bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Snehulienka musí zomrieť

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 15,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,25 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,90 €
Ušetríte: 2,65 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Snehulienka musí zomrieť

Keď sa na dlho nepoužívanom letisku americkej armády nájde kostra dievčaťa, v malom meste vypukne peklo. Prípad prevezmú policajní vyšetrovatelia Pia Kirchhoffová a Oliver von Bodenstein. Čoskoro sa ukáže, že prípad súvisí s vraždou dvoch dievčat z Altenhainu, ktoré zmizli pred mnohými rokmi. V nepriamom procese bol Tobias Sartorius odsúdený za ich vraždu na desať rokov väzenia. Krátko po jeho návrate do rodnej obce zmizne ďalšie dievča a začína sa hon na čarodejnice.
Kým bol Tobias vo väzení, manželstvo jeho rodičov sa rozpadlo, ich reštaurácia skrachovala a miestni obyvatelia sa otcovi celých desať rokov nevyberane vyhrážali. Ba čo viac, dokonca fyzicky napadli jeho matku. Časom sa ukáže, že najmä tí najspravodlivejší a najrozhorčenejší sú zákerní klamári, a čitateľ vskutku nevie, komu dôverovať.
Príbeh z pera „kráľovnej nemeckej detektívky“ Nele Neuhausovej rozpráva niekoľko postáv z rôznych pohľadov. Pribúdajú nové fakty a prekvapenia, množstvo zvratov graduje napätie až do nečakaného vyvrcholenia.

Detaily o knihe

Názov: Snehulienka musí zomrieť

Objednávací kód NA636381

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super krimi (Tatiana, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuhasová neostala nič dlžná svojej povesti. Už jej predošlá kniha, ktorá u nás vyšla minulý rok - Deň matiek mala úspech. Latku rozhodne nepodliezla. Práve naopak - výrazne ju preskočila s pokojom Angličana. Dômyselnosť jej príbehov spočíva hlavne v naozaj pestrej vzorke postáv, na ktoré by ste často nechceli naraziť ani v zlom sne (to len v prípade, ak sa pred spaním neprežierate grepmi alebo uhorkami ako ja a potom sa vám snívajú psychadelické sny). Skvele, priam bravúrne vystihla a ako na striebornom podnose nám rovno pod nos naservírovala spletitú zmes charakterov i pocitov, ktoré formovali jednotlivé postavy. Deštruktívne ego, frustrácia, žiarlivosť, vášeň, ľahkovážnosť, dôverčivosť, zrada, výčitky svedomia, zbabelosť, predsudky, smútok, náladovosť... Krkavčia mater, poslušný psík podpapučník, žena typu Xantipa, vysokointeligentný autista, bezcharakterný pán podnikateľ i pomstychtivá Xena.  Autorka sa navyše vie pekne pohrať s čitateľom a naviesť ho na nesprávnu stopu. Pár vecí bude do seba tak zapadať, že si len budete škrabkať po gebuľke a usmievať sa popod fúzik, že už to máte. Ale prd makový! Neuhasová ešte pridá pár detailov, ktoré ešte viac príbeh vyšperkujú a ktoré mu dodajú tú takú typickú nemeckú dôslednosť. V metaforách povedané - skonštruovala Audinu najnovšej triedy s nadštandardným vybavením a vyhrievanými sedadlami. A pre extra nadšencov krimi, ktorých jej knihy dokonale uspokoja aj s bonusom vo forme osobného šoféra.  Keďže som čítala aj autorkinu knihu Deň matiek, tak si dovolím povedať, že Snehulienka sa mi páčila ešte viac. Nemala som až taký bordel v postavách, hoci aj tu ich bolo toľko jak mušiek na hnilom ovocí. Takže debilníčky vám budú horieť až získate prax matrikára poloprofesionála. Tento príbeh som opäť doslova "zligla" a nevadilo mi, že mi 2 dni po sebe ukradol cenné hodinky spánku. Za tie taniere pod očami alá strýko Fester to rozhodne stálo. Ako milovníčka všetkého, čo úzko súvisí so psychológiou postáv a kriminalistikou, som určite dostala to, čo som chcela a očakávala. Dômyselný zločin, hrôzu naháňajúca zombie komunita, za vagón divných postavičiek, nenápadné mestečko, kdesi v nemeckej chudobine ježišovej, kde jedna udalosť vydrala z ľudí to najtemnejšie... A tak - Snehulienka (ne)musela zomrieť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x