bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratená apatekárka

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 15,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,25 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,90 €
Ušetríte: 2,65 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratená apatekárka

Napínavý príbeh o tajomstvách, pomste a sile ženskej spolupatričnosti.
1791
Po celom meste si ženy šepkajú o záhadnej apatekárke Nelle, ktorá namiesto liekov predáva jedy, aby svoje zákazníčky oslobodila od tyranských a zradných mužov. Osud apatekárky však ohrozí fatálny omyl jej dvanásťročnej priateľky, ktorého následky sa tiahnu ďaleko do budúcnosti.
Súčasnosť
Nádejná historička Caroline uteká pred manželskými problémami a desiate výročie svadby trávi sama v Londýne. Pri potulkách mestom natrafí na starodávnu fľaštičku, ktorá ju privedie k sérii nevyriešených vrážd spred vyše dvoch storočí. Nečakaný objav v nej prebudí dávno zabudnuté ambície a navždy zmení smer, akým sa uberá jej život.

Detaily o knihe

Názov: Stratená apatekárka

Objednávací kód NA638098

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Stratená apatekárka (Knihomoľka Evka, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obálka knižky Stratená apatekárka ma skoro zhypnotizovala. Stále som mala chuť ju obdivovať, tak je kúzelná. Našťastie, jej vnútro v tomto smere vôbec nezaostáva. Debut americkej spisovateľky Sarah Penner je určený najmä pre ženské publikum, takže, milé ženy, dievčatá a dámy, ak náhodou čítate túto recenziu a máte rady príbehy o ženskej spolupatričnosti a statočnosti rovnako ako ja, knihu rozhodne musíte mať. Dokonca si myslím, že ani muž by asi nad takou zápletkou s nádychom krimi-detektívky neohŕňal nos. Ale proti gustu. Nech už postavy v príbehu vykonali čokoľvek, mňa si získali na celej čiare. Avšak ich metódy v praxi skúšať neodporúčam. Aké konkrétne, to sa presvedčte sami.

Stratená Apatérka (Veronika, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prekrásna, dychberúca obálka, dej odohrávajúci sa v Londýne, striedanie časových línii. Čo viac by som mohla chcieť. Už pred prečítaním knihy, mala kniha ten najlepší základ :) Celý dej mal v sebe samé zaujímavé prvky, ktoré udržiavali moju pozornosť v strehu a nedovolili jej odbočiť, či nebodaj sa nudiť. Zaujímavý dej s rozprávkovými prvkami a tri ženy, ktorých osudy sa preplietali nehľadiac na čas. Silné ženy, ktoré sa nebáli zbaviť sa svojich chlapov aj tým zákernejším spôsobom. Milujem, ak v knihách nekoluje len jedna časová línia, ale minulosť ovplyvňuje aj budúcnosť a v tejto úžasnej knihe som sa toho nabažila. Nemám rada, ak autori vykresľujú ženy ako naivné, či nesvojprávne a naopak, teší ma, ak si prečítam o cieľavedomých a nevzdávajúcich sa, sebestačných osobách nežnejšieho pohlavia. Aj za toto dostala kniha ďalšie plusové body. Napínavý dej, ktorý sa odsypal, ani neviem kedy, uspokojil moju čitateľskú zvedavosť a rozprávkový motív zasa moje detské JA :) Kniha bola pre mňa čitateľským zážitkom, za čo ďakujem @fortunalibri_vydavatelstvo

Výborná (Tatiana, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbehu nechýbalo tajomno, to správne gradovanie, zvraty, napätie a také to správne postrknutie pre ženu, ktorá potrebovala nájsť samú seba a zmeniť svoj život od základov. Takéto vypichovanie rozdielov medzi životom v každej dobe bolo prvkom, ktorý bol tiež trefou do čierneho. Mnohým ženám, tak možno doťukne, že každá z nás má v sebe iskru, len ju netreba nechať zhasnúť, ale naopak hádzať do nej polienka, aby nevyhasla... Knihu som si plánovala vychutnať až po tom, čo sa mi do rúk dostane papierová verzia, no nakoniec som neodolala a schrúmala som ju v podobe eknihy. Bola mi vernou spoločníčkou niekoľko dlhších večerov a jej čítanie som si naozaj užila a dokonale si pri ňom oddýchla. Príbeh Nelly sa mi pačil málinko viac a práve táto linka ma viac navnadila na ponocovanie a vzbudzovala vo mne väčšiu zvedavosť. Zrejme je to choroba knihomoľov ponoriť sa do príbehu tak, že zabudnete na čas a tak, že jedna kapitola naozaj nestačí... Pri tejto knihe to v mojom prípade rozhodne zafungovalo. Pačili sa mi aj také dá sa povedať fantasy vsuvky, ktoré ma inak v príbehoch rušia. V tomto prípade tomu asi nahrávala téma príbehu a "magično", takže ma to nerušilo a centrum môjho mozgu pre racionalitu ostalo tvrdo spinkať bez akýchkoľvek výkrikov do tmy či odkopania periny. Autorka pridala na koniec knihy aj niekoľko neškodných receptov. Krátko pred nimi však narazíte na "malú encyklopédiu jedov". V tomto prípade sa však prosím neinšpirujte a nechajte ľuľkovec rásť a nepridávajte manželom strychnín do praženice :D Zlá burina aj tak nevyhynie :) Nechcela som vyzradiť veľa z deja, aby som vám nevykvákala podstatné prvky príbehu, no anotácia samotná toho žiaľ vyzrádza už mnoho. Ak však máte radi knihy, kde sa prelínajú dejové linky, kde vystupujú zaujímavé ženské hrdinky a príbeh, ktorý vám naservíruje štedrú porciu tajomna, štipku krimi, zradu, pomstu a ženskú odhodlanosť, tak možno práve toto je kniha, ktorá by vám mohla poštekliť zmysly.

Napínavé citanie (Mária, 5.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala od samého začiatku. Napínavé čítanie, zaujímavý príbeh niekoľkych žien a hlavne troch hlavných hrdiniek - Caroline, Nelly a Elizy. Veľmi sa mi v knihe páčilo prelínanie minulosti a súčastnosti.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x