bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Proti vetru

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 14,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,99 €
Ušetríte: 3,99 € (zľava 22%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Proti vetru

Od autorky bestsellerov Slávik a Veľká samota prichádza silný epický román o láske, hrdinstve a nádeji. Proti vetru je strhujúci román, ktorý nám pripomína časy veľkej hospodárskej krízy a ľudí, ktorí ju prežili – tvrdú realitu, ktorá rozdelila národ a nútila ľudí bojovať o prežitie. Je to svedectvo o nádeji, odolnosti a sile ľudského ducha prežiť navzdory nepriazni osudu. Nezmazateľný portrét Ameriky a amerického sna videný očami nezlomnej ženy, ktorej odvaha a obeta definuje celé generáciu.

Detaily o knihe

Názov: Proti vetru

Originálny názov: The Four Winds

Objednávací kód NADBK97471

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Silná hlavná hrdinka (Laura Löbbová, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavná hrdinka Elsa si ma získala hneď na začiatku príbehu. Neobľúbená škaredá dcéra rodiny, ktorá žije ako pod zámkom a jediné, čo jej ostáva je čítanie príbehov. Vlastní blízki sa o ňu nezaujímajú, nedovolia jej prejaviť sa a venovať sa novým veciam. Jedného dňa sa však zoznámi s Rafom a jej život sa od základov zmení. Vlastná rodina ju vyhodí z domu, no Rafova ju prijme ako vlastnú dcéru. Život sa s Elsou teda už od začiatku nemaznal, a keď už má konečne zázemie, rodinu a prácu na rodinnej farme, príde hospodárska kríza. Postavy sú opísané skutočne výborne, najmä Elsa, ako silná ženská hrdinka. Spolu s veľmi dobre vykresleným prostredím som tak autorke všetko verila a poprí čítaní predstavovala. Autorka sa nebojí ísť do detailov, všetko poriadne vysvetliť, ale tak prirodzene, že to neotravuje a človeka zaujme a číta ďalej a ďalej. Preto ma trochu sklamal koniec, ktorý bol oproti zvyšku knihy naozaj rýchly a krátky. Atmosféra je mrazivá, nie raz je čitateľovi ťažko keď číta, čím všetkým si museli postavy v knihe prejsť. Príbeh ukazuje veľmi veľa protikladov, lásku a nenávisť, prijatie aj odvrhnutie, hojnosť a chudobu. Pomáha čitateľom pochopiť, aké to je keď sa darí a všetko je dobré, a naopak, keď nie. Je to aj príbeh o skutočnom priateľstve, rodine, migrantoch, predsudkoch, pomoci a boji za práva. Pri čítaní mnou lomcovali všetky emócie, hnev, nádej, smútok či radosť. Nerozumela som, ako môžu byť ľudia tak krutí, či už k cudzím alebo k vlastnej rodine. Pripomenula mi, že tie moje každodenné starosti sú nič v porovnaní s tým, čo sa dialo v tomto príbehu. Upozorňuje teda aj na to, že aj tie maličkosti a dobré veci si treba vážiť. Knihu rozhodne odporúčam, okrem výborného príbehu rozšíri obzory o období, o ktorom sa až tak často nepíše. Som veľmi rada, že som si ju mohla prečítať.

Silný príbeh (Martina Fraňová, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sú ľudia, ktorí si už od malička žijú ako v bavlnke. Potom sú tu ľudia, ktorí to v živote nemajú ľahké a nakoniec takí, ako naša hlavná postava Elsa. Život sa s nimi nebabre. Ak si myslia, že už padli na samé dno, tak ešte nevedia, že táto priepasť smútku, nešťastia a utrpenia je nekonečná. A presne tieto negatívne pocity ma sprevádzali počas celého čítania knihy Proti vetru. Dej nás zavedie do obdobia hospodárskej krízy, kedy ľudia prišli skoro o všetko. Priznám sa, že o tomto období viem len to, že bolo, ale že bola až taká bieda spôsobená klimatickými zmenami, to som naozaj netušila. Tisíce ľudí prišlo o úrodnú zem, mnohí farmári stratili ich finančný príjem a to ľudí prinútilo migrovať. Človek by si povedal, Amerika ako Amerika, ľudia si pomôžu, ale pravda je niekde úplne inde. Postavy. Tak tie boli napísané výborne. Boli to ľudia, ktorí chceli žiť, ochrániť svojich blízkych a v neposlednom rade chceli zachrániť svoj kúsok zeme - svoj domov. Príbehom nás sprevádzala hlavná postava Elsa, ktorá….prosím, buďme ako ona. Statočná. Milujúca. Neoblomná. V živote mala toľko možností zanevrieť na ľudskú rasu, ale ona stále verila. Možno si myslela, že je slabá, škaredá, neschopná (odmala jej to vtĺkali do hlavy), ale aj tak našla v sebe schopnosť milovať. Je to ťažký príbeh, ktorý sa číta ľahko. Strany vám prejdú ani neviete ako, ale dusivý pocit na duši vám zostane. Je to dobrá kniha. Niečo sa možno naučíte, tak ako ja. Nielen z histórie, ale aj o bojovnosti prežiť a byť milovaný.

Proti vetru (Mária Bírová, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strhujúci román o láske, hrdinstve, nádeji . Kniha opisuje krutú realitu počas veľkej hospodárskej krízy v Amerike....utláčanie a vykorisťovanie chudoby. Autorka na pozadí Elsy a jej rodiny dokonale vykresľuje situáciu v tých časoch. Hlavná hrdinka Elsa ,neobľúbená dcéra bohatej rodiny, kde pre prekonanie choroby žije uzavretá pod zámkom vo svojej izbe a jediné, čo jej ostáva je čítanie príbehov. Všetky svoje radosti a pocity zdieľa iba so svojimi knižnými hrdinami a prenáša do svojich snov a túžob.Rodina sa o ňu nezaujíma, nedovolia jej prejaviť sa a venovať sa novým veciam. Jedného dňa sa však zoznámi s Rafom a jej život sa od základov zmení. Keďže má zničenú povesť , jej rodina ju vyhodí z domu, no Rafova ju prijme ako vlastnú dcéru. Naučia ju všetko, čo k životu na farme potrebuje žena vedieť. Má dve deti, muža a rodinu , s ktorou prežíva radosť, smútok, lásku , nenávisť..... a keď už má konečne zázemie, príde hospodárska kríza, ktorá preverí silu ich rodiny . Farmári bojujú o svoju pôdu a živobytie, úroda je čoraz biednejšia, voda vysychá a zem praská. Na planinách neľútostne zúria prachové búrky. Všetko na farme hynie a vysychá vrátane Elsinho manželstva. Po ťažkých časoch na farme sa nezlomná milujúca matka pokúsi zachrániť svoje deti pred hladom a opúšťa farmu s túžbou za lepším životom. Osud ich zavedie do utečeneckého tábora , kde žijú v krutých podmienkach a bojujú naďalej o prácu a prežitie. Ak si myslia, že už padli na samé dno, tak ešte nevedia, že táto priepasť smútku, nešťastia a utrpenia je nekonečná. Neuveriteľné životné situácie Vás chytia za srdce , vtiahnu do deja a nabádajú sledovať osud Elsy až do posledných strán. Vrelo odporúčam. Od autorky mám prečítanú knihu Slávik a určite siahnem aj po knihe Veľká samota

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x