bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Angličan

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Angličan

KAMIL MIKULČÍK číta z knihy ANGLIČAN:

Pred šiestimi rokmi bojoval Dan Raglan ako vojak francúzskej cudzineckej légie v púšti na hranici Mali a Alžírska. Elitná prepadová jednotka, ktorej velil, sa vplyvom protichodných informácií od konkurenčných spravodajských služieb dostala pod ťažkú paľbu. Raglan utŕžil vážne zranenie, a tým sa vojna preňho skončila. No dozvuky bojov pocítil celý svet. V Moskve zastrelí ruská mafia štyroch kriminalistov, na predmestí západného Londýna dôjde k úkladnej vražde aj únosu a dlhoročná operácia spravodajskej služby MI6 je vážne ohrozená.

Len Raglan dokáže oslobodiť muža, ktorého tajomstvo by mohlo zapríčiniť smrť mnohých. Pri plnení úlohy sa dostane do neslávne známeho ruského trestaneckého tábora č. 74, nazývaného Biely orol. Leží asi šesťsto kilometrov na sever od Jekaterinburgu v Sverdlovskej oblasti Ruskej federácie. Svoj trest si v tomto mrazivom očistci, kde vládnu smrť a zákon pomsty, odpykávajú tí najhorší zločinci. No Raglan neprišiel len splniť misiu, hľadá tiež únik pred následkami vlastných činov.

Ako však preniknúť do objektu s najprísnejšou ochranou uprostred zamrznutej krajiny? A ako sa z neho potom dostať?

Z anglického originálu The Englishman (Head of Zeus Ltd, UK 2020) preložil Tomáš Kyčina.

Verše preložila Jana Kantorová-Báliková.

Detaily o knihe

Názov: Angličan

Originálny názov: The Englishman

Objednávací kód NA205173

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fakt perfektný, odporúčam! (Braňo Pernecký, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítam veľa trilerov, mám rád vojnové, akčné, kde to odsýpa a navyše to má hlavu a pätu. Nechal som sa vami nalákať na Angličana a nebanujem. Vážne DOBRÉ! Užíval som si to a obľúbil Raglana - už v prvej časti na hraniciach Mali a Alžírska, počas akcie, ktorá nedopadla najlepšie. Potom to už išlo - Londýn, únos a vražda bývalého agenta, ktorý pozná veľmi dôležité a háklivé informácie. Príchod Raglana, jeho prepojenie s rodinou...ale najviac som si vychutnával záver, keď sa dostal do trestaneckej kolónie v Rusku. Brutálne podmienky, ja by som skončil po dvoch dňoch:-) Gilman to fantasticky opísal, musel mať informácie z prvej ruky, a ja som netrpezlivo čítal ďalej, lebo som bol zvedavý ako a či sa odtiaľ Raglan dostane. Bolo to uveriteľné, divoká jazda. Ak je toto prvý diel Raglanovskej série, sem s druhým, už teraz sa neviem dočkať!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Maguire sa o svojich ľudí staral, a hoci riziko patrilo k povolaniu, tentoraz ju mohol vystaviť veľkému nebezpečenstvu. Abbie trpezlivo počúvala, až kým sa jej neopýtal, či si trúfa na náročnú úlohu. Rozbúchalo sa jej srdce a stiahlo hrdlo, no bez váhania odvetila, že áno.
Ukazovákom posunul spis po stole s upozornením, aby zatiaľ obal neotvárala. Chcel, aby sa stretla s istým mužom, ktorého miesto pobytu poznal iba prostredník, vyslúžený legionár z Castelnaudary južne od Toulouse, kde sa nachádzalo výcvikové stredisko pre čerstvých zverbovancov francúzskej cudzineckej légie. Mnoho starších dozorcov sa po odchode do dôchodku usadilo v okolí základne. Títo ľudia zažili ostrý boj. Je na to pripravená? Opäť prikývla, že áno. Maguire jej pokynul, aby otvorila spis. Na liste papiera pripnutom k hlavnej časti spisu boli len strohé informácie. Opis muža a fotografia chýbali. Prekvapene pozrela na šéfa.
„Kto to je?“
„V podstate ani neexistuje. Kedysi sme s ním uzavreli dohodu, že v úradných záznamoch o ňom nebude žiadna zmienka. V minulosti pre nás už pracoval.“
„Tá dohoda stále platí?“ opýtala sa. Ak to bola pravda, ten človek stál mimo všetkých pravidiel a nedal sa vystopovať, čo Maguirovi rozväzovalo ruky.
„Áno, platí a tak to aj zostane.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x