bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dúfať znova

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Znova
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dúfať znova

Nechcela sa zamilovať. Nie do svojho učiteľa.

Everly Pennová neverila na lásku. Celé roky sa prizerala, ako jej mama trpí v násilnom vzťahu. Zážitky z detstva ju natoľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťala k telu. Nechcela sa zamilovať. A už vôbec nie do svojho vyučujúceho. Ibaže Nolan Gates je šarmantný, inteligentný, sexi a iba pri ňom dokáže byť Everly sama sebou. Len jemu dokáže otvorene povedať, že netuší, čo chce od života a že študuje len preto, aby bola mama šťastná. Čím bližšie ho spoznáva, tým viac ju to k nemu ťahá. Najradšej by prekročila pomyselnú hranicu medzi nimi, lenže vzťah s pedagógom je pre Everly neprípustný. Zároveň netuší, že za Nolanovým optimistickým prístupom k životu a nákazlivým nadšením pre literatúru sa v skutočnosti ukrýva bolesť. A tá by mohla zničiť ich lásku, skôr ako sa zrodí.

Z nemeckého originálu Hope Again (LYX, Germany 2019) preložila Martina Šturcelová.

Detaily o knihe

Názov: Dúfať znova

Originálny názov: Hope Again

Objednávací kód NA205452

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemná oddychovka (Adela, 23.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Žiadne dieťa by nemalo vyrastať v rodine, kde je roky svedkom domáceho násilia. Prípadne byť priamym účastníkom. Na tom človeku, ktorý si tým prešiel, to za nechá stopy. Nielen fyzické, ale aj psychické. Je viac utiahnutý a nedôverčivý. Bojí sa niekomu otvoriť. Prenasledujú ho aj nočné mory a vracajú sa mu zlé spomienky, na ktoré by najradšej zabudol. Má zlý spánok. Pri stretnutí s agresorom pociťuje strach, úzkosť a napätie. Je smutné, ak to trvá dlho a zatvárame pred tým očí, lebo si myslíme, že sa agresor zmení. Lenže on sa nezmení. Je len na nás, kedy nazbierame odvahu a budeme tomu čeliť. Je to ťažké, no ak neurobíme odvážny krok, tak sa v živote nepohneme ďalej a neuvedomíme si, že najviac tým trpia naše deti. O tomto rozpráva príbeh Dúfať znova, ktorý je ukážkou toho, ako rodinné vzťahy dokážu ovplyvniť našu budúcnosť. Everly je vysokoškoláčka. Študuje literatúru. Neverí na lásku, pretože celé roky sa prizerala ako mama trpí v násilníckom vzťahu. Dokonca sa otec neštítil ublížiť aj jej. Všetky tieto zlé zážitky z detstva ju na toľko traumatizovali, že si mužov nepripúšťa k telu. Všetko sa zmení, keď spozná učiteľa, ktorý je šarmantný, inteligentný a sexy. Dokáže mu Everly odolať alebo podľahne zakázanej láske? Everly je mladá žena, ktorá nemala ľahké detstvo a dospievanie. Snažila sa ísť ďalej, aj keď mala démonov, ktorí jej spôsobovali muky, hlavne v noci. Študovala literatúru, aby potešila mamu, s ktorou mali veľké plány, lenže si nebola istá, či je to cesta, ktorou sa chce vydať. S napätím som sledovala jej tŕnistú cestu za svoju budúcnosťou. Bolo mi veľmi ľúto, keď sa bála otvoriť pred svojimi priateľmi svoju minulosť, hlavne pred Dafne. Snažila sa jej byť dobrou kamoškou. Veľmi som si priala, aby našla samu seba. Nakoniec sa jej aj podarilo. Nolan bol dobre vyzerajúci a vždy usmiaty učiteľ. Vecné bol zahrabaný v knihách a papieroch. Ku svojim študentom mal priateľský prístup.Vedel poradiť a bol empatický. No aj on skrýval v sebe niečo z minulosti, čo ho poznačilo a nedokázal sa cez to dostať. Obľúbila som si ho, aj keď som ho zo začiatku vnímala ako záhadného. Trochu mi tu chýbali kapitoly z jeho pohľadu. Zakázaná láska medzi profesorom a študentkou bola spaľujúca, ale aj plná prekážok a predsudkov. Veľmi som si užívala iskrenie medzi Everly a Nolanom a zároveň som im držala palce. Blake bol úžasná postava, som zvedavá na jeho príbeh. Dúfať znova je príbeh o nádeji a vnútorných bojoch, s ktorými sa môžu stotožniť aj dnešní mladí. Mne kniha páčila a môžem len odporučiť. Ďakujem vydavateľstvu za knihu.

Výborné pokračovanie série (Dominik, 20.8.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nebudem klamať ak poviem, že sériu Znova považujem za jednu z mojich najobľúbenejších. Za jej najsilnejšiu stránku považujem naozaj pútavý štýl autorky, pretože – hoci rozpráva o úplne obyčajných vysokoškolákoch – si ma dokázala získať každým ďalším pokračovaním. A síce sú príbehy jednotlivých dvojíc veľmi podobné, autorka do každého z nich vkladá niečo, vďaka čomu si poviete, že to „stálo za to“. Príbeh Nolana a Everly môže napohľad evokovať klišé. Dievča, ktoré trpí nespavosťou, sa zahľadí do svojho učiteľa, pretože v ňom nájde to, čo v minulosti stratila – nádej. Napriek tomu, čím všetkým si Nolan a Every v minulosti prešli, to ale zvládajú statočne – a môžu byť pre viacerých z nás inšpiráciou. Problémy, ktorých sa Mona Kasten dotýka, ako napríklad nepodarený vzťah s rodičmi, trauma z detstva, šikana v škole, sklamanie v láske či v priateľoch, sú navyše mladým veľmi blízke a určite by sa malo o nich viac hovoriť. Už teraz sa veľmi teším na piatu časť.

Znova (Val, 19.8.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Všetky postavy sú prepletené aj z predošlých častí, čiže nám hlavní hrdinovia nie sú neznámi. Nolan, mladý profesor Dawn a Everly, má za sebou minulosť plnú úzkosti a výčitiek. Everly sa zas štíti mužov kvôli tomu, čo si so svojou mamou prežila. Páči sa mi, že okrem romantickej linky, vymyslí Mona vždy nejaký problém mladých…. Či už to boli v predošlých častiach šikana, smrť v rodine, zavrhnutie rodičmi…. Proste všetko témy, ktoré môžu byť mladým čitateľom blízke. Či sa už s podobnými osudmi pasujú osobne, alebo to zažívajú ich priatelia alebo známi v okolí. Žiaľ, celý príbeh bol oproti predošlým ( musím porovnávať, aj keď to robím len nerada, avšak v mojich očiach si Kasten nastavila latku a každým ďalším príbehom ju dvihla) zdĺhavý. Zbytočne naťahovaný, aj keď Monin štýl mi sedí a jej knihy prečítam na 2- 3 posedenia. Už som nejaký ten príbeh so vzťahom profesor-študentka čítala. Aj tento mohol byť oveľa lepší. Dalo sa z toho vytrieskať toľko! Autorka tentokrát stavila na vnútorné monológy, boje a dilemy Everly, ktorých bolo hojne a tým podstatne brzdil dynamiku deja. Aj keď frflem,Kasten milujem. Verím, že Everly aj Nolanovi chcela dať Mona priestor. Aby sme my, čitatelia, pochopili, čo ich oboch zožieralo zvnútra. Každého niečo iné a predsa toho mali toľko spoločného. ZNOVU sa budem tešiť na ďalšiu časť a ZNOVU budem DÚFAŤ, že bude lepšia ako predošlé :)

Pre mňa skvelá oddychovka! (Michaela Zamari, 18.8.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď čítavate moje minirecenzie, viete, že toto je jedna z autoriek, ktorú si užívam ako čitateľka a aj ako autorku ma dokáže nakopnúť, nech napíšem niečo podobne parádne. Preto sa teším na každú jej novinku. Po poslednom voľnom pokračovaní série a príbehu Isaaca a Sawyer som sa obávala, že latka je nastavená privysoko. Mňa skrátka ich príbeh neuveriteľne nadchol. A Everly s Nolanom to neprekonali. Lenže, to je jediné (a bezvýznamné) mínusko, inak knihe nemám čo vytknúť. Páčilo sa mi, že sa zbytočne nevenovalo príliš veľa priestoru klišé - zakázaná láska, keďže Everly je študentka a Nolan jej učiteľ. Ich zoznámenie, rozvíjanie vzťahu a celé zbližovanie prebiehalo prirodzene, pri tom aj čarovne. A dospelo, čo len potvrdzuje, že vekový rozdiel nie je prekážkou a ľudia si môžu rozumieť na akejkoľvek úrovni. Veľmi ma zaujali charaktery postáv, ich minulosť a všetky zápletky, ktoré mi prišli autentické a dokážu čitateľa pohltiť. Aj u mňa to vyšlo, ich príbeh som prežívala s nimi, užívala si ho a pri záverečnej scéne som si dokonca povedala, že toto je pecka scénka, škoda, že mi nenapadla skôr. A prekvapivo mi tentoraz nevadilo ani veľa postáv, keďže väčšinu som poznala z predchádzajúcich dielov, ostatných som uvítala, lebo každý mal svoje opodstatnenie. A viete, čo bolo na knihe okrem samotných hlavných hrdinov úplne najlepšie? Že som sa namotala na vedľajšiu postavu a už teraz sa neviem dočkať, keď spoznáme príbeh, kde bude hlavným hrdinom Blake. Prosím, sem s ním!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Rada by som vedela, prečo sa mi vyhýbaš.“ Sama som nechápala, odkiaľ som na to vzala odvahu.
„Ja…“ začal, no odmlčal sa. Cítila som, že to, čo povie, bude dôležité. „Si moja študentka, Everly. To medzi nami… Musím sa správať profesionálne.“
Zadržala som dych a zovrela počítač. Naozaj to vyslovil? A myslel to tak, ako som to pochopila? Hlbšie som jeho slová analyzovať nestihla, lebo pokračoval. Tak rýchlo, že som ho ledva stíhala sledovať.
„Nie je profesionálne volať skoro ráno mame, aby mi nadiktovala recept na horúcu čokoládu. Ani sa s tebou po nociach rozprávať o veciach, ktoré vôbec nesúvisia s Dawniným rukopisom či so školou. Ani ťa v kaviarni v kampuse chytiť za ruku. Vlastne je to presný opak profesionality.“
Počuteľne sa nadýchol. Nemala som odvahu vydať ani hláska.
„Po piatku som si predsavzal, že sa k tebe budem správať ako k inej študentke, no keď si mi poslala ten text… musel som s tebou hovoriť. Zaváňa skutočnosťou. Vlastne ako všetky tvoje texty.“ Odkašľal si. „A to mi naháňa strach.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x