bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Katja - Prebudená mágia

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:321
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,50 € (vrátane DPH)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 11,68 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Katja - Prebudená mágia

V srdci Trésie leží domov lesných víl, kam nikdy nevstúpila ľudská noha. Ochraňuje ho kráľovná víl Aria, ale aj pevná ruka trésijského vládcu Regula. A práve vďaka tejto záštite sú trésijské polia a sady každoročne plné nepoškodenej úrody.
Čo ak by ale chcel niekto tento vzťah narušiť, vraziť klin medzi dve prosperujúce krajiny a rozpútať vojnu? Na severe existuje kráľovstvo, ktoré sa dlhé desaťročia zmieta v chudobe, no vo výrobe zbraní z najkvalitnejšej bermegskej ocele nemá konkurencie široko-ďaleko. A tak sa spustí lavína intríg, ktorých cieľom bude iba jedno – získanie moci a bohatstva.
Kdesi uprostred toho sa ocitne aj Katja, trésijská princezná. Za celý život nevystrčila päty z rodného Elldorenu a to ju neustále burcuje priečiť sa svojmu otcovi. V jeden večer sa ale stáva svedkom únosu víly a tak sa spolu s priateľom Rodanom a verným gryfónom Briamom púšťajú na cestu plnú dobrodružstva. Stretajú tajomnú družinu zo znepriateleného severu a napriek počiatočným vzájomným nesympatiám majú jeden spoločný cieľ – priviesť vílu späť do jej domova.
Katja odišla z Trésie plná odhodlania dokázať otcovi, čoho je naozaj schopná. Vtedy však netušila, do čoho sa zapletie. Takmer zabudnuté proroctvo, vyrieknuté dávno pred jej narodením, ožíva a na prah jej kráľovstva klope vojnový konflikt.

Detaily o knihe

Názov: Katja - Prebudená mágia

Objednávací kód NADBK99747

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá fantasy kniha (Michaela, 22.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do knihy som sa púšťala s veľkým nadšením, pretože na slovensku nie je veľa autoriek, ktoré by sa venovali fantasy žánru. Pútavý začiatok ma hneď zaujal a vtiahol do deja. V prvých kapitolách nám autorka dala zopár háčikov, ktoré sa v deji postupne rozvíjali a zamotávali. Zvraty boli stále perfektne premyslené a načasované. Postavy boli veľmi dobre opísané a vedela som si ich živo predstaviť. Čo sa týka hlavných hrdinov, tých som si zamilovala. Katju za jej odvahu a Argosa za jeho bojovnosť a aj jeho vzhľad samozrejme, ktorý autorka opísala veľmi lákavo. Moja fantázia počas čítania pracovala naplno, ale zriedkavé obrázky, ktoré som počas čítania objavila mi moju predstavivosť ešte doplnili. Koniec bol skvelo spracovaný. Boli tu krátke kapitoly z pohľadov viacerých postáv, ktoré ma navnadili na ďalšiu časť. Obálka je dokonalá, hlavnú hrdinku som už inak ani nevidela. Vo fantasy žánri som začiatočník, ale zopár zahraničných autorov mám načítaných, preto si dovolím povedať, že táto autorka so svojimi už dvoma knihami im môže pokojne konkurovať. Veľmi sa už teším na pokračovanie a na zvraty, ktoré pre ma čakajú v ďalšej časti.

Super kniha (Katarína Buksárová, 13.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obdivujem spisovateľov fantasy príbehov,ktorý dokážu svojimi slovami vytvoriť také krásne príbehy,krajiny a všetko okolo toho. Natali Fox svoju Katju napísala tak,že človek sa pri čítaní dostal do príbehu ako keby tam bol v tom deji,v tom čase a s tými postavami. Či už to bola Katja,Argos,Horan,Ember, kráľovná Ária alebo zviera hypogrif Briam. Toho som si popravde musela vygoogliť lebo som netušila ako vyzerá :) Človek si presne vie pri čítaní predstaviť ako daná postava vyzerá, čo sa tam práve odohráva a neskutočne sa teší na každú ďalšiu kapitolu a praje si aby neskončila. Presne také dojmy som mala s touto knihou z jednej strany som ju chcela prečítať čím skôr aby som vedela ako to končí,ale z tej druhej strany mi bolo ľúto že už je dočítana a musím čakať na ďalšiu časť,na ktorú sa neskutočne teším. Príbeh je pútavo napísaný a podľa mňa kto ho prečíta nadchne a bude čakať na pokračovanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x