bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tesla: Človek, vynálezca a vek elektriny

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Slávni vedci
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:160
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tesla: Človek, vynálezca a vek elektriny

Prenikavý a komplexný portrét slávneho vedca doplnený o vzácne a nádherne reprodukované dokumenty z jeho osobného archívu

Nikola Tesla patrí medzi najslávnejších fyzikov všetkých čias. Vedec a inžinier, ktorého považujeme za otca modernej elektriny, zmenil svet. Venoval sa výskumu a počas života si dal zaregistrovať viac ako 700 patentov. Už v detstve sa zaoberal širokou škálou vedeckých výziev, pričom pri hľadaní riešení a pri konštrukcii vynálezov prejavoval mimoriadny zmysel pre detaily. Vyvinul mnohé z princípov, ktoré formovali budúcnosť vedy.

Tento ilustrovaný životopis odhaľuje vývoj Teslových kľúčových teórií a vynálezov od röntgenu cez radar, transformátor a rádio až po diaľkové ovládanie. Osvetľuje osobný a profesionálny život excentrického muža, ktorý napriek tomu, že tak veľmi prispel k rozvoju modernej civilizácie, napokon trpel osamelosťou a biedou.

Autor opisuje, odkiaľ Tesla pochádzal, aké ciele si vytýčil, čo naozaj dosiahol, časy, v ktorých žil, ľudí, s ktorými pracoval, veľkú slávu, ktorú zažil, aj neúspechy a utrpenia, ktoré zakúsil. Vďaka tomu vznikla mozaika, ktorú každý zvedavý človek označí za fascinujúcu.

Kniha je určená širokej verejnosti a mnohým ľuďom sprostredkuje nový pohľad na Teslu. Ponúka zhrnutie jeho života, ukážky zo súkromných denníkov a poznámok aj fotografie z rodinného archívu. Na Teslovom živote však možno obdivovať oveľa viac, než sa zmestilo do tejto ilustrovanej publikácie.

Z anglického originálu preložil Róbert Hrebíček.

Detaily o knihe

Názov: Tesla: Človek, vynálezca a vek elektriny

Originálny názov: Tesla: The Man, the Inventor and the Age of Electricity

Objednávací kód NA205254

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásne spracovanie (Ivana Kováčová, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikola Tesla, otec elektriny, ako ju poznáme dnes, jeden z najvýznamnejších fyzikov, ale aj skutočne podivínsky človek - to však akosi k týmto ľuďom už patrí, genialita si asi naozaj vyberá svoju daň. Tesla mal naozaj pozoruhodný život a počas svojej kariéry stretol mnoho významných osobností a vedcov, s ktorými spolupracoval alebo s ktorými súperil. Publikácia naozaj prehľadne zmapovala celý jeho život. Hneď v úvode nájdete prehľadnú časovú os, kde sú vypichnuté najzásadnejšie udalosti Teslovho života a postupne sa cez krátke kapitoly s množstvom fotografií a ilustrácií prepracujete až na vrchol jeho kariéry a následný úpadok. Kapitoly sa nezameriavali len na Teslu, ale aj na ďalšie osobnosti, s ktorými sa počas života stretol - Edison, Wstinghouse či dokonca Mark Twain. Autor tak ponúkol pohľad na tohto významného fyzika zo všetkých strán a pokiaľ, podobne ako ja, neviete o Teslovi veľa, určite je táto kniha na úvod výbornou voľbou.

Tesla (Veronika, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhá kniha z edície Slávni vedci, ktorú nám začiatkom roka prinieslo na trh @vydavatelstvo_ikar. Rovnako, ako aj pri Freudovi, bola kniha pútavo spracovaná. Hoci je viac menej encyklopedického charakteru, pridané zaujímavosti množstvo fotografii na každej strane z nej robí veľmi príjemne dielo vhodné pre každého čitateľa. Chronologicky opísaný život Teslu nám prinesie obšírnejšiu predstavu o jeho živote od narodenia, nekonečných štúdiach, rodinných pomerov s jeho všetkými pozitívami, ale aj negatívnymi vlastnosťami. Osobne ma veľmi zaujalo koľko, dnes už známych ľudí, sa mihlo v jeho spoločnosti. Spomeniem napr. Marka Twaina, či Alberta Einsteina. Ak sa chcete vrátiť späť do histórie, dozvedieť sa niečo nové a rozšíriť si obzory prostredníctvom nenáročného čítania, edícia Slávni vedci je presne to, čo hľadáte.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x