bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







E-Čarovné Slovensko 09/2020

Vydavateľ: MAFRA Slovakia a.s. (MAFRA Slovakia, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:132
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

PDF
Vaša cena: 2,50 € (vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: E-Čarovné Slovensko 09/2020

Unikátne fotografie Slovenska, veľké príbehy, exkluzívne reportáže, cestovanie, recepty, záhrada, praktické rady a tipy... to je Čarovné Slovensko.
Každý mesiac vám bude prinášať zaujímavé príbehy s unikátnymi fotografiami o magických miestach našej krajiny, nádhernej prírode – faune i flóre, fantastických a kreatívnych Slovákoch. Ale tiež o remeslách, tradíciách v modernom prevedení. Chýbať nebudú ani praktické rady a tipy.

Tatranskú túru na Kriváň, na Rysy či na Slavkovský štít si môže dopriať každý, kto má kondičku, lebo na ne vedú značkované chodníky. Ale Gerlachovský štít či niektoré nádherné hrebene sú už iná kategória. Vtedy prichádza na rad horský vodca, ktorý ľudí vodí aj mimo bežných turistických chodníkov, kam by inak ísť nemohli. Niektoré lyžiarske strediská nestrácajú svoje čaro ani po roztopení snehu. Mýto pod Ďumbierom ponúka od minulého roka množstvo aktivít aj v letnej turistickej sezóne, ako napríklad bike park so zjazdovými cyklotrasami pre všetky vekové kategórie, ale samozrejme aj množstvo atraktívnych výletov do prírody pre priaznivcov turistiky. V posledných rokoch zažívame aj renesanciu putovania, čoraz viac ľudí sa vyberá po Slovensku pešo, pričom dôvody púte už dávno nie sú čisto náboženské, mnohých láka aj iný spôsob cestovania. Svetoznáma púť do Santiaga de Compostela v Španielsku je známa aj ako Svätojakubská púť, ale rovnakú cestu pútnikov pomenovanú po svätom Jakubovi môžete absolvovať aj na Slovensku. Trasa Svätojakubskej cesty na Slovensku kopíruje stredoveké pútnické koridory, prechádza cez mestá a miesta zasvätené sv. Jakubovi a tiež cez prírodné, cirkevné či kultúrne lokality. Má približne 650 kilometrov a ak by ju niekto chcel prejsť naraz, potreboval by asi mesiac. Každý pútnik sa môže rozhodnúť, ktorá časť cesty mu najviac vyhovuje. A nech už sa vyberie ktorýmkoľvek úsekom naprieč Slovenskom, všade natrafí na krásne miesta.

Detaily o knihe

Názov: E-Čarovné Slovensko 09/2020

Objednávací kód NADBK82489

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x