bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Katja - Prebudená mágia

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Séria:Katja (1.diel zo 4)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Katja - Prebudená mágia

V srdci Trésie leží domov lesných víl, kam nikdy nevstúpila ľudská noha. Ochraňuje ho kráľovná víl Aria, ale aj pevná ruka trésijského vládcu Regula. A práve vďaka tejto záštite sú trésijské polia a sady každoročne plné nepoškodenej úrody.
Čo ak by ale chcel niekto tento vzťah narušiť, vraziť klin medzi dve prosperujúce krajiny a rozpútať vojnu? Na severe existuje kráľovstvo, ktoré sa dlhé desaťročia zmieta v chudobe, no vo výrobe zbraní z najkvalitnejšej bermegskej ocele nemá konkurencie široko-ďaleko. A tak sa spustí lavína intríg, ktorých cieľom bude iba jedno – získanie moci a bohatstva.
Kdesi uprostred toho sa ocitne aj Katja, trésijská princezná. Za celý život nevystrčila päty z rodného Elldorenu a to ju neustále burcuje priečiť sa svojmu otcovi. V jeden večer sa ale stáva svedkom únosu víly a tak sa spolu s priateľom Rodanom a verným gryfónom Briamom púšťajú na cestu plnú dobrodružstva. Stretajú tajomnú družinu zo znepriateleného severu a napriek počiatočným vzájomným nesympatiám majú jeden spoločný cieľ – priviesť vílu späť do jej domova.
Katja odišla z Trésie plná odhodlania dokázať otcovi, čoho je naozaj schopná. Vtedy však netušila, do čoho sa zapletie. Takmer zabudnuté proroctvo, vyrieknuté dávno pred jej narodením, ožíva a na prah jej kráľovstva klope vojnový konflikt.

Detaily o knihe

Názov: Katja - Prebudená mágia

Objednávací kód NA643094

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Svet plny fantasy tvorov (Katarina Gacikova, 2.2.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velakrat sa stretavam s nazorom, ze slovenski autori nevedia pisat fantasy. Dovolim si tvrdit, ze toto je uz len mýtus. Autorka vytvorila svet plny zaujimavych tvorov, krajin a bytosti, ze by to chcel kazdy vidiet na vlastne oci. Dej prijemne napreduje, kde nechybaju zapletky a akcia, dobrodruzstvo a laska. Viete priblizne vydedukovat, co sa asi bude diat, je to napisane tak, ze aj sami si spojite sledy udalosti a rozsvieti sa vam ziarovka v hlave, co mam ja osobne velmi rada. Kniha je prenadherne ilustrovana, takze si niektore casti viete velmi zivo predstavit. Skoda by bolo neprecitat si tento poklad zo slovenskej tvorby.

Skvelá Katja (Radka Bujňáková, 13.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zbožňujem tento žáner. Preto som sa rozhodla vyskúšať čítať slovenskú tvorbu a neľutujem. Kniha je skvelá. Obálka ma zaujala veľmi a keďže knihy vyberám aj podľa obalu tak som si ju hneď chcela zakúpiť. Ilustrácie a mapa sú top. Príbeh je zaujímavý. Nevedela som sa od knihy odtrhnúť. Pre mňa top. Teším sa na pokračovanie.

Super kniha (Lívia Hukelová, 12.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kráľovstvá, lesné víly, gryfóni, mäsožravé havrany, magické schopnosti ale aj intrigy, zrada, boje, priateľstvo a láska. S týmto všetkým sa pri čítaní tejto knihy zoznámite. Okrem úžasnej obálky vás príbehom budú sprevádzať krásne ilustrácie,ktoré podporia vašu fantáziu. Kto miluje fantasy,zamiluje si aj Katju. Ďakujem, že som sa mohla mysľou ocitnúť v novom magickom svete. Záverom ma autorka dokonale navnadila na pokračovanie a teším sa na nové dobrodružstvo.

Skvelá fantasy (Michaela (misska_duricova), 12.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je debut a zároveň prvý diel YA fantasy, bola som zvedavá, ako sa slovenská autorka popasuje s týmto žánrom. Po dočítaní musím uznať, že to zvládla skvelo Začiatok knihy bol pre mňa trošku chaoticky. Na začiatok bolo veľa postáv a ťažko sa mi dostávalo do deja.Asi v štvrtine sa to celé rozbehlo a Katjin príbeh ma chytil a pohltil. Nechýbala akcia, tajomstvá, romantika, klamstvá, intrigy, mágia, víly, chiméry...Celý čas som bola v napätí ako to bude ďalej. Niečo sa odhalili ale zároveň viac zamotalo. Záver ma dokonale navnadil na ďalšiu časť. Katja mladá princezná,ktorá má vlastný názor a v sebe trochu rebélie . Uvidí únos víly. Preto sa s najlepším kamarátom vydá na výpravu za ňou. Náhodu sa stretnú so skupinou piatich ľudí ktorá vílu "zachránila" a spoja sa. Veliteľ skupiny bol Argos. On a Katja sa začali postupne zbližovať . Bude ich láska rásť? Čo všetko po ceste zistia? Kto je skutočne unesená víla?

Fantasticka kniha (Katarína Hudáková, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasný príbeh, postavy, bolo toho veľa, ale dáva to zmysel. Teším sa na pokračovanie. Natali Fox je talentovaná slovenská autorka.

Recenzia na kniha Katja (Rebeka Mahútová, 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka sa tu vyhrala so svojou fantáziou, či už na vílach, gryfonovi či dokonca chimére, ktorá sa tu objaví, a s ktorými sa tiež môžeme stretnúť v krásnych ilustráciach, ktoré sa v knihe skrývajú. A čo ten les do ktorého nikto nemôže vstúpiť? Trošku tajomné, nie? Čo sa týka postáv mám svojich obľúbencov a tých menej obľúbených, a aj pár tých ktorých neviem vystáť. Páči sa mi že postava Katji sa postupom času vyvíja, na začiatku mi prišla ako rozmaznaná malá princeznička (hups, to je to slovko ktoré neznáša), a vôbec nevedela pochopiť situáciu svojho otca, ale asi keby bola vzorná dcérka tak by náš príbeh ani nezačal. Postupon času si ale môžme všimnúť menšiu zmenu jej charakteru. Svojím charakterom mi ako postava viac sadol Argos, ktorý to celé vnímal ako šancu oslobodiť sa. Oslobodiť sa spod tieňa svojho tyranského otca... Nuž a viac sa dozviete už len keď budete sami čítať knihu.

Super (Tess, 3.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Som rada, že som sa k tejto knihe dostala, pretože fantasy teraz čítam trošku pomenej a toto bol príjemný návrat do tohto žánru. Autorka stvorila príbeh, ktorý mal všetko potrebné, aby zaujal - príjemné a reálne pôsobiace postavy, jemne načrtnutú politiku sveta, zaujímavé čarovné tvory a náznak mágie, ktorá sa, dúfam, viac prejaví v dalších dieloch. Oceňujem, že dej bol od začiatku pomerne akčný a svižný. Každou kapitolou sa niekam posúval a nové informácie sme dostávali ,,za behu”, čiže nehrozili žiadne výrazne dlhšie opisné pasáže, ktoré by dej spomaľovali. Nechýbalo ani napätie a rôzne tajomstvá, ktoré postavy pred sebou skrývali a ktoré vnášali do príbehu trochu drámy. Najviac zo všetkého chválim poslednú tretinu knihy a záver, ktorý autorka zvládla skvele. Zodpovedali sa nejaké otázniky, ktoré sa počas čítania vynárali, zároveň sa však začalo črtať čosi väčšie, čo výrazne navnaďuje na pokračovanie. Nečaká vás žiadny šialený cliffhanger, kvôli ktorému chcete vyhodiť knihu z okna a ešte za ňou aj skočiť, no nezodpovedaného toho zostalo presne toľko, aby ste sa tešili na ďalšiu časť. Jediné, čo musím vytknúť a čo ma pri čítaní trošku rušilo bol spôsob, akým autorka tvorila niektoré vety. Často sa v nich nabaľovali prechodníky (slovesné tvary, ktoré vyzerajú takto: píšuc, bežiac, sediac…) a hoci v niektorých vetách sú prospešné, keď ich je príliš veľa, tak to v texte pôsobí rušivo. Keby sa to trošku zredukovalo, text by pôsobil prirodzenejšie a svižnejšie. Kniha je inak navyše aj veľmi pekne spracovaná, od obálky cez ilustrácie až po skvelú prehľadnú mapku. Katju teda veľmi odporúčam a už som zvedavá na pokračovanie.

Prekvapenie! (Monika Ružová, 27.3.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha Katja: Prebudená mágia je debut a zároveň prvý diel novej fantasy série od autorky Natali Fox a ja som bola zvedavá, ako sa slovenská autorka popasuje s týmto, na Slovensku dosť problematickým žánrom. Po dočítaní musím uznať, že sa s ním popasovala dôstojne. Začiatok bol pre mňa jemne problematický. Ťažšie sa mi dostávalo do tohto príbehu, úvod mi veľmi nesadol a dlhšie som si zvykala na štýl písania a začiatočné skoky v deji (čo bol ale môj veľmi subjektívny pocit a je možné, že iný čitateľ to bude vnímať inak). No niekedy po prvej štvrtine sa to celé rozbehlo a Katjin príbeh ma chytil a pohltil. Autorka namixovala správnu dávku akcie, tajomstiev, napätia a interakcií medzi postavami. Fantasy svet a jeho bytosti boli pekne vykreslené, všetko som si vedela živo predstaviť (čomu dopomohli nádherné kresby a celkovo fantastický vizuál knihy). V príbehu tak môžete naraziť na rôzne kráľovstvá, víly, chiméry, gryfónov a zaujímavo vykreslenú mágiu. Sadli mi aj rôznorodé postavy, nie vždy som s nimi súhlasila, nie každá mi bola sympatická, no zároveň som ich konanie či rozhodnutia dokázala pochopiť. Potešil ma aj akčný záver, v ktorom sa až do poslednej stránky stále niečo dialo. Niečo sa odhalilo, niečo sa ešte viac zamotalo, niečo bolo predvídateľné, niečo ma, naopak, milo prekvapilo. No najviac oceňujem, že ma to perfektne navnadilo na ďalší diel. Kedysi som fantasy žáner milovala, teraz som ním už trošku presýtená a máločo ma nejako výrazne ohúri či prekvapí, no tato slovenská fantasy bola pre mňa jednoznačne milé prekvapenie a som rada, že som dostala možnosť prečítať si ju. Hoci obsahovala pre mňa jemné chybičky krásy, na debut je to jednoznačne nadpriemerné a ja som zvedavá s čím príde autorka v ďalšej časti.

Odporúčam! (Nina Protušová, 17.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V slovenskej fantasy sfére nám pribudol nový talent! Katja je princezná, no nepredstavujte si krehkú bytosť v sklenených črievičkách. Katja je odvážna, zvedavá a pripravená postaviť sa na stranu spravodlivosti. Sledujeme jej dobrodružnú výpravu, odhalujeme dávne tajomstvá a pozorujeme aj budovanie romance. Okrem Katjii sa stretávame s viacerými zaujímavými postavami. Argos, princ Aluvérie, má v mojom srdci špeciálne miesto… ale viac vám neprezradím Úprimne som z Katje nadšená. Na svoje si prídu nielen milovníci fantasy, ale aj “všehočítači”, ako som ja. Kniha je totiž napísaná veľmi príjemným štýlom, autorka sa vyvarovala chrleniu informácií, s ktorým som sa stretla vo viacerých fantasy knihách, ktoré sa mi čítali o dosť ťažšie. V Katjii sa všetko dozviete vtedy, kedy máte, fantazijný svet sa pred vami odhaluje postupne a plynule. Tento svet pôsobí živo, autorka ho má premyslený do poslednej vetvičky. Navyše oceňujem aj krásne mapy, ktoré nájdete na predsádkach - ak aj chvíľu neviete, kde sa práve nachádzte, vďaka nim sa rýchlo zorientujete:) Celkovo je kniha veľmi pekne graficky spracovaná:) Po štylistickej stránke bolo zopár drobností, ktoré by sa ešte mohli vylepšiť, no na to, že ide o autorkin debut, naozaj klobúk dolu! Veľmi sa teším na pokračovanie a dúfam, že sa ho dočkáme čo najskôr.

Skvelé fantasy (Viktória Dominová, 17.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní príspevku o možnosti zúčastniť sa štafety u Val som si ani neprečítala anotáciu a barbarsky sa nechala zlákať dokonalou obálkou. Vraví sa, že by sme sa nikdy nemali nechať oklamať krásnym zovňajškom, lebo vnútro nás potom môže sklamať. No myslím si, že pri Katji môžete urobiť výnimku. Pokojne sa nechajte zvábiť, pretože sklamaní rozhodne nebudete. Táto prvotina od Natali je kniha zo žánru fantasy a ide o prvú časť pripravovanej série. Pripravte sa teda na to, že po dočítaní epilógu budete nutne potrebovať pokračovanie. Ja sa ho nemôžem dočkať a keby som ho mala doma, hneď sa doň púšťam, hoci som Katju dočítala pred polnocou. Hoci pri prvých stranách som mala problém začítať sa, pretože autorka nás pomaličky oboznamovala so svojím svetom, ktorý vytvorila, neskôr mi to bolo vykompenzované. Rovnakou mierou, akou som sa nevedela najskôr naladiť na príbeh, som ho od určitej pasáže nedokázala pustiť z hlavy a ani knihu z ruky. V tomto by som možno aj vám radila, aby ste ho nezavrhovali, ak budete spočiatku stagnovať. Keď sa to rozbehne, užijete si jazdu plnú skvelých dobrodružstiev, ktoré k tomuto žánru jednoducho patria. Na svoje si prídu aj milovníci romantiky, lebo aj tá sa v príbehu nachádza. No a pri tejto príležitosti mi nedá nespomenúť skvelé postavy, ktoré som si zamilovala a páčilo sa mi, že ich charaktery neboli len čierno-biele. To im pridávalo na reálnosti. No a tie ilustrácie vnútri, to je čistá láska. Ešte raz ďakujem Val, že ma vybrala do štafety a autorke, ktorá nakoniec tento príbeh vydala knižne. Bola by škoda, keby zostal len v zásuvke.

Katja (Val, 14.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slovenská autorka,píšuca pod pseudonymom, nám priniesla na pulty kníhkupectiev svoj debut. Ide o dosť, dovolím si tvrdiť, riskantný žáner, pretože náš trh je zaplavený YA fantasy zo zahraničia. To však neznamená, že domáci autor pohorí. Som veľmi rada, že som mala možnosť čítať autorkinu prvotinu. Natalin štýl písania skvelý. S textom som sa skamarátila od prvých riadkov. Nie som jazykovedný odborník,no mne úplne stačí,ak sa neopakujú slová vo vetách a autor vie s našim ľubozvučným jazykom narábať. A to Fox vie. Vyhrá sa so slovami tak, že podá mladému čitateľovi potrebné informácie bez opakovaných fráz. A teda. Okrem nádherných ilustrácií (nielen na obálke) máme šikovný popis bytostí, prostredia, postáv a situácií, ktoré sú nenásilne vsadené do samotného deja. Toto na fantasy zbožňujem. V niektorých príbehoch nás autor vhodí do deja a spolieha sa našu predstavivosť, či nám veci objasní až po xy stranách. V Katji nič také nehrozí. Spomenie sa legenda? Áno, máme ju v texte šikovne pretlmočenú. Objaví sa bájny gryfón? Natali nám ho nielen opíše,ale aj znázorní na ilustrácii. Zaujímavosťou je tiež pomenovanie kapitol,namiesto zvyčajne použitého číslovania. Samotné kapitoly sú krátke, čo zaručuje dynamiku deja a vy len neradi pustíte knihu z ruky. Okrem postáv (o každej si vieme podľa popisu spraviť úsudok), zápletiek (, ktorých nie je prehnane veľa,no zároveň sa stále niečo deje), bojov(áno,aj na život a na smrť) sa mi veľmi páčilo, že na prvý pohľad nepodstatný detail sa v príbehu po pár stranách stane dôležitou súčasťou deja. Romantická linka v tomto žánri nesmie chýbať. Je príjemná, nenásilná a som zvedavá ako to s hlavnými hrdinami bude v ďalšej časti. A čo vytknem? Ja teda nemám čo!

Super začiatok (Monika, 8.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako fanúšik fantasy kníh aj filmov musím povedať,že sa mi táto prvotina veľmi páči a už sa veľmi teším na pokračovanie. Autorka ma neuveriteľnú fantáziu čo sa aj odzrkadlilo v príbehu (miesta,mestá,postavy,zápletky...) je to všetko do detailov premyslené. Príjemný pútavý príbeh,ktorý vás pohltí. Dobre sa to číta. Koniec knihy vás navnadí na ďalšie pokračovanie,na ktoré som ja osobne nesmierne zvedavá.

Vydarený debut (Kristy.Books, 23.2.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Katja je debutovým príbehom mladej slovenskej spisovateľky Natali Fox a zároveň prvým dielom jej novej série. Je vidieť, že autorka sa písaniu už nejaký čas venuje, jej štýl sa mi páčil, kniha sa mi čítala dobre. Nie som veľký fanúšik fantasy, a tak ani nemám veľmi s čím porovnávať, ale za seba môžem povedať, že som bola s príbehom spokojná. Neboli tu žiadne hluché miesta, každú chvíľu sa niečo dialo, odhaľovali sa tajomstvá, pribúdali intrigy, takže som sa ani chvíľu nenudila. Autorka vytvorila veľmi zaujímavý svet, za čo má môj obdiv, ja takú fantáziu nemám. Stretli sme sa tu s kráľovskými rodinami, poddaným ľuďom, bojovníkmi, vílami, rôznymi netradičnými tvormi. Zároveň sme navštívili niekoľko zaujímavých krajín, ktoré sú vyobrazené na mapke, ktorá je súčasťou knihy, Katja, tresíjská princezná, mala len 17 rokov, no mne prišla oveľa vyspelejšia, rozumnejšia. Vedela výborne narábať s lukom a dokázala sa o seba sama postarať, no zároveň bola v niektorých veciach úplne stratená (keďže nikdy neprekročila hranice svojej krajiny). Túži spoznať svet, no zároveň má svoje povinnosti, na ktoré sa nemôže vykašľať. Mala srdce na správnom mieste a za dobrú vec bojovala do posledných síl. Obľúbila som si aj jej malú sestru Auroru, ktorá dodávala príbehu dávku roztomilosti. Nesmiem zabudnúť ani na Briama a Rodana, s nimi mala Katja veľmi pekný priateľský vzťah. Argos bol pre mňa takou tajomnou, záhadnou postavou. Zopár vecí sme sa o ňom dozvedeli (hlavne z jeho minulosti), no bol dosť uzavretý a o niektorých záležitostiach sa nechcel rozprávať, preto mám pocit, že niečo dôležité nám stále tají. Som zvedavá, v akom svetle sa nám ukáže v ďalšej časti. Dočkali sme sa aj dávky romantiky, hoci bola maličká a bola skôr v pozadí, moju romantickú dušu potešila. Dúfam, že v ďalších častiach dostane romantická linka viac priestoru a bude sa vyvíjať. Musím vyzdvihnúť grafickú stránku knihy, ktorá bola spracovaná veľmi pekne, od obálky, mapy či ilustrácií vo vnútri knihy. V príbehu zostalo veľa vecí nedoriešených a koniec bol v podstate otvorený, preto mám veľmi veľa otázok. Dôjde k vojnovému konfliktu? Ako Katja naloží s novoobjavenými schopnosťami? Ako to dopadne s jej otcom? Čo bude ďalej robiť Argos? Ako na celú situáciu zareaguje jeho otec? Podarí sa im poraziť nepriateľov a vrátiť pomery v krajine späť do normálu? Som veľmi zvedavá na pokračovanie, snáď sa ho dočkáme čo najskôr.
Všetky komentáre (13)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x