bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hadí zámok

Vydavateľ: Vydavateľstvo Maxim (Vydavateľstvo Maxim, s.r.o.)
Séria:Barevansonovci
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hadí zámok

"Zmija zvlieka kožu, ale srdce ostáva. Aké je srdce novodobého grófa?"
Predstavte si, že sa stanete v 21. storočí dedičkou nevídanej, bizarnej a absolútne nesúčasnej nehnuteľnosti. Spolu s neogotickým zámkom však ako bonus získate nepríjemnú spoločnosť svojho príbuzného.
Kritička umenia Bea Abramová sa napriek všetkým negatívam rozhodne dedičstvo prijať a presťahovať sa s rodinou na neopakovateľné miesto dýchajúce históriou a noblesou. Čoskoro však zisťuje, že hady, ktoré sú hlavným symbolom rodu von Barevanson, tu ožívajú i v ľuďoch a nebezpečenstvo číha doslova na každom kroku.
Čo sa stane, keď sa zlo prederie na povrch? A čo ak má temný zámok moc prebúdzať vo svojich obyvateľoch len to najhoršie?
Vášeň, nebezpečenstvo, tajomstvá, láska, bizarný okázalý luxus a všadeprítomný strach sú živnou pôdou tohto skvelého neogotického románu. Rod von Barevanson vám viac nedá spávať...

Detaily o knihe

Názov: Hadí zámok

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hadí zámok (Emília Balková, 14.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
V prvom rade by som chcela vyzdvihnúť nádhernú obálku! Hoci hady sú pre mňa - bŕŕŕŕ - je naozaj krásna a veľmi výstižná. Rovnako ako aj krásne písmo v číslovaní kapitol a hadíky medzi jednotlivými časťami textu, hoci trošku väčšie písmo by sa mi páčilo viac. Mala som veľké očakávania a nejako sa nenaplnili. Autorkin štýl písania je proste iný. Nie je zlý, bude aj dobre zapamätateľný, ale v niečom som si naň nevedela poriadne zvyknúť. Tie skladby viet, príliš dlhé súvetia (vážne veľmi dlhé), miestami zbytočné, až som sa občas dokonca mierne strácala. To mi naozaj vôbec nesedelo, čítalo sa mi to preto o niečo ťažšie. Navyše aj čítanie v tretej osobe nie je príliš moja šálka kávy, ale niekedy sa to dá prežiť. Tu bol námet rozhodne super - gróf a život na zámku v 21. storočí, aj opisy celého toho neogotického zámku, ale aj tie boli niekedy pomerne zdĺhavé, no vedela som si to krásne predstaviť. Trošku taká zvláštna atmosféra tam bola z toho celého. Čo sa týka deja a postáv - niektoré zaujímavé, niektoré menej. Niektoré scény mi tam prišli úplne zbytočné. Niektoré zas začaté a akoby nedokončené. Niektoré postavy málo popisované. Počas takmer celej knihy mi vadila Karina. Trošičku to zachránil koniec. Ten som čakala možno aj trošku drsnejší, ale aj tak o dosť vylepšil celkový dojem. Epilóg prekvapil a potešil. Držala som Mary a Rubenovi palce, lebo obaja mali niečo do seba a hlavne mali svojich démonov a jeden druhému s nimi pomáhali. Určite ale dám šancu aj ďalším častiam zo série a uvidím, aký budem mať názor na ne.

zvláštna atmosféra (Michaela Töröková, 18.4.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som čítala dlhšie, ale musím uznať, že má svojskú atmosféru, zdediť bohatstvo a pôvod, tajomný zámok ako nečakané dedičstvo prekvapí asi každého. Prirovnanie gotický román je asi na mieste. Zdĺhavejší úvod, naznačené tajomstvá, záver konečne akčnejší. Ale teda nadšená nie som. Nezvykla som si na zvláštny slovosled, vadili mi ploché postavy, nedotiahnuté životy ostatných členov rodiny (načo sa potom toľko o nich rozprávalo? bola to len slovná vata?). Ale keďže na knihu sú v podstate dobré recenzie, dávam šancu aj pokračovaniam... A hodnotenie bolo to OK (2*) u mňa znamená, že som knihu dočítala a aj keď ja nie som asi cieľová skupina, viem presne komu ju odporučím. A obálky z celej série sú perfektné!

Skvelé čítanie (Mona, 21.10.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hadí zámok je temná romanca s magickým, miestami až hororovým nádychom, ktorá sa nedala pustiť z rúk. V úvode sa zoznamujeme s Beou, ktorá zdedila neogotický zámok, o ktorý sa musí deliť zo svojim nepríjemným a nedostupným bratom Rubenom, o ktorom nevie vôbec nič, pretože bola adoptovaná. Spolu s ňou a jej manželom spoznávame aj ich štyri deti, okolo ktorých sa bude príbeh točiť. Hneď na začiatku musím vyzdvihnúť perfektne temnú a stiesnenú atmosféru, ktorá sa niesla celým príbehom a ktorú dokresľovali rovnako temné, viacvrstvé a pomerne komplikované postavy. Ruben a Nikolas boli jednoznačne najtemnejšie a najkomplikovanejšie charaktery z celej knihy. Obaja mali v sebe nekontroľovateľný hnev, ktorý autorka opísala až desivo realisticky. Karina a (jednoznačne hlavná postava knihy) Mary boli síce každá úplne iná, no obe boli silné, svojské a empatické a ľahko som si k nim vytvorila vzťah. Denis bol takým príjemným osviežením celého príbehu a Bea s Vendelínom boli jednoducho starostliví rodičia, s ktorými som občas súhlasila a občas nie. Je to príbeh o zakázanej láske, o komplikovaných rodinných väzbách, modernej aristokracii a temných tajomstvách v perfektnom a neopozeranom neogotickom prostredí. Čítal sa veľmi dobre a rýchlo a vyvolal vo mne širokú škálu emócií :). Za mňa má príbeh krásne 4/5 hviezdičiek a teším sa s čím príde autorka nabudúce.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x