bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vražda morskej panny

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 03:00

Lepšia cena: 13,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,75 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,99 €
Ušetríte: 2,24 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vražda morskej panny

Kodaň, 1834
V prístave našli zohavené telo mladej krásnej prostitútky. Žena má bledú pokožku a dlhé vlasy, ktoré jej splývajú na plecia, sú plné mušlí. Jej sestra identifikuje vraha. Je ním Hans Christian Andersen, mladý neúspešný básnik a spisovateľ, ktorého v deň vraždy videla odchádzať z izby obete vo verejnom dome. Polícia je spokojná, že má vinníka, ktorý čaká v cele na popravu. I keď sa bráni, že je nevinný, nikto tomuto podivnému čudákovi neverí. Vďaka bohatému mecenášovi však Hans Christian dostane priepustku na tri dni, počas ktorých musí získať dôkazy o svojej nevine a nájsť skutočného vraha.

Hľadanie pravdy ho prevedie podsvetím mesta zmietaného chudobou, otrasnou hygienou, chorobami, sociálnym napätím a špinavými zločinmi, ktoré nikdy nikto nevyrieši. Andersen zaháji vlastné vyšetrovanie a snaží sa získať na svoju stranu hlavnú svedkyňu, pretože inak bude jeho budúcnosť spečatená...

Detaily o knihe

Názov: Vražda morskej panny

Originálny názov: Mordet pa en havfrue

Objednávací kód NA636461

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prekvapivo výborné (Laura Löbbová, 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa bola Vražda morskej panny premiéra v tomto žánri. Nevedela som úplne čo očakávať, avšak zaujímavá anotácia a Hans Christian Andersen ako hlavná postava, to si hneď získalo moju pozornosť. Príbeh začne vraždou prostitútky, z ktorej obvinia umelca Andersena. Práve on je jednou z hlavných postáv, ktorá nás sprevádza svojim pohľadom celou knihou. Okrem toho sú kapitoly písané aj z pohľadu sestry zavraždenej a samotného vraha. Napriek tomu, že pohľady sa neustále striedali, páčilo sa mi, že po pár vetách som hneď vedela z koho pohľadu čítam. Bolo to vďaka tomu, že postavy boli vykreslené naozaj originálne a podrobne, až som mala pocit, že ich naozaj poznám. Taktiež sa mi po dlhej dobe stalo to, že na kapitolu každej postavy som sa tešila rovnako a nepreferovala som len jednu z nich. Síce poznáme vraha už od prvej stránky, kniha bola stále schopná nechať ma napätú a veľmi zvedavú. Zaujímavý bol totiž motív, prečo sa vražda vôbec odohrala. A aj napriek tomu, že som ho odhalila skôr, príbeh stále vo mne vyvolával zvedavosť. Určite je to aj vďaka postavám, ktoré si ma hneď získali a bola som po celý čas napätá, čo sa s nimi stane. No a úplne najviac sa mi páčilo, ako autori zakomponovali do príbehu vznik Andersenových rozprávok. Za mňa knihu určite odporúčam, zaradila sa medzi jednu z najlepších tohto roka. Dokonalé postavy, dej, atmosféra, naozaj nič by som na tejto knihe nemenila. Naozaj výborný zážitok.

Vražda morskej panny (Michaela Linková, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Malá morská víla sa zrodila z krvavého kúpeľa. Kodaň. 1843. Hans Christian Andersen. Kto by ho nepoznal? Slávny spisovateľ, básnik, autor. Keď sa v prístave nájde znetvorené telo mladej prostitútky Anny, jej sestra označí ako vraha Hansa Christiana, ktorý v deň vraždy navštívil Annu vo verejnom dome. Napriek tomu, že Hans Christian trvá na svojej nevine, nik mu neverí. Vďaka svojmu mecenášovi však dostane príležitosť očistiť svoje meno, dokázať svoju nevinu a nájsť skutočného vraha - trojdňovú priepustku z cely. Počas hľadania pravdy postupne získava na svoju stranu Molly, sestru obete, ktorá mu pomôže vyriešiť nielen Anninu vraždu. Vlastné vyšetrovanie ich privedie na stopu ohavnému vrahovi, ktorý túži po niečom, čo bolo v tej dobe proti prírode. Fiktívny príbeh Hansa Christiana Andersena ma zaujal hneď od začiatku. I keď sa v knihe semtam objavujú rôzne "nechutnosti" a "morbídnosti", čítala sa dobre. Dej plynul, nezadrhával sa. Oceňujem, že sa v príbehu nenachádza zbytočne veľké množstvo postáv. Charakter Hansa Christiana - zlomeného, chudobného, neúspešného muža - bol výborne opísaný. Jeho myšlienkové pochody, pochybnosti o sebe samom, jeho sny a vízie. Aj keď čitateľ pozná identitu vraha hneď od začiatku, je zaujímavé sledovať stránku za stránkou ako myslí, prečo vraždí, čo ho k tomu vedie. Okrem prostitútky Molly sa v príbehu Hans Christian stretáva aj s jej neterou Mariankou, dcérou obete. Hans Christian si k nim postupne buduje akýsi vzťah a oni k nemu tiež. Aj keď je tento príbeh smutný a nakoniec tragický, môžeme si predstaviť, že by mohol byť aj skutočný a zo svojich vlastných skúseností Hans Christian čerpal pri písaní svojich diel.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x