrobný zoznam literatúry, 29 ilustrácií a samozrejme register. Všetko potrebné pre hlbšie štúdium danej problematiky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x