bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dom z ruží

Vydavateľ: inspira publishing (inspira publishing, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:240
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 8,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,50 €
Ušetríte: 2,50 € (zľava 24%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 8,82 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dom z ruží

Zažite horúce leto, nechajte sa unášať na vlnách romantiky, a vstúpte do domu zahaleného opojnou vôňou ruží, ale tiež rúškom dusivého tajomstva, ktoré jeho majiteľka ukrýva pred svetom dlhé desiatky rokov.
Pani Mária, ktorú všetci v dedine oddávna poznajú ako milú a elegantnú dámu, žije sama vo veľkom dome na Záhorí už celé roky.
Okrem milovaných ruží jej z času na čas robí spoločnosť iba vnuk a sem-tam podnájomníci z malého podkrovného bytu na poschodí domu, no ten je momentálne prázdny. Starú pani však neustále sužuje minulosť a pocit ľútosti nad jej činmi. Už viac než šesťdesiat rokov žije s tým temným tajomstvom, ktoré ju doslova ničí, ale cíti, že veľa času jej už neostáva. Tak veľmi potrebuje konečne uľaviť svojej duši a povedať niekomu pravdu, čo sa vtedy dávno naozaj udialo…
Mladá právnička Ema sa odhodlá zmeniť svoj doterajší bezútešný život od základov. Už sa viac nemieni prispôsobovať druhým a žiť podľa predstáv a očakávaní jej matky či priateľa. Nechce iba prežívať, chce si život užívať plnými dúškami a myslieť iba na seba, na svoje sny a túžby. Naberie teda odvahu a ukončí osemročný, láskou nenaplnený vzťah s ambicióznym právnikom,
odíde z práce plnej stresu a intríg, ktorú tak veľmi nenávidela, a taktiež opustí rušné hlavné mesto, kde žila odmalička.
Lodičky na vysokých podpätkoch tak vymení za pohodlné žabky; zhon, frustráciu a upätosť za spontánne emócie a radosť zo všedných maličkostí; a luxusný moderný byt zas za skromný bytík v podkroví rodinného domu na dedinke na Záhorí, v ktorom žije osamelá stará pani…
Pre všetky romantické duše, ktoré obľubujú aj napínavé príbehy.

Detaily o knihe

Názov: Dom z ruží

Objednávací kód NADBK90589

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi dobrý debut (Klaudia Mazurkievičová, 26.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Už od prvých stránok vás do deja vtiahne autorkin príjemný a jednoduchý štýl písania, ktorý sa k tejto knihe nesmierne hodí. Striedavo sa oboznamujete s dvoma príbehmi. Prvý, ten oddychovejší, vás zavedie do súčasnosti, života tridsiatničky Emy a ponúkne veľa lásky či romantiky. Druhý, plný záhad a napätia, poodhalí minulosť pani Márie, 85-ročnej udržiavanej dámy, ktorá sa za žiadnych okolností nemieni poddávať starobe.Oba príbehy sú jedinečné, podávané s veľkou dávkou uveriteľnosti a empatie. Čím viac som sa do knihy začítavala, tým som si vytvárala pevnejšie puto a sympatie k hlavným postavám. Za srdce ma o niečo viac chytil dojemný príbeh pani Márie, pri ktorom som si až do posledných stránok nebola úplne istá, aké ťaživé tajomstvo si preniesla z minulosti. Autorka zavedie čitateľa na Záhorie, konkrétne do dedinky Sekule, kde v súčasnosti aj sama žije so svojou rodinou. Približuje atmosféru vidieckeho života, ponúka miestami priam čarovné opisy prostredia a pekné myšlienky, ktoré vo vás budú ešte dlho rezonovať. V postave Emy ukazuje, ako aj človek z veľkomesta môže jedného dňa zatúžiť po zmene a oceniť jednoduchosť či pokoj „obyčajného“ života.Vydavateľstvo si dalo záležať aj na estetickej stránke, preto na vás vo vnútri diela, okrem kvalitného obsahu, čakajú aj krásne detaily, ktoré myšlienku príbehu dotvárajú a ešte viac prehlbujú. V knihe nájdete lásku, priateľstvo, nádej, ale aj tému staroby či rodinných vzťahov. Postupné odhaľovanie hriechov z minulosti a dusivého tajomstva vyvoláva zvedavosť a núti obracať stránku za stránkou.Striedanie histórie so súčasnosťou je pre mňa v knihách vždy lákavé, a v tomto prípade spolu všetko ladilo, nenájdete tu žiadne hluché miesta, dynamiku deja udržiavajú aj početnejšie dialógy. V konečnom výsledku sa autorke podarilo vytvoriť dielo, ktoré ako celok zaujme svojou výnimočnosťou a láskyplnosťou. Knihu Dom z ruží odporúčam milovníkom originálnych románov, jemných a citlivých príbehov so sympatickými postavami. Na svoje si prídu nielen romantické duše, ale aj milovníci trpko-smutných príbehov a napätia. Aj keď vás kniha prenesie do obdobia horúceho leta, pohladiť čitateľskú dušu dokáže v hociktorom ročnom období. Autorkin debut bol pre mňa veľmi milým a príjemným prekvapením, preto sa už teraz teším na to, čo nám ponúkne najbližšie.

Dom z ruží (Val, 14.7.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Podľa obálky som očakávala romantiku ako vyšitú, autorka ma však nemohla viac prekabátiť- áno, moja chyba, stále nečítam anotácie ... vlastne… žiadna chyba! Dostala som oveľa lepší príbeh ako som očakávala. Máme tu dve dejové linky, čo ja v knihách milujem. V súčasnosti sa stretávame s 30ročnou, čerstvo rozídenou exprávničkou Emou a pani Máriou- elegantnou babičkou,ktorej patrí ružový dom. Cesty osudu ich zvedú dokopy a Ema sa stane nielen nájomníčka u pani Márie, ale napíše aj jej životný príbeh. Zdanie,že celý život prežitý v Sekuliach, je nudný a jednotvárny, klame. Oveľa viac ma bavili spomienky pani Márie, pretože jej život so sestrou-dvojičkou nám vyrozprávala v podstate od detstva, od obdobia nedostatku, počas druhej svetovej vojny, až po koniec (čí, to si musíte prečítať). Boli príjemné aj Emine chvíle a novoobjavené drobné radosti života, no tieto časti som viac-menej preletela, aby som sa opäť dostala k Márii a Elene. Po celý čas som rozmýšľala ako toto autorka ukončí a musím povedať, že silnejšiu lásku a obetu som ešte v knihe doteraz neobjavila. Za toto skladám klobúk dolu pred autorkou a verím, že ďalšie príbehy z jej pera budú rovnako skvelé,ak nie lepšie. Mám však jedno malinké ale, za ktoré aj strhnem jednu hviezdičku v hodnotení a je mi to aj ľúto,ale mňa to v príbehu dosť rušilo-opakovanie faktov ako identické dvojčatá- na nerozoznanie; Emina túžba po bežnom živote; elegantnosť a dbanie o zovňajšok pani Márie, apod. Je to len môj subjektívny názor,napriek tomu Dom z ruží určite odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x