bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zamotané vinice

Vydavateľ: Aurora SK (Vydavateľstvo AURORA, spol. s. r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zamotané vinice

Najpredávanejšia autorka USA Today a držiteľka mnohých ocenení za romantickú literatúru Julianne MacLean prichádza so zdrvujúcim a očarujúcim príbehom ženy, ktorá sa vydá na cestu do bujných toskánskych viníc a zapletie sa do záhady tragického rodinného tajomstva.

Ak sa Fiona v živote niečo naučila, tak to, ako udržať tajomstvo. Neprezradí ho ani otcovi, ktorý ju vychoval. Nikto okrem nej nevie o ľúbostnom romániku jej matky spred tridsiatich rokov v Toskánsku a ona na tom nemieni nič meniť. Až jej jedného dňa zavolá právnička a oznámi prekvapujúcu novinku: jej biologický otec zomrel a zanechal jej ohromné dedičstvo. A k tomu má dvoch súrodencov. Fiona sa vydá do Talianska, kde otcova rodina zažije šok, keď sa dozvie o jej existencii. Jej nevlastní súrodenci sa zo všetkých síl snažia poprieť jej právo na podiel v poslednej vôli. Zatiaľ čo sa záhada matkinej aféry pomaly odhaľuje, musí Fiona zdolať ťažké rodinné vzťahy a napätú súrodeneckú rivalitu. Má strach, no zároveň túži prijať svoj nový údel a popri tom pátra po pravde toho osudného leta, ktoré jej mama strávila v Taliansku s otcom, ktorého nikdy nepoznala.

Román Zamotané vinice prekypuje honosnými chuťami a romantikou Toskánska. Čitateľov vezme na srdcervúcu jazdu naprieč láskou, tajomstvami, obeťou, odvahou, no predovšetkým skutočným zmyslom rodiny. Hneď po vydaní si táto novinka z pera Julienne MacLean získala pozornosť čitateliek a ich ohlasov, ktoré jej počas leta umožnili kraľovať prvému miestu najpredávanejších elektronických kníh na Amazone.

Detaily o knihe

Názov: Zamotané vinice

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď som sa do knihy začítala hneď som sa ocitla v Toskánsku. Príbeh je emóciami nabitý román o láske, tajomstvách, obetavosti, odvahe a o skutočnom zmysle rodiny, ktorý je písaný v dvoch časových rámcoch a z viacerých uhlov pohľadu. Fiona sa celý život starala o svojho postihnutého otca a hlboko v sebe nosí tajomstvo - na smrteľnej posteli jej matka povedala, že jedno leto mala aféru, keď bola v Toskánsku. Fiona sa zaprisahá, že to nikomu nepovie. Táto kniha sa čítala úplne sama. Autorka píše jednoducho, ale pritom tak krásne. Príbeh je hlavne o ľuďoch, o ich vzťahoch so zaujímavými situáciami. Hneď začiatok ma uviedol do deja a od tohto momentu som knihu nevedela pustiť z rúk, celý príbeh bol veľmi originálny ešte som niečo podobné nečítala. Knihe nechýbala ani správna atmosféra, ktorá ma nechala v napätí do samého konca. Opisy viníc a Talianska som si zamilovala, určite by som sa tam niekedy chcela ísť pozrieť. Koniec nám odhalil všetky tajomstvá, na ktoré som bola zvedavá, tak teda pokiaľ máte radi letné oddychovky s jemnou romantikou, dobrým jedlom a vínom, tak táto kniha je pre vás ako stvorená.

Zamotané vinice (Ivana Kováčová, 28.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh má hneď niekoľko plusov. Odohráva sa v úžasnom prostredí viníc, v slnkom zaliatej krajine, kde milujú jedlo a dobré víno. Je vyrozprávaný striedaním viacerých pohľadov, kde sa Fionina súčasnosť prelína s udalosťami z Lillianinej minulosti. Je pomerne krátky, necelých tristo strán, ale nikdy sa nenudíte. Od prvej stránky má dej spád a neustále udržuje vašu pozornosť. Aj keď sa zdá byť zo začiatku príbeh ako z červenej knižnice - nenáročný, milý a romantický - postupne s pribúdajúcim odhaľovaním tajomstiev prechádza do vážnejšieho románu sústreďujúceho sa na ťažšie otázky života. Na svoje si teda prídu nielen milovníčky ľahkej romantiky, ale aj čitateľky rodinných ság a drám, ktoré chcú k romantike dostať aj niečo naviac. Dej, zápletka a prostredie boli výborné. S postavami to bolo trochu na hojdačke. Niektoré som si obľúbila veľmi, iné menej. Či už si knihu vyberiete kvôli krajine, kde sa odohráva, alebo kvôli samotnému príbehu zahalenému rodinným tajomstvom, verím, že si ju užijete.

Mon Dí Bellini (Monika Geciova, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zamotané vinice - Julianne Maclean Ach a áno! Takmer všetkých 271 strán som preplakala. To, že Taliansko a špeciálne Toskánsko má v mojom srdci výnimočné miesto nebudem rozoberať. V tejto knihe nájdete Chianti a pravú lásku k životu. Neexistuje krajšia definícia bytia, než tú, ktorú nám ponúkajú Taliani. Skutočná radosť, oslava, vášeň, temperament a LÁSKA. Láska, ktorá ti rozbije srdce a opäť ho poskladá na novú verziu, ktorú už nikto a nič nezdolá. Lillian a Anton... (zase plačem) to je láska, ktorú chceš! Ani vina, obeta a trápenie nedokáže zničiť skutočnú lásku, ktorá ťa dvíha a dáva ti slobodu, lebo niekde tam v diaľke vidíš nádej, že čas city neotupí. Práve naopak, dodáva jej silu večnosti. Neprezradím nič z deja, prečítajte si. Tento feeling pochopí len ten, kto to má v krvi

Príjemná oddychovka (Martina, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zamotané vinice patria medzi generačné romány, po ktorých v posledných rokoch siaham veľmi často. Bavia ma tie linky, súčasné aj minulé, striedanie, zamotávanie sa a odhaľujúce tajomstvá. Aj keď kniha nie je hrubá, autorka dokázala do tých 270 strán dať…všetko. Nezdalo sa mi to krátke, prišlo mi to, jednoducho, akurát. A každú jednu stranu som si vychutnávala. Toskánsko, vinice, víno, cestoviny, sloboda a neskutočne krásna krajina. Nespútaná zakázaná láska, rodinná dráma a zamlčané tajomstvá. Všetko to znie tak super a aj to bolo. Tentoraz sme čítali knihu z troch pohľadov - súčasnú linku tvorila naša hlavná postava Fiona, jej nevlastná sestra Sloane a historickú linku dopĺňala Fioninina mama Lilian. Bolo to skvelo poprepletané, linky sa dopĺňali a moja zvedavosť našla pokoj až po prečítaní posledného slova. Áno, občas to bolo predvídateľné, ale mne to absolútne nevadilo a len som sa nechala unášať oslnivým Talianskom. Príbeh bol krásny, ale zároveň veľmi smutný a istým spôsobom aj ťaživý. Ku koncu som si len hovorila, čo ak, čo keby…všetko bolo veľmi nespravodlivé. Aj teraz, keď píšem tieto riadky premýšľam nad osudom našich postáv a je mi z toho smutno. Ale, nájdete tam aj radosť, pokoru, krásne opisy krajiny a čarovnej vinice, ktorá bola svedkom nejedného príbehu. Ak máte radi knihy Lucindy Riley, Zamotané vinice sú pre vás ako stvorené

Veľmi pekný príbeh (Monika, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milovníci kvalitného vínka, dobrého jedla, rodinných tajomstiev a v neposlednom rade romantického a čarokrásneho Toskánska zbystrite pozornosť, pretože toto je kniha, ktorá by sa mala objaviť pod vašim vianočným stromčekom. Dovolím si tvrdiť, že uspokojí aj náročnejších čitateľov romantických príbehov, ktorí hľadajú medzi riadkami ešte čosi navyše. Niečo, čo prebudí a roztancuje vaše emócie a niečo, čoho hĺbka a pravdivosť sa dotkne vášho srdca. . Julianne MacLean vás unesie prostredníctvom tohto podmanivého príbehu práve tam, do rozľahlých viníc jedného z najstarších vinárstiev v tejto malebnej časti Talianska, kde sa budete môcť pred horúčavou schovať v studených vínnych pivniciach medzi obrovskými drevenými súdmi plnými toho najlahodnejšieho zrejúceho vína a kde domov vonia divými ružami a figovníkom. A tam odlieta aj Fiona hneď na to, ako sa dozvie, že zomrel jej biologický otec, s ktorým sa nikdy nestretla a o ktorého existencii dlhé roky ani len netušila. Ten ju spomenul vo svojom závete a tak sa z večera do rána stala dedičkou majetku pomerne veľkej hodnoty. Nie je žiadnym prekvapením, že nie všetkým je toto šokujúce a nečakané rozhodnutie po chuti. Hlavne nevlastným súrodencom príchod "novej sestry" úplne narušil plány o tom, ako naložiť už s takmer istým dedičstvom. Fionu však oveľa viac ako majetok zaujíma, ako to bolo vlastne medzi jej mamou a otcom a akým človekom bol muž, na ktorého sa vraj vďaka spoločnej DNA tak veľmi podobá. Tak čo? Ste zvedaví, čo zistí Fiona o osudovom lete, keď vzplanula vášnivá a zakázaná láska medzi vydatou Lillian a majiteľom viníc Antonom Clarkom? A čo myslíte, vzdajú sa nevlastní súrodenci otcovho majetku bez boja? . Tak šup - nachystajte si pohár obľúbeného vína, plnú misu cestovín a nenechajte si ujsť tento výborne napísaný príbeh o nekonečnej láske, spaľujúcej vášni, o Talianoch, o tajných túžbach, o veľkých obetách a o tajomstvách, ktoré mali chrániť, no možno viac vzali, ako dali a nezabudnite, čas sa nedá vrátiť, preto žite tak, aby ste svoje rozhodnutia nemuseli na sklonku dňa ľutovať. . Odporúčam všetkými desiatimi

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x