bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neviditeľný život Addie LaRueovej

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:456
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 14,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,58 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,95 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neviditeľný život Addie LaRueovej

Život, na ktorý si nik nespomenie. Príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete.Francúzsko 1714: zúfalá mladá žena spraví faustovskú dohodu, aby mohla žiť večne, bez obmedzení. Zmluva s temným božstvom má však háčik, Addie po sebe nedokáže zanechať žiadnu stopu - ľudia na ňu zabudnú, len čo z nej spustia zrak. Tak sa začína nezvyčajný príbeh Addie LaRueovej, odvíjajúci sa naprieč storočiami a kontinentmi, naprieč dejinami i umením. Až kým Addie takmer po tristo rokoch nestretne mladého kníhkupca, ktorý jediný si dokáže zapamätať jej meno.

Detaily o knihe

Názov: Neviditeľný život Addie LaRueovej

Objednávací kód NA636553

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

putavé a čarovné (Andrea Vojtech, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhej dobe konečne kniha, ktorú som nedokázala pustiť z rúk do tretej v noci, aby som hneď ráno opäť pokračovala a prečítala ju na jeden šup. Dlho som jej volaniu odolávala, pretože začína ako historický román, čo je niečo, čo ma láka takmer ako cesta mhd na vrchole letných horúčav. No aké bolo moje prekvapenie, keď som zistila, že táto jazda je plne klimatizovaná, moderná a v podstate ide o urban fantasy plnú skutočných postáv. Addie je nesmierne sympatická postava. Vnímavá, zvedavá, nespútaná, duchom slobodná žena, ktorá je ochotná za svoju slobodu zapredať aj vlastnú dušu. Rozumela som jej, v mnohých momentoch závidela, no jej cesta bola viac než tŕnistá. Temnota jej darovala viac než žiadala, no cena za to je privysoká. Jej príbeh vás nepustí, prejdete si 3 storočiami z pohľadu nezapamätateľnej ženy, ktorá sa cez umenie snaží zanechať za sebou aspoň nejakú stopu. Snaží sa prekabátiť Temnotu, vedie s ňou nekonečné bitky, vojny, podlieha jej šarmu, a zároveň ju ona sama zvádza. Je to nekonečný tanec dvoch silných vôlí. Je to únavný život-neživot, no zároveň krásny. Addie je aj napriek prekážkam a neprajnosti Temnoty nezlomná žena, ktorá dokáže nájsť krásu v každom dni; pre ktorú je nekonečný život nekončiacou cestou objavovania krásy. Možno vám jej príbeh pripomenie, že život je príliš krátky na trápenie sa malichernosťami. A možno si pri ňom len skvelo oddýchnete bez hlbšej rezonancie. Možno budete smutní z jej a Henryho príbehu a možno sa zamilujete do Luca, hoci budete cítiť, že to nie je správne. Addie vám ponúka mnoho možností a je len na vás, čím vás poteší najviac. Určite si jej príbeh prečítajte.

Nenaplnila očakávania úplne (Angelika Paliderová, 9.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Zaujal ma netradičný námet aj rôznorodé ohlasy na túto knihu. Musím však povedať že som sa musela miestami nútiť čítať ďalej. Aj keď samotný príbeh je zaujímavý a mal potenciál, nebol podľa môjho názoru úplne využitý. Hlavná hrdinka žije v knihe 300 rokov a hoci som čakala, že tam budú možno viac opísané časy ako revolúcia, svetové vojny a podobne ale toto tam bolo len prebehnuté ako z rýchlika a dookola sa opakovali rovnaké pasáže a rovnaké situácie a rovnaké lokácie. Príbehu by neubralo nič, keby mala kniha o 200 strán menej. Ale nakonci som si povedala, že možno to tak malo byť, pretože aj ja som mala po dočítaní pocit, že som strávila s hrdinkou 300 rokov :D Príbeh je však príjemný, záver sa mi páčil, takže dávam tak 3,5 hviezdičky. Kniha, pri ktorej som rada, že som ju prečítala a spoznala príbeh Adeline, ale už 2x ju čítať nebudem. Páči sa mi aj myšlienka zo záveru: "Príbeh je nápad divoký ako burina, vyrastie, kdekoľvek ho zasejú."

Očarujúce (Barbora H., 7.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
V.E. Schwab je, podľa mňa, neuveriteľne talentovaná autorka a má úžasnú schopnosť vyrozprávať príbeh, ktorý vás úplne pohltí. Presvedčila som sa o tom pri jej trilógii "Darker shades of magic" a preto som sa veľmi tešila na túto knihu. NESKLAMALA! Je to tragický príbeh mladej ženy, Addie, ktorá kvôli krutej kliatbe prežíva stáročia osamote, no napriek prekážkam sa stále snaží žiť zmysluplný život a zanechať vo svete nejakú stopu. Je to oslnivé dobrodružstvo odohrávajúce sa naprieč históriou. Podľa mňa to bola krásna metafora na to, že človek sa niekedy cíti, že mu život len tak uniká pomedzi prsty alebo, že sa mu niekedy v rukách celý rozpadá. Kniha veľmi dômyselne a kreatívne poukazuje na dôležitosť hľadania slobody, lásky a predovšetkým spomienok. Veľmi vo mne zarezonovala aj postava Henryho a myslím, že tento príbeh je aj veľmi relevantný, najmä pre mladých ľudí, ktorí sa v živote len hľadajú a možno tak trochu tápajú... Hovorí o tom, že každý si zaslúži druhú šancu na nový začiatok. Kniha si nesie veľké posolstvo, že nič nie je len dobré alebo zlé. Dôležité je ale, čo so situáciou urobíte a ako budete narábať s prostriedkami, čo máte k dispozícii. A autorke sa tiež výborne podarilo citlivo spracovať veľmi ťažké témy, vďaka čomu pocítite hĺbku trápenia postáv, ich osamelosť a túžbu byť videný. Toto veľmi introspektívne rozprávanie bol skôr taký ľúbostný list životu. Rozhodne však táto kniha neulahodí každému. Až tak veľa sa v nej nedeje, príbeh je miestami ľahko predvídateľný a skôr púta pozornosť prenikavými opismi a krátkymi hĺbavými úvahami o živote samom. Nie je to román plný napínavých konfliktov, ale skôr príbeh plný dojímavých, nezabudnuteľných stretnutí, čo môže byť pre niektorých čitateľov nezaujímavé, ba až frustrujúce. Román neponúka nečakané zápletky ani šokujúce rozuzlenia, ale mne sa páčil a nadchol ma práve preto. Až som mala miestami pri čítaní zimomriavky.

Recenzia- neviditeľný život Addie LaRueovej (_.books_by_hebi._, 3.10.2022) Odpovedať

Kniha je nádherne napísaná a pride mi neskutočne originálna, nič podobné som nikdy nečítala. Príbeh je plný krásnych myšlienok a nečakaných zvratov + má úžasnú atmosféru, ktorá Vás vtiahne do minulosti hlavnej hrdinky. Na konci som mala plno teórii ako sa kniha skončí a popravde som ani nedýchala. Naozaj skvelý príbeh nad ktorým budem ešte dlho premýšľať a určite sa k nemu niekedy vrátim.❤️

Splnila parádne svoju úlohu (Tereza, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som kupovala sestre, ktorú maloktorá kniha zaujme, ale tejto sa to podarilo, prečítala ju pomerne rýchlo, do konca a chcela by aj pokračovanie.. Som rada že som na ňu narazila, bol to správny výber.

Čarovná kniha (Ľudmila, 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Počas čítania tejto knihy som zažila takú širokú škálu pocitov, že sa mi naozaj ťažko píše recenzia. Bolo to proste čarovné. Začiatok bol trochu rozvláčnejší, ale potom to už išlo. Autorkin štýl písania ma zaujal. V knihe je opísaných naozaj veľa pocitov hlavnej hrdinky, niekde je na celej dvojstrane len jeden riadok priamej reči a my skôr objavujeme zákutia duše Addie LaRueovej. Ale bolo to fakt dobré. Skoro až taký filozofický román. Miestami mi to pripomínalo Dcéru zimy. Najviac sa mi páčili časti z minulosti. A navyše, hlavná záporná postava bola celkom sympatická. Myšlienky mi lietajú na všetky smery a po prečítaní tejto knihy je pre mňa naozaj ťažké uchopiť ich a pomenovať. Kniha ma donútila zamyslieť sa. Kládla naozaj vystížné a presné otázky. Mám pocit, že je metaforou na krízu mladého veku a popisuje, ako s ňou obaja hrdinovia bojujú. Po prečítaní som bola ešte dlho uväznená vo svete Addie LaRueovej a realita sa zdala byť neskutočná a vzdialená. Túto knihu si v sebe nosím ako kameň. Leží tam jej váha a váha otázok, ktoré položila. Mám taký pocit, že sa k nej ešte niekedy vrátim.

Nádhera (Monika, 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Addie je nešťastná zo svojho života a tak uzavrie faustovskú dohodu. Chce byť slobodná, chce žiť. Čo ju to bude stáť zistí veľmi skoro. Nik si ju nepamätá. Doslova platí "zíde z očí, zíde z mysle". Až kým nestretne Henryho. Po 300 rokoch si ju niekto pamätá. Prečo? Ako je to možné? Mám knihy, ktoré prečítam takmer okamžite a sú fantastické, mám knihy, ktoré nedočítam (tých je fakt málo), potom sú knihy, ktoré sú fajn a potom sú TIETO knihy. V mojom živote som také prečítala asi 4, či 5. Knihy, ktoré čítam pomaly, užívam si ich, nenáhlim sa pri nich, vychutnávam si ich, normálne si ich dávkujem ako drogu. Všímam si detaily, drobnosti, malichernosti. Čítam opisy aj maličkosti. Čítam a čítam a bojím sa okamihu, keď kniha skončí. Neviem, či sa mi páčila viac časť zo súčasnosti, alebo z minulosti. Neviem, či som Luca nenávidela, alebo milovala. Ale viem, že táto kniha vo mne zostane. A viem, že som autorke vďačná za každú jednu kapitolu, vetu a písmeno. PS: pozor malý spojler!!!! Ďakujem za záver knihy. Že nebol, akoby človek čakal. Už dávno kniha vo mne nezanechala taký fantastický dojem. Nie, to nie je to slovo. Taký iný, príjemný a hrejivý.

Nádherná kniha (Martina Fraňová, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už ste určite čítali knihu, ktorá vás chytila nielen za srdce, ale aj dušu a celého vášho človeka. A ak nie, napravte to. Možno vám tento pocit môže priniesť Addie LaRue a jej tajuplný príbeh. Zatiaľ najväčšie knižné prekvapenie za rok 2021? Jednoznačne Neviditeľný život Addie LaRueovej. Od knihy som skoro nič nečakala, chcela som sa nechať prekvapiť a dostala som omnoho viac. Už len ten nápad. Uzavretie zmluvy medzi zúfalým dievčaťom a horším, starším tvorom, než je samotný diabol (a len tak mimochodom, bol to riadny fešák). Sloboda výmenou za dušu. Znie to jednoducho, však? Ale v skutočnosti by som pravdepodobne nedokázala zniesť tie veci, ktorými sa Addie 300 rokov pasovala. Najväčším pozitívom tohto príbehu bol autorkin poetický štýl písania. Nádherné, jemné a citlivé obnaženie postáv, ich pocitov, myšlienok a ich ja. Mohol to byť príbeh o tom, čo Addie prežila za ten dlhý čas, ale som rada, že sa Schwab zamerala práve na tú jej podstatu. Nečakajte od toho akčný príbeh, kde sa strieda jedna historka za druhou, ale skôr náhľad do duše postáv a to, ako ich čas, prítomnosť toho druhého ovplyvnili. Nie je to príbeh pre každého. Musí vám tá neobyčajná všehochuť sadnúť. Ale môžem vám potvrdiť to, že ak sa s autorkou skamarátite, bude to naozaj pevné puto. Ak chcete počas melancholického obdobia pocítiť pohladenie na duši, ktoré vám môže dať len kniha, Neviditeľný život Addie LaRueovej je skvelou voľbou.

Magická (Elenka, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola popretkávaná krásnymi myšlienkami a ovíjal sa okolo nej istý magický opar, ktorý vytváral potrebu čítať ďalej. Hlavná postava Addie kvôli silnej potrebe skutočne ŽIŤ uzavrela zmluvu s Temným a odvtedy žije a nežije tak úplne ako človek. Vybrala si síce dohodu akú chce uzavrieť, ale podmienky zmluvy už vyberal Temný. Mňa si kniha získala hneď na začiatku a po veľmi dlhej dobe som pri čítaní zažila silnú túžbu prevracať stránku za stránkou, kapitolu za kapitolou, zistiť ako bude príbeh pokračovať. Chcela by som stretnúť Addie a priateliť sa s ňou. Kapitoly v knihe sú krátke a dajú sa čítať vďaka tomu aj v autobuse alebo na iných miestach, keď človek nemá čas na dlhý oddych pri knihe. Určite odporúčam pre milovníkov fantasy, obzvlášť pre dievčatá.

Wau (Veronika, 12.10.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh sa začína vo Francúzsku v roku 1714, ale neostaneme len v tejto dobe. Spolu s Addie doslova preletíme storočiami. Ako je to možné? Jednoducho. Veď predsa ide o čarovný, skoro až rozprávkový príbeh, len č i aj koniec bude taký rozprávkový? :) Addie ako mladé dievča chce žiť voľný život, no jej plány skrížia rodičia, keď sa ju rozhodnú vydať. Uzavrie zmluvu s "diablom", aby mohla žiť večne a nespútane, ale také zmluvičky majú aj inú stranu a to, že si ju nikto nebude pamätať. Ale možno sa raz nájde niekto kto predsa povie, že si ju pamätá. Alebo nie? Že je to magické? :) Knihu som si doslova kúskovala a dávkovala, lebo taký plnohodnotný opis aký použila autorka v tomto diele sa len tak ľahko nevidí. Každá veta na mňa vplývala ako poézia a kniha bola balzamom pre dušu. Žiadne miesto vyplnené slovami nebolo zbytočné a autorka ho využila naplno. K tomu čarovné prvky, magický dej, láska=dokonalosť. Postava Addie si ma okamžite získali. Addie je tak krásne vyformovaná postava, živo až realisticky poňatá, o ktorej chcete už navždy čítať, priateliť sa s ňou a popri nej len snívať. Na druhej strane bol dej dosť emotívny, smutný a zároveň prekvapivý. Citlivejšie povahy sa rozhodne slzičkám neubránia. Teda, ak máte chuť na emotívnu jazdu, popretkávanú mágiou, láskou prikúzlenú fantáziou, rozhodne siahnite po novinke od @slovart_vyd a už ju nebudete chcieť pustiť z ruky.
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x