bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dom z ruží

Vydavateľ: inspira publishing (inspira publishing, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dom z ruží

Zažite horúce leto, nechajte sa unášať na vlnách romantiky, a vstúpte do domu zahaleného opojnou vôňou ruží,
ale tiež rúškom dusivého tajomstva, ktoré jeho majiteľka ukrýva pred svetom dlhé desiatky rokov.
Pani Mária, ktorú všetci v dedine oddávna poznajú ako milú a elegantnú dámu, žije sama vo veľkom dome na Záhorí už celé roky.
Okrem milovaných ruží jej z času na čas robí spoločnosť iba vnuk a sem-tam podnájomníci z malého podkrovného bytu na poschodí domu, no ten je momentálne prázdny. Starú pani však neustále sužuje minulosť a pocit ľútosti nad jej činmi. Už viac než šesťdesiat rokov žije s tým temným tajomstvom, ktoré ju doslova ničí, ale cíti, že veľa času jej už neostáva. Tak veľmi potrebuje konečne uľaviť svojej duši a povedať niekomu pravdu, čo sa vtedy dávno naozaj udialo…
Mladá právnička Ema sa odhodlá zmeniť svoj doterajší bezútešný život od základov. Už sa viac nemieni prispôsobovať druhým a žiť podľa predstáv a očakávaní jej matky či priateľa. Nechce iba prežívať, chce si život užívať plnými dúškami a myslieť iba na seba, na svoje sny a túžby. Naberie teda odvahu a ukončí osemročný, láskou nenaplnený vzťah s ambicióznym právnikom,
odíde z práce plnej stresu a intríg, ktorú tak veľmi nenávidela, a taktiež opustí rušné hlavné mesto, kde žila odmalička.
Lodičky na vysokých podpätkoch tak vymení za pohodlné žabky; zhon, frustráciu a upätosť za spontánne emócie a radosť zo všedných maličkostí; a luxusný moderný byt zas za skromný bytík v podkroví rodinného domu na dedinke na Záhorí, v ktorom žije osamelá stará pani…
Pre všetky romantické duše, ktoré obľubujú aj napínavé príbehy.

Detaily o knihe

Názov: Dom z ruží

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dom z ruží (Gabriela Sluková, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dom z ruží je kniha plná slnečných a voňavých predstáv, ktoré Vás zavedú na pokojné, romantické, minulosťou dýchajúce miesto malebnej dedinky. Samotný príbeh dvoch hrdiniek vo Vás zanechá radosť, odhodlanie, smútok i potešenie. Je to príbeh života so všetkým, čo nám prináša - - radosť, pokoru, tajomstvo, útechu, lásku i poznanie. Krásna obálka knihy a ešte krajší príbeh, knihu vrelo odporúčam.

Dom z ruží (Veronika, 24.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Vždy sa poteším, keď sa mi naskytne možnosť prečítať si niečo od slovenskéhých autorov, ktorí ma v poslednej dobe veľmi milo prekvapujú. Inak to nebolo ani pri tomto debute od @martina.dackova. Keď sa ku mne kniha dostala, očarila ma balením a obálkou knihy a hneď som si povedala, že to bude romantika ako vyšitá. Aj keď nepatrím k jej najväčším fanúšikom, občas po nej siahnem a najmä v tomto "bazénovom" období, keď už potrebujem vypnúť. Na moje počudovanie, kniha mi ponúkla aj čosi viac. Moje milované postupné odhaľovanie tajomstiev, prelínanie osudov a dejových línií, ktorými si ma každá kniha okamžite získala. Sympatické ženské hrdinky a domáce prostredie Slovenska. Áno, to určite chcete čítať. Ema alebo Mária? Neviem, ktorý osud ma bavil viac, ale asi sa prikláňam skôr k pani v rokoch. Samozrejme nechýbala ani romantická linka, ktorej by som dala trošku viac priestoru. Príbeh sa dal aj viac menej predvídať, ale môžem vám sľúbiť, že ak po knihe siahnete, dostanete emocionálnu dávku so šokujúcim záverom, perfektný štýl písania zameraný na rodinu, lásku, obete a odpúšťaní. Jednoducho ideálne letné čítanie so závanom domoviny.

Dom z ruží (Viktória Bernátová, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som váhala, či si knihu kúpiť alebo nekúpiť. Po jej zakúpení som rada, že som sa tak rozhodla. Tento príbeh je pre mňa tak blízky a silný plný citov,emócií, radosti, smútku. To čo som od knihy očakávala, to som aj dostala. Bonus bol, že táto knižka je od slovenskej autorky, ktorá si ma hneď získala. Príbeh je napísaný veľmi nežne. Keď knihu začnete čítať, už ju nepustíte len tak z rúk. Mne sa najviac páčili útržky z minulosti, ktoré knihu pekne dopĺňali. Koniec bol nečakaný a bolo mi ľúto, že som knihu tak rýchlo prečítala.

Mimoriadny čitateľský zážitok (Kristina Puziová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasný, emotívny, srdcelomný a tak nádherný príbeh… ⠀ Z tohto príbehu som padla na zadok. Už po pár stranách som sa doňho zamilovala. Pri tej nehe, ktorá príbeh sprevádza som sa cítila veľmi príjemne. Prečo? Predstavte si, že ste sa práve nasťahovali do ružového domu, pred ktorým je množstvo krásnych ruží - ružové, červené,… Ten dom sa nachádza v pokojnej dedinke Sekulice, ale žiaľ nie je váš. Patrí jednej milej, elegantnej starej pani Márii a vy ste jej podnájomníčka… Tak toto je dom z ruží. Prisťahuje sa doňho tridsiatnička Emma s úmyslom začať konečne nový život. Spriatelí sa s pani Máriou a spolu sa spomienkami vrátia do útrap Márinnej minulosti. ⠀ Akonáhle sa do knihy začítate nebudete vedieť prestať. Napriek tomu, že príbeh je krásny, je v ňom plno napätia, drámy a odhalení. A komu ju odporúčam? Romantickým dušiam a všetkým ženám. Či máte 15, 30 alebo 70. Táto kniha si získa každú vekovú kategóriu! Ja sa k nej časom určite vratim.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x