bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kurátor

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Washington Poe
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kurátor

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy KURÁTOR:

Ak si myslíte, že ste to rozlúskli, ste presne tam, kde vás chce mať

Sú Vianoce a sériový vrah zanechá v rôznych častiach Cumbrie vystavené časti tiel. Na každom mieste činu sa nájde zvláštny odkaz: #BSC6. Washington Poe z Národnej kriminálnej agentúry a Tilly Bradshawová čelia prípadu, ktorý nedáva zmysel. Prečo dostali niektoré obete anestéziu, zatiaľ čo iné zomierali v mučivých bolestiach? Prečo ich jediný podozrivý popiera to, čo mu môžu nezvratne dokázať, ale priznáva sa k veciam, o ktorých ani nevedeli? A prečo si všetky obete vzali pred tromi rokmi v tom istom čase v práci dvojtýždňové voľno? Keď sa s Poom spojí agentka FBI, ktorá sa dostala do nepriazne svojich šéfov, prípad naberie ešte temnejší spád. Agentka si totiž nemyslí, že Poe hľadá sériového vraha. Vraždy má podľa nej na svedomí niekto oveľa, oveľa horší. Muž, ktorý si hovorí Kurátor.

Z anglického originálu Kurátor (Contable, London 2020) preložila Zdenka Buntová.

Po celom Slovensku sme vám schovali knihy Kurátor. Nájdete tú svoju?
Sledujte nás na Instagrame a Facebooku, kde vás budeme pravidelne informovať o lokalite kníh.
Začíname už 19.9.2022! Viac informácií nájdete TU.

Detaily o knihe

Názov: Kurátor

Originálny názov: The Curator

Objednávací kód NA205335

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Poe a Tilly, super dvojka (Veronika, 25.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od začiatku som vpadla priamo do vyšetrovania troch vrážd. Žiadne omáčky, len zvedavosť a napätie, ktoré sa postupne stupňujú. Dej bol vyskladaný dôkladne a ja sama som medzi riadkmi hľadala možného vraha... čo vraha, prešpekulovaný motív celej akcie, ale čo si budeme hovoriť, toto nebude moja silná stránka a tak som ani teraz neodhadla pozadie vyšetrovania, ktoré malo prekvapivé rozuzlenie. Všetky postavy majú svoje miesto a ich charaktery sa krásne dopĺňajú. Výborné dialógy nie len odborného charakteru ma vedeli dokonca rozosmiať a práve to uvoľnenie vyhrotenej atmosféry veľmi oceňujem. . Na pozadí celej akcie si Poe rieši aj sukromný život, o ktorom tentokrát veľa slov nepadlo, no návnada na pokračovanie bola daná a tak sa verím dočkáme ďalšieho pokračovania série o skvelom Poovi a "ajťáčke" Tilly, ktorú som si nesmierne obľúbila.

Kurátor.... (Radek Ivančo, 18.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nečakal som takýto záver.... Ľudia, ktorý majú peniaze... Si fakt kúpia všetko... A je im jedno, komu tým ublížia.... Je to smutné ale... Čakám na ďalší diel. Veľmi ma zaujíma, ako to dopadne s jeho biologickým otcom.

Séria s Washingtonom a Tilly je výborná (Ivana Kováčová, 15.11.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Séria s Washingtonom Poeom a Tilly Bradshawovou je jedna z mojich najobľúbenejších krimi sérií a mám pocit, že aj kebyže má 30 dielov, stále nemám dosť. Vždy keď dočítam jeden diel, mám hneď chuť ísť na ďalší. Opäť boli moje očakávania vysoké a kniha ma hneď v úvode zaujala. Vyšinutý sériový vrah zanechal na troch miestach tri rôzne páry prstov a Poe sa spolu s Tilly púšťa do nového zamotaného prípadu. Po strhujúcom začiatku prišlo na rad vyšetrovanie, ktoré prebiehalo akosi hladko a bez problémov. Geniálna Tilly prinášala, ako vždy, neoceniteľné informácie a bez nej by zrejme celé oddelenie bolo nahraté. Poe svojím šiestym zmyslom a extrémnymi pozorovacími schopnosťami odhalí každú nezrovnalosť a pochybenie. Po pár stránkach sú vrahovi na stope a aj keď sa zdá, že už ho majú, všetko sa zvrtne a opäť sa začne zamotávať. Bolo mi úplne jasné, že tak skoro prípad vyriešiť nemôžu a bude v tom ešte veľa nezodpovedaných otázok. Záverečné dolapenie páchateľa a odhalenie vinníka bolo šokujúce a geniálne. Tak dobrú zápletku som vážne nečakala a veľmi ma celé rozuzlenie prekvapilo. Čo mi prišlo trochu divné, bola záverečná scéna s vinníkom, akosi som si ju reálne nevedela predstaviť, ale v konečnom dôsledku to bol perfektný koniec. Teším sa, ako na to autor nadviaže v ďalšej časti. Je pravda, že tento diel si ma hneď nezískal tak, ako predchádzajúce. Vyšetrovanie bolo akési jednoduché a nekonzistetné. Postavy stále niekde lietali a nezmyselne sa presúvali z miesta na miesto. Skákali od jednej stopy hneď k druhej, ale nakoniec, keď som pochopila prečo, dávalo mi všetko zmysel a príbeh som si užila. Výborný diel, ktorý aj spolu s predchádzajúcimi časťami veľmi odporúčam milovníkom krimi. Mňa si títo nezvyčajní vyšetrovatelia a skvelé autorove zápletky hneď získali a už teraz sa teším na ďalšie príbehy.

Milujem♥ (Katarína, 18.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už od prvej stránky som bola do príbehu absolútne zažratá, autor hneď v úvode rozpútal dych berúce vyšetrovanie a aj keď som sprvu nerozumela, čo sa to okolo mňa deje, nemohla som knihu pustiť z rúk. Detailne premyslená zápletka s množstvom zvratov bola jednoducho oázou pre moje zmysly. Ak som predtým Poa obdivovala, dnes sa stal mojou modlou – nezastaviteľný detektív vždy odhaľujúci pravdu a zachraňujúci nevinných a to, prosím pekne, s dávkou humoru nechýbajúcou pri žiadnom z jeho zásahov. Treba najmä poznamenať, že tu nejde o typickú one man show, ako to v niektorých detektívkach býva – jeden jediný vyšetrovateľ stačí na prelustrovanie celého prípadu, len jeden má nápady, ostatní sa s ním len vezú, len jeden môže priniesť odhalenie – kdeže, tu sa nám do pátrania aktívne zapájali všetky postavy, všetky mali čo povedať a ani jedna z nich nebola zbytočná. Obľúbila som si najmä všestrannú Tilly, ktorá je presne moja krvná skupina, hneď by som ju vytiahla na kávu. Tlieskam autorovi za jeho originálny prudko návykový štýl a nemôžem sa dočkať ďalších častí zo série s Washingtonom Poom.

Super ako vždy (R_H, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kurátor je tretím prípadom Tilly Bradshawovej a Washingtona Poea - “ona obrusovala jeho ostré hrany, on jej pomáhal zorientovať sa vo vonkajšom svete. Vytvorili obávaný tím a vzbudzovali rešpekt, a to bolo pri množstve šlamastík, do ktorých sa pravidelne dostávali, nezanedbateľné plus.” Aktuálny prípad sa odohráva v Cumbrii, mieste, kam sa Poe presťahoval. Tu sa na rôznych miestach objavia časti tiel - prsty, vždy dva kusy - jeden odobratý zaživa a druhý po smrti. Spolu tri obete a len jedno nájdené telo… A ešte zvláštny hastag #BSC6. Dôkazy sa množia, kruh podozrivých sa zužuje, ale keď si už myslíte, že prípad ste rozlúskli, tak zistíte, že ste vlastne len na začiatku. “Sme v riadnych sračkách, na Sherlockov sa budeme hrať zajtra.” - Poe Vyšetrovanie je dynamické, stále sa niečo deje, autor vám nedovolí vydýchnuť si a k záveru sa rútite závratnou rýchlosťou. Ten mi tentokrát prišiel ako vystrihnutý z Fitzekových kníh - zamotaný, prekombinovaný, ale autor vám podsunie fakty, ktoré majú svoju logiku a tak mu to zhltnete aj s navijakom. Aj tentokrát vytvorili Tilly a Poe skvelý tím, hoci Tilly už nie je celkom tá neohrabaná čudáčka ako v prvej časti a musím povedať, že mi to celkom chýba, našťastie ešte kde-tu zabudne použiť filter medzi mozgom a ústami a tak aj v Kurátorovi si užijete zopár skvelých výrokov a’la Tilly. Poe zostal verný svojmu krédu a do všetkého sa vrhá po hlave, no nezabúda byť aj rytierom v lesklej zbroji a drží ochrannú ruku nad Tilly. Vykreslenie vzťahov medzi protagonistami nie je jediným pozitívom u tohto autora. U Crawena sa mi páči ako dokáže pracovať s prostredím kde sa dej odohráva - miesto vykreslí tak, že si ho dokonale viete predstaviť a rôzne zmeny poveternostných podmienok priam cítite na vlastnej koži. A tak z predierania sa v snehovej metelici vás štípu nielen líca a slzia oči, ale reálne cítite aj omrznuté končeky prstov a pri brodení sa stúpajúcim prílivom zakúsite nefalšovanú paniku a hrôzu z možného utopenia sa. Ďalším plus sú rôzne skutočnosti, ktoré sa reálne odohrali, či osoby, ktoré reálne žili/žijú a dočítate sa napr. o fenoméne zvanom Modrá veľryba, hre, ktorá pred pár rokmi rozvírila vody internetu a svojím dopadom na samotných hráčov vyvolala mnohé búrlivé reakcie. Kniha Kurátor je napínavý triler, ktorý si užijete od samého začiatku až po koniec, aj bez prečítania predošlých častí…

Tilly&Poe (Val, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tretie pokračovanie nadupanej krimi série mám za sebou a ja sa teda vôbec, ale vôbec nemám dôvod sťažovať. Opäť ma Poe nesklamal a aj keď Tilly podľa mňa mala menej priestoru ako v predošlých častiach, hviezdila. Jej “taktné” otázky Flynnovej, či jej tečú bradavky, ma opakovane rozosmievali. Tilly je stále čudák a na jej adresu sa sypú neúctivé a štipľavé komentáre. Poe je jej rytier v lesklej zbroji, stále nad ňou drží ochrannú ruku a zastáva sa jej. Je to vážne správny chlapík, no napriek tomu, že nevie ovládať Blackberry, nemusí sa za svoj intelekt hanbiť. Jeho oko detektíva a “bliknutie” súvislostí je priam dychberúce. Čo ma ale fascinuje a zároveň neuveriteľne rozčuľuje, je autorova taktika ukončit kapitolu v momente, kedy sa Poe dozvie niečo dôležité, ale Craven sa neobťažuje s týmto faktom oboznámiť čitateľa. Aby sa čitateľ nasr… nahneval poriadne,tak ani v úvodných riadkoch ďalšej kapitoly sa dôležitý zvrat nedozvie. Preto číta ako najatý…lebo inak to nejde…ja sama som včera(vlastne dnes) knihu o 2.45 dočítala. Párkrát som zadriemala, ale premáhala som sa XD toto je presne ten typ autora, ktorého musíte jednoducho milovať. Craven má rád aj opisy a ja ich u neho zbožňujem tiež. Vidieť,že Cumbria je autorovou srdcovkou. Dokáže vám opísať počasie a prostredie tak, že sa klepete od zimy spolu s Poom, ale aspoň s nádhernými kulisami. Ako inak, pokiaľ ide o krimi, páchateľa tipujem od prvých strán. Uhádla som? Ani zďaleka. Tu sa kamoši so svojimi tipmi môžete skryť do kúta a hanbiť sa ;D Nemáte šancu…

Kurátor (Veronika, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to tretia kniha ktorú som prečítala od M. W. CRAVENA.. Najlepší spisovateľ... Všetky tri knihy boli úplne top.. Kurátor knihu vrelo odporúčam všetkým ktorí majú radi krimi... ❤️

Skvelá kniha (Monika Tóthová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najočakávanejších kníh tohto roka Veľmi som sa tešila na ďalšiu časť, na ďalšie vyšetrovanie, kedy sa Washington Poe a Tilly dostanú na scénu. Ako sme zvyknutí, ani v tejto časti nechýbal humor pri ich komunikácii, treba uznať, Tilly je svojská a preto ju milujem, brala by som ju ako kamošku. Tretí diel bol pre mňa síce trochu slabší, najviac sa mi zatiaľ stále páči Čierne leto, no ani tu nechýba napätie, záhadnosť deja. Posledných 100-150 strán som zhltla na jedno posedenie, knihu som už nevedela dať z ruky. To tak väčšinou býva pri krimi knihách, keď už čitateľ sedí napätý ako struna na gatiach a má rôzne teórie čo a ako. Kto to spravil? Prečo to spravil? Už je každý podozrivý. Koniec som (skoro) odhadla.. nestáva sa mi to často a preto som sa aj potešila, no autor ma i tak prekvapil. Keď som si myslela, že mám prípad uzavretý, prišlo niečo nečakane… práve to na týchto knihách milujem a verím tomu, že svojich obdivovateľov má aj táto séria. Mňa si táto séria získala tiež najmä tým, že postavy sú vykreslené ako skutočné, ich životy sú popretkávané, celý vyšetrovateľský tím je ako rodina. O niektorých sa dozvedáme kadejaké informácie aj zo súkromia a to ich robí “živými”. Nie je to len klasické vyšetrovanie a koniec. Autor ich naozaj “vytvoril” a predstavil tak, ako keby chodili niekde po svete, pomedzi nás… Stali sa čitateľovými “kamošmi” a keď sa prípad uzavrie, tak sa s nimi lúčime ešte niekoľko hodín a čakáme na ďalší prípad, na ďalšiu situáciu, kedy sa s nimi znovu “uvidíme” a privítame ich . Práve takéto “stretnutia” milujem na takýchto knihách

príjemné napriek kriminálnej téme (jj, 29.9.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Oddychové čítanie na voľné chvíle, aby sa človek nenudil. Rozprávačský štýl autora je čitateľsky príjemný (User-friendly), nezachádza do zdĺhavých opisov nepodstatných vecí, kapitoly sú krátke, tak to pri čítaní dobre odsýpa.

4,5/5 (Cyril Turčáni, 21.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
M. W. Craven je génius. Jeho knihy sú napínavé, výborne vygradované, plné scén, z ktorých vám naskočia zimomriavky. Tilly a Poe sú úžasná dvojka, vynikajúco sa dopĺňajú a pri ich rozhovoroch sa aj poriadne pobavíte. Autor zakaždým prichádza s niečím novým a jeho príbehy vždy prekvapia. Bábkové divadlo je ešte stále pre mňa najlepšia kniha tejto série, ale Kurátor sa radí rovno na druhé miesto. Odporúčam každému milovníkovi detektívok. Výborné!
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zachytil Barbarin pohľad a žmurkol na ňu. Nezareagovala ani sa neusmiala. Len sa mu uprene zadívala do očí a vybrala z vianočnej taštičky (aj tú zrecykloval z minulého roka) zabalenú škatuľu.
Zháčil sa, na tej škatuli mu niečo nesedelo. Zabalená bola v hrubom papieri s čiernobielymi obrázkami, jeho papier bol lacný a gýčovo pestrofarebný.
Barbara obal roztrhla bez toho, aby naň pozrela. Hrnček bol v polystyrénovej škatuli. Craig pre väčší dramatický efekt zlepil obidve časti škatule páskou, a keď ju Barbara rozrezala nožnicami, Craig nechápavo vytreštil oči. Tento hrnček nebol od neho, v živote ho nevidel. Naboku zbadal nápis, nebola to však žiadosť o ruku. Obrovskými čiernymi písmenami tam stálo:
#BSC6
Barbara, ktorá nemohla tušiť, že nedopatrením otvorila nesprávny balíček, do šálky ani nepozrela. Obrátila ju hore dnom a prepichla Craiga pohľadom.
„Kurevník zasraný,“ precedila cez zuby.
Craig sa neobhajoval. Nezmohol sa na slovo, len nemo vytreštil oči na to, čo vypadlo na dlážku. Nebol to snubný prsteň.
Zhrozene uskočil a zalapal po dychu.
Medzi nohami pocítil známe obávané teplo.
Strhol sa hurhaj a jačanie.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x