bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slávik

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:488
Poradie vydania:2.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:01

Lepšia cena: 16,79 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,19 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,99 €
Ušetríte: 2,80 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slávik

Francúzsko 1939.
Dve odvážne sestry z mestečka Carriveau stoja zoči-voči zdrvujúcej skutočnosti – krajinu zaplavili nemecké tanky a oblohu zatemnili bombardéry, ktoré ju nemilosrdne pustošia. Viannin manžel narukuje do armády a v ich dome sa usadí nemecký kapitán. Osamelá mladá žena stojí pred ťaživými rozhodnutiami, od ktorých závisí život jej blízkych. Jej sestra Isabelle je mladá rebelka, ktorá rieši svoju bolesť zo straty lásky a bezpečia po svojom.

Detaily o knihe

Názov: Slávik

Objednávací kód NA644402

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Slávik (Knihomoľka Evka, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Smutná, tragická, emóciami nabitá kniha - presne to je Slávik. O dopade vojny podáva dosť detailne v každom smere. Donúti vás premýšľať o životných rozhodnutiach a ukáže vám nepredstaviteľnú atmosféru života počas vojny. Zvolená optika autorky je ale veľmi prínosná, lebo pomáha narúšať klišé o druhej svetovej vojne, keď sa spomínajú len príklady hrdinstva vojakov bojujúcich na rôznych frontoch proti fašistickým silám, prípadne partizánov, ktorí bojom proti armáde či narúšaním dopravnej infraštruktúry sťažovali presun vojsk a výzbroje v týchto krajinách. Vývoj postavy kapitána Becka je v príbehu zaiste tiež veľkým prekvapením. Suma sumárum, za mňa je toto jeden veľmi silný titul hodný filmového plátna.

Viete co je zima? (Danka, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moze sa schovat Mengeleho dievca, Mengeleho asistent..vyzieva to odomna hlupo ale taky je moj pocit. Slavik je totiz knihou, ktora zo vsetkych knih s temou 2.svetovej vojny vo mne nieco zanecha. A vobec ale vobec nevadi ze nejde o skutocny pribeh a vobec nevadi, ze koncentracny tabor je v nej len akousi smietkou. Vzdy som vravela ze skutocne pribehy z vojny mi akosi nerezu. Precitala som ale pod kozu sa mi nedostali. Sama som nevedela preco. Teraz uz viem. Teraz viem ze zivoty ludi na pomyselnej druhej ciare mozu byt rovnako bolestne. Ze ti ludia sa mozno bali viac. Mozno..toto nemam pravo posudzovat. Kazdopadne bol pre mna Slavik ovela ovela zaujimavejsi a silnejsi. Osudy 2 sestier sa rozdeluju aby sa znova stretli no za aku cenu.. V panelaku nam blbne kurenie. Mame tu chladno. Vzdy mi je vecer zima. Vcera som si pri citani povedala "prd ti je moja mila a nie zima." Zima je to ked lezis v posteli, snazis sa zahriat vlastne dieta, mas na sebe aj pod sebou vsetko co doma mas a aj tak sa trasies. Zima je ked ti mrznu mihalnice a z ust ti ide para vnutri v tvojom dome. Ked nohy navlecene do niekolkych vrstiev ponoziek spustis na podlahu a vzapati ich dvihnes lebo to pali. A predsa musis vstat, prejst do kuchyne ktora je cela pokryta mrazom a prichystat jedlo. Z coho? Tvoj problem. Musis. Vedla v izbe spi esesak...boze moj cim si tie zeny presli...smrt je v tomto pribehu naozaj vykupenim. Neuveritelna predstava ze si toto museli niektore zeny prezit. Vravim si je to len fikcia ale v hlave mi stale znie rypacny hlasok ktory vravi ze to velmi lahko mohla byt aj skutocnost..neviem, neviem presne popisat moje pocity. Tato kniha je uzasna ked sa posnazim a budem na nu mysliet ako na beletriu. Fikciu. Vymysel. V tom pripade je pre mna asi absolutna topka spomedzi knih, ktore mi ostali v hlave. Zaroven je strasna, skareda, bolava a pachne smrtou. Tak ju vidim ak si predstavim ze ju tam niekde vo Francuzsku alebo kdekolvek inde nejaka zena prezila.. Precitajte si ju. Stoji to zato. Taketo knihy by mali byt povinnym citanim pre kazdeho.

neskutočná kniha (stanka greschnerová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
ak by sa niekto opýtal na zoznam top kníh,tak táto by bola určite na vysokom mieste..Pane Bože čo tieto dve sestry museli prežiť a zažiť..a ked prevádzala ludí cez ten priesmyk som ani nedáchala..krásna kniha.mala som ju s knižnice tak si ju musím dokúpiť aj do vlastnej knižnice...veľmi silný a dojímavý príbeh...odporúčam

Krasna kniha (Maja, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najsilnejších kníh, čo som v poslednom čase čítala. Pre nás až nepochopiteľne, aké veci sa mohli diať, a žiaľ Adi aj stále môžu. Vo svetle súčasnej situácie je ešte väčším mementom. Chvíľami mi pri čítaní bolo veľmi úzko. Aj som si poplakala. Krásny príbeh dvoch sestier, každej úplne inej, ale obidve urobili v kritickej situácii všetko čo mohli... Ešte veľmi dlho ostal vo mne pocit silného dojmu, ale aj úzkosti...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x