bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čas na milosť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:552
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čas na milosť

ALFRÉD SWAN číta z knihy ČAS NA MILOSŤ:

Jake Brigance sa vracia! Hlavný hrdina trileru Kedy zabiť, jedného z najpopulárnejších románov našich čias, znova vystupuje v dramatickom príbehu zo súdnej siene.

Strážca zákona Stuart Kofer je privilegovaný muž. V opileckom besnení sa vyzúril na priateľke Josie a jej deťoch už mnohokrát, ale zakaždým mu to prešlo. Jednej noci však zaútočí obzvlášť agresívne a Josie padne v bezvedomí na zem. Jej syn, plachý šestnásťročný Drew, vie, že niet iného východiska. Zoberie zbraň a policajta, ktorý im poskytol strechu nad hlavou, zastrelí. Súd pridelí Drewovi ako obhajcu Jaka Brigancea. Na začiatku procesu sa zdá, že jediným prípustným verdiktom je trest smrti v plynovej komore. Prípad zavraždeného policajta totiž rozdeľuje obyvateľov mesta na dva tábory. Mnohí Clantončania si želajú rýchly proces a najvyšší trest. Brigance však postupne zisťuje, že nič nie je také jednoduché, ako sa zdá. Snaha zachrániť Drewa ohrozí jeho kariéru, finančnú situáciu aj bezpečnosť rodiny, ale v jednom má jasno. Je čas zabiť a čas na spravodlivosť. Teraz prichádza čas na milosť.

Z anglického originálu A Time for Mercy (Doubleday, a division of Penguin Random House LLC, New York 2020) preložila Alena Redlingerová.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Čas na milosť

Originálny názov: A Time For Mercy

Objednávací kód NA205138

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čas na... Grishama! (Erika, 26.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za mňa 15 bodov z desiatich! Grishamov román Čas na milosť ma dostal na kolená! Zase raz som ostala prekvapená, ohromená, potešená, spokojná a znova prekvapená... Týmito pocitmi a množstvom ďalších som prechádzala počas čítania tohto príbehu. Priznám sa, keď som pred rokmi začala s Johnom Grishamom, bála som sa, že jeho právnickým románom nebudem ani za mak rozumieť. Ascendent, jurisdikcia, precedens a podobné výrazy, ktorým obyčajný smrteľník sotva rozumie. Už jeho prvú knihu som však doslova hltala pohľadom. Áno, pán Grisham píše romány pre spomínaných obyčajných smrteľníkov – žiadne právne slovné hračky, naopak, svoje diela píše spôsobom, ktorý ma nútil čítať a čítať a čítať. Neviem, ako to robí, no už pri prvých riadkoch som sa ponorila do deja tak, že z 550 stranovej knihy som po troch dňoch uvidela iba jej zadný obal. Čas na milosť je výnimočná kniha s výnimočným hlavným hrdinom, ktorého ste mohli stretnúť pri čítaní románov Kedy zabiť či Platanový rad. Jake Brigance sa opäť vracia na scénu - ešte skúsenejší, ešte odhodlanejší a pre mnohých obyvateľov malého mestečka i nenávidený. Pre mňa je akýmsi „starým známym“, ktorého vždy rada stretnem v novej Grishamovej knihe. Cítim sa potom v deji ako na domácej pôde, v ten daný moment je Clanton i môj domov a prežívam to, čo jeho obyvatelia, akoby som bola jednou z nich; akoby som sa preniesla v čase a priestore; akoby ma kniha pohltila... Rada by som opísala tú neopísateľnú radosť, ktorú som pocítila zakaždým, keď som ju vzala do rúk a chystala sa na ďalšiu a ďalšiu kapitolu. Chcete to zažiť aj vy? Je to jednoduché: objednať, rozbaliť, uvariť kávu, sadnúť do kresla a neprestať čítať!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Chlapec držal pištoľ v ruke a obzeral si ju. Vedel, že je nabitá, Stuartove zbrane boli vždy pripravené strieľať. V šatníku mal vitrínu plnú pušiek a brokovníc, všetky nabité.
Z diaľky počul Kierin nárek, pred ním ležal chrápajúci Stu. Čoskoro sem vrazia policajti a neurobia dokopy nič, ako toľko ráz predtým. Nič. Neochránia súrodencov ani teraz, keď ich matka leží mŕtva v kuchyni. Zabil ju Stuart Kofer, ale bude klamať a policajti mu uveria. Bez matky čakala Drewa a jeho sestru oveľa temnejšia budúcnosť.
Vyšiel zo spálne s Glockom v ruke a pomaly kráčal do kuchyne, kde sa nič nezmenilo. Spýtal sa sestry, či matka dýcha, ale neodpovedala, len ďalej nariekala. Prešiel do obývačky a pozrel z okna do tmy. Ak aj mal otca, nepoznal ho, a tak sa znova pýtal sám seba, kde je hlava rodiny? Kde je múdry muž, radca a ochranca? Ani on, ani Kiera nepoznali istotu úplnej rodiny. V pestúnskej starostlivosti mali veľa otcov, spoznali aj advokátov, ktorí sa im snažili pomôcť, ale nikdy nezažili vrúcne objatie muža, ktorému mohli dôverovať.
Zodpovednosť je teda na ňom. Stratili matku, nezostáva mu nič iné, ako vzchopiť sa a stať sa mužom. Iba on môže zachrániť seba a sestru pred nekonečným utrpením.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 24,11 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x