bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krstný otec, 5. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:472
Poradie vydania:5.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krstný otec, 5. vydanie

Témou svetoznámeho románu Maria Puza je gigantický rast a koncentrácia moci newyorského podsvetia a jeho styky so slávnym spevákom a filmovým hercom, ktorý nesie neodmysliteľné črty Franka Sinatru. Tento román položil základy spisovateľovej budúcej literárnej slávy.
Krstný otec, hlavná postava, je vodca tajnej organizácie, no ako človek je sympatický a svojim spôsobom aj spravodlivý. Zo svojho sídla na Long Islande spravuje obrovskú ríšu, podsvetie, ktorému podliehajú stávkové kancelárie, odborové zväzy, hazardné herne, pašerácke organizácie a skupiny vydieračov. Najmocnejší a najbohatší Američania sa pred ním trasú, lebo jeho vplyv siaha do všetkých oblastí amerického života – od polície a tajnej služby až k finančným magnátom.
Dej románu je rozvetvený: sledujeme tu osudy chránenca bandy, slávneho speváka, priebeh i stroskotanie viacerých manželstiev, životné úspechy jednotlivcov a ich sklamania. A tak sa v tejto „americkej ságe“ prelína svet najmodernejších technických zázrakov s feudálnym svetom násilia a krvnej pomsty – neprikrášlená a autentická tvár Ameriky, napísaná so znalosťou prostredia a zmyslom pre gradáciu deja.

Z anglického originálu The Godfather (G. P. Putnam´s Sons, New York 1969) preložila Tatiana Ruppeldtová.

Detaily o knihe

Názov: Krstný otec, 5. vydanie

Originálny názov: The Godfather

Objednávací kód NA205593

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mafiánska klasika, ktorá neomrzí (Zuzana Čahojová, 3.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
“Don Vito Corleone bol človek, ktorého všetci chodili prosiť o pomoc, a nikdy ich nesklamal. Nedával prázdne sľuby, ani sa zbabelo nevyhováral, že má ruky zviazané mocnejšími silami, ako je on sám. Nebolo potrebné, aby bol vaším priateľom, ba ani nebolo dôležité, či sa mu môžete odvďačiť. Len jedno sa vyžadovalo. Aby ste, vy sám, vyhlásili, že ste jeho priateľ. A potom, bez ohľadu na to, aký chudobný alebo slabý bol prosebník, si don Corleone vzal ťažkosti toho človeka k srdcu. A vždy našiel spôsob, ako vyriešiť jeho problémy.” Myslím, že by som ťažko hľadala človeka (najmä teda medzi staršími ročníkmi), ktorý by nepoznal Dona Corleoneho alebo tiež Krstného otca. Lebo či už v knižnom alebo filmovom svete je táto postava legendou. V podstate z ničoho vybudoval mocné mafiánske impérium, ktoré nielen v konkurenčných klanoch vzbudzovalo rešpekt aj strach. Loajalita a vernosť pre neho znamenali všetko, ak ho niekto sklamal alebo nedajbože zradil, svoje dni na tejto zemi mal spočítané. Zároveň staval svoju rodinu, nielen tú pokrvnú, na prvé miesto a aj najmenšiu nespravodlivosť pomstil. Pre Dona a jeho klan nič nebolo nemožné. Všetko sa dalo vyriešiť priateľským rozhovorom, nátlakom, zastrašovaním, podplácaním alebo, no, smrťou. Doteraz som tento príbeh poznala len z filmového spracovania. Trochu som sa bála, či sa mi bude kniha dobre čítať aj napriek tomu, že podstatu príbehu už poznám. Prekvapilo ma, ako pútavo a zaujímavo je kniha napísaná a zároveň ako hodnoverne bol spracovaný film. A ja nemôžem inak ako odporučiť túto knižnú klasiku, ktorá okrem krvavých mafiánskych praktík zachytáva silu súdržnosti a loajality, zachovania tradícií a budovanie nesmiernej moci v krajine nekonečných možností.

Don (Andrea Chovancová, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak si chcete celkom bez príkras ružových okuliarov prečítať o tom, čo si každý šušká, keď sa povie slovo mafia, tak si vyberáte dobre, priatelia knihomoli. Autor rozhodne vie, ako si čitateľa získať na svoju stranu. Surové, drsné, ale bez toho by to nebolo ono. Som rada, že stále vychádzajú nové, oko a peňaženku pokúšajúce vydania tohto kultu, pretože mi to nie je ľúto ani náhodou, veď tá kniha rastie s celou famíliou, keďže si ju u nás každý skôr či neskôr obľúbi a rád sa k nej vracia.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x