bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rebelky z Oxfordu: Vojvoda z Montgomery

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:-
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 13,34 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,69 €
Ušetríte: 2,35 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rebelky z Oxfordu: Vojvoda z Montgomery

Príbeh o zakázanej láske a spaľujúcej vášni, ktorú nedokážu spútať ani zväzujúce konvencie a prísna etiketa
Anglicko 1879. Svetoznáma univerzita v Oxforde otvára prvé kolégiá pre ženy a Annabelle Archerová sa chopí šance na lepší život. Štúdium si môže dovoliť len vďaka politickému štipendiu, no na revanš musí aktívne podporovať hnutie sufražetiek, ktoré chce presadiť volebné právo žien.

Jej úloha: nájsť vplyvného a bohatého muža, ktorý bude hájiť záujmy žien.

Jej cieľ: Sebastian Devereux, na prvý pohľad chladný a vypočítavý vojvoda z Montgomery, jeden z najmocnejších mužov v krajine, ktorý z poverenia kráľovnej riadi britskú politiku.

Jej výzva: nepoddať sa príťažlivosti, ktorú cíti k Sebastianovi i napriek tomu, že odmieta všetko, za čo ona bojuje.

Sebastian Devereux pochádza z jednej z najstarších rodín v britskej monarchii. Je si vedomý svojho poslania i záväzkov a hľadá ženu, ktorá by sa mu vyrovnala postavením aj šarmom. Keď si cestu do jeho domu, ba čo je horšie, i do jeho srdca, nájde neurodzená, no mimoriadne inteligentná, odvážna a krásna Annabelle, otrasie to základmi celého jeho života. Jeden škandál síce už prežil, ale ďalší by mohol znamenať jeho koniec. Nielenže by mu hrozil posmech, no prišiel by aj o politické postavenie a zničil by prastarú rodovú líniu. Bude ochotný riskovať svoje celoživotné úsilie pre obyčajnú vidiečanku? A dokáže nerovná láska Annabelle a Sebastiana prekonať takú veľkú prekážku, akou sú spoločenské rozdiely?

Detaily o knihe

Názov: Rebelky z Oxfordu: Vojvoda z Montgomery

Originálny názov: Bringing Down the Duke

Objednávací kód NADBK95185

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Oxford (Veronika, 22.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Obľubujem historické romány, aj keď niektoré "nadporciované" dávky romantiky mi v nich vadia, lebo nie som jej veľký fanúšik. Pri tejto knihe som cítila, že to bude niečo z iného súdka, niečo inovatívnejšie. Aj v nej sa, pravdaže, objavuje klišé v podobe spoločenských rozdielov, sympatie medzi bohatým a chudobným dievčaťom, ale v tomto spracovaní mi to vôbec nevadilo. Štýl písania autorky bol skvelý, dynamický, prostredie Anglicka malo ďalšie plus. Postava Anabelle mi bola veľmi sympatická, aj dávky feminizmu, ktorý z knihy cítiť. Postava z vyššej vrsty Sebastián bol ukážkou modelu vojvodu, na ktorý sme z podobných románov zvyknutí. Napriek tomu ma kniha veľmi bavila, udržala moju pozornosť a určite ju vrelo odporúčam, ak budete mať chuť vrátiť sa v čase a zažiť krásne univerzitné prostredie s dávkou lásky, ambicióznej ženy a sebavedomého vojvodu.

Originálny historický román (Laura Löbbová, 11.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rebelky z Oxfordu je historický román odohrávajúci sa na konci 19. storočia v Anglicku. Sústredí sa najmä na postavu Anabelle, ktorá do mesta prišla študovať a zároveň sa pridala do spolku sufražetiek, ktorý jej dal štipendium na štúdium. Toto bol jeden z najoriginálnejších historických románov aké som čítala. Postavy boli naozaj jedinečné a veľmi sympatické. Avšak tie vzťahy medzi postavami boli ešte lepšie. Či už sa to týka priateľstiev, ktoré mi prišli výnimočne a zároveň reálne alebo tej neskutočnej chémie medzi Anabelle a vojvodom Sebastianom. Tým dvom som to tak neuveriteľne verila a priala. Po dlhej dobe ma bavila najviac z celej knihy romantická linka a možno by mi to ostatné až tak ani nechýbalo, avšak rozhodne to knihe pridalo hodnotu a som za to veľmi rada. Téma feminizmu, politiky a priblíženie spolku sufražetiek je veľmi zaujimávé a čitateľ sa možno dozvie niečo nové. Pevne verím, že sa tieto témy budú objavovať a rozvíjať v pokračovaniach série. Táto kniha je romantická, miestami vážna, avšak humor tiež nechýba. Ani som nečakala, že ma bude až takto baviť. Teraz mi už len zostáva čakať na pokračovanie tejto skvelo začatej série.

Skvelá oddychovka (Martina Fraňová, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja a romantika…to je celkom komplikovaný vzťah. Nie som úplný odporca romantických kníh, mám ich rada, ale musia byť dobre napísané a v týchto knihách ma hlavne iritujú postavy. Ak sa správajú detinsky, nevyspelo a v podstate, ako keby im ten orgán na premýšľanie chýbal, kniha mi nesadne. A ako dopadli Rebelky v Oxfordu? Veľmi príjemné prekvapenie, pri ktorom som si konečne oddýchla a nechávala sa unášať príbehom. Áno, má to veľa znakov tých klasických romantických kníh, ale v tomto prípade to fungovalo (a hlavne mi to nevadilo). Hlavná ženská postava Annabelle sa prebíja do sveta ženských práv, sú tam prvky feminizmu, tvrdohlavosti a dokonca aj inteligencie (juchú). Mužská postava Sebastian je typický temný, tvrdý vojvoda, ktorý je, mimochodom, výnimočne plecnatý a vysoký. Trošku klišé, ale ten boj za ženské práva knihe veľmi pomohol a ukázal to, že aj keď tam ide prevažne o romantiku, tak stále vie zaujať niečím iným a podstatným. Navyše, chémia medzi Annabelle a Sebastianom bola neskutočná a to ich zvádzanie a vzájomné sympatie by im mohli závidieť mnohé postavy. A konečne, žiadny toxický vzťah, len nečakaná láska z dvoch odlišných svetov. Koniec už bol sladučký, ale ten cukor som v ten deň potrebovala. Bolo to nenáročné, pohodové a rýchle čítanie, ktoré som si naozaj vychutnávala a konečne romantická kniha, ktorá u mňa splnila svoj cieľ - naivne dúfam, že budú postavy zamilované a že budú žiť šťastne až do smrti - s kopou peňazí, ehm vášne a aj detí.

Príjemná oddychovka (Monika Karolová, 9.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha bola pre veľmi príjemným prekvapením. Už po prvých stranách som si vravela, že štýlovo mi pripomína veľmi obľúbených Bridgertonovcov - svieži príbeh, ktorý je okorenený výbornými hláškami, trefným, niekedy až sarkastickým humorom a bonusom bolo to, že vraví o skutočnom období dejín, keď sa na vzdelané ženy pozeralo ešte stále cez prsty a keď ich práva boli stále veľmi oklieštené. V momente, keď narazí kosa na kameň a naši dvaja hlavný protagonisti sa prvý krát stretnú zoči voči, začne byť čítanie po ich počiatočných slovných prestrelkách a doťahovačkách veeeľmi horúce, romantické, sexi. Spočiatku vzduchom lietajú iskričky, neskôr už vidíte novoročné ohňostroje :) . Za mňa veľmi príjemný, romantický a horúci príbeh, pri ktorom si dobre oddýchnete a po ňom možno aj zašpásujete

Rebelky z Oxfordu (Jana Žulová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
•do tejto knihy som sa pustila aj napriek tomu, že historické romány nie sú úplne moja šálka kávy. No keďže new year, new me, povedala som si, že si sem tam prečítam aj niečo iné ako YA, romantiku alebo fantasy. •píše sa rok 1879 a hlavná hrdinka Annabelle získava štipendium na univerzite v Oxforde, ktoré jej umožňuje opustiť stereotypný život a začať študovať niečo, čo ju bude napĺňať. Je členkou hnutia, ktoré sa snaží presadiť volebné právo žien a tiež zmenu zákona o majetku žien po vstúpení do manželstva. •spoznáva vojvodu z Montgomery, jedného z najvplyvnejších mužov v krajine. Annabelle dostane za úlohu získať Sebastiana na stranu ich hnutia. Dostane sa do jeho sídla a bude mu po celý čas na blízku. Samozrejme obaja cítia, že to medzi nimi iskrí, no ani jeden z nich si to vo svojej pozícii nemôže dovoliť, pretože by to vyvolalo obrovský škandál. •veľmi sa mi páčilo, že kniha bola postavená na pravdivých historických udalostiach. Žena v tej dobe bola v podstate nikto a nemala nič, ak nemala manžela, ktorý sa o ňu staral. •oceňujem, že v knihe nebolo až toľko romantiky ako som čakala, autorka sa skôr zameriavala na spoločenskú situáciu. Hoci mám radšej knihy písané v prvej osobe, autorkin štýl písania mi vyhovoval a kniha sa čítala veľmi dobre.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x