bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rytierova druhá šanca

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Séria:Sophie (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 04:01

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rytierova druhá šanca

Píše sa rok 1531. Ples u vojvodkyne Diany de Poitiers sa neskončil podľa jej predstáv. Nielenže sa nepodarilo zistiť, kto neznáma šľachtičná je, ale náhle niekam zmizla. Jej totožnosť dokáže objasniť len samotný kráľ, František I., ale ten váha, aby nespôsobil škandál. Na povrch presakujú tajomstvá, ktoré by radšej mali zostať zamknuté v minulosti a ktoré nedajú spávať samotnému panovníkovi. Situáciu pri dvore by pomohla upokojiť oficiálna svadba vojvodu de Guisé s krásnou neznámou, ibaže tá sa zo strachu o svoj život, ktorý je stále v ohrození, pokúša uniknúť. Skrýva sa pod ochranou statočného rytiera Marcela, ktorý sa však správa stále záhadnejšie.

Takto sa začína román Rytierova druhá šanca, druhý diel historickej trilógie SOPHIE o záhadnej mladej šľachtičnej, desiata kniha z pera autorky Martiny Monošovej.

Detaily o knihe

Názov: Rytierova druhá šanca

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Rytierova druhá šanca (Ivka K, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní prvého dielu o mladučkej Sophie som bola neskutočne rada, že mám po ruke hneď aj druhú časť. Doslova som prahla po tom, či vzbĺkne iskra medzi nevinnou Sophie a rytierom Marcelom. A vzbĺkne? Čítajte... Marcel so Sophie sú opäť na úteku pred nebezpečnými ľuďmi a musia sa skrývať, preto hľadajú vhodné útočisko. Nakoniec našli pomoc u Marcelovho dávneho priateľa, kedysi vysokého kráľovského úradníka Laurenta Tesadèriera. No ani tam neboli tak celkom v bezpečí... Autorka krásne rozvíja príbeh a vetví ho do všetkých strán, čo so sebou prináša aj nové postavy, charaktery a takisto veľa intríg. Klamstvá, závisť a zrady číhali z doslova z každej strany. Ale presne v tom spočíva ,,čaro" vtedajšej spoločnosti. Klebety mali vtedy veľmi silnú moc, a preto si nikto nemohol byť istý ani vlastnou rodinou. Opäť má neprestáva udivovať s akou ľahkosťou autorka pracuje s jazykom a dobovým vyjadrovaním. Vidno, že si natom dala veľmi záležať. Mňa osobne pobavili aj nadávky, ktorými sa navzájom počastovali Marcel s jeho dávnym priateľom Frédéricom. (Kto čítal, tak si možno spomenie ). Sophie sa tu opäť preukázala svojou odvahou a výdržou, nehrala sa na jemnú krasotinku, hoci v spoločnosti sa správala ako pravá dáma. A Marcel ma zas milo prekvapil tým, ako dokázal odolávať Sophie, jej pôvabu, jej dokonalým krivkám, jej nevinnosti. Žienky, hlavne tie, ktoré máte radi pomalú romantiku a zároveň neuhasiteľnú vášeň, tak toto je presne pre Vás A tu by som to ukončila, nemám čas písať ďalej, lebo musím hneď čítať ďalej! Táto 2.čast skončila tak, že keď sa nedozvieme hneď, čo bude v ďalšej časti, tak asi osivejem.

Rytierova druhá šanca (Val, 8.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhý diel série,rovnako ako staršia sestra s názvom Ples u vojvodkyne, upúta na prvý pohľad krásnou obálkou. Obsah však vôbec nezaostáva. Bez toho aby som vám čo-to neprezradila z prvej časti to veľmi nepôjde,ale posnažím sa. Sophie a rytier pokročia,ale okolnosti im nedoprajú. Vyhrocuje sa tu oboch príťažlivosť, vzájomná žiarlivosť,ako aj Sophiine pochybnosti a rytierove protichodné pocity(milovať či chrániť svoju lásku). O Diane sa tu píše len zbežne, avšak do popredia sa dostáva Sophiin strýko markíz de Pays-Rouge. Dozvedáme sa jeho minulosť,to ako sa k nemu Sophie ako malé dievčatko dostalo a za akých okolností. Z mrzáka a zhýralca sa zo dňa na deň stal milujúci strýc a náhradný rodič. Taktiež o zmienenej spisovateľke a navarskej kráľovnej Marguerite sa dozvieme zaujímavé veci. Vojvoda de Guisé rozvíril vody a aj keď s Anne de Heilly,milenka francúzskeho kráľa,nemajú spoločné zámery,ich intrigy sú priam skvostné a neskutočne sebecké. A keby len ich dvoch… Táto kniha je pretkaná intrigami, naivná mladá Sophie nevie komu veriť, snáď jej osud nenadelí väčšie útrapy,ako jej nadelila pani Monošová poslednými riadkami knihy. V Rytierovej druhej šanci je plno napätia a dej je svižnejší. Postavy sa rozdelili na dve skupiny-dobra a zla. Presne viete,s kým budete sympatizovať,no nájdu sa tu postavy, ktoré ma šokovali svojim správaním. Napríklad rytierov priateľ či švagor. Teším sa na to, čo sa dozviem v tretej časti. Ktoré postavy nám odhalia svoj kúsok príbehu a ako sa to Sophie vyvinie? Vrelo túto historickú sériu odporúčam

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x