bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska dvoch svetov

Vydavateľ: Linwe/KRAFT (Linwe/KRAFT)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:215
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 8,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,60 €
Ušetríte: 1,60 € (zľava 17%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska dvoch svetov

Zoznámte sa so Sabinou, ktorá prežila dospievanie v Iráne a našla si prácu, o ktorej nesmie nikto vedieť. Zoznámte sa s Richardom, hasičom, takým ktorého fotia do kalendárov. Spoznajte ich príbuzných, priateľov a partnerov. Budete cítiť púštnu horúčavu ma bruškách prstov, popolček spálenísk aj chuť zmrzliny v letnom popoludní. Tento román nestačí čítať, môžete ho prežívať s galériou jeho hrdinov. Je fascinujúci a vášnivý, s citom pre detail aj zmyslom pre humor.
Po mega úspešnom debute Zákon príťažlivosti vydáva Katarína Kuniková druhý román Láska dvoch svetov. Tento príbeh dokáže napísať spisovateľka, ktorá pozná tajomstvá života v malom meste aj v exotickom Iráne. Dokáže ho pochopiť každý, kto verí v osudovú lásku.

Detaily o knihe

Názov: Láska dvoch svetov

Objednávací kód NADBK82013

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Láska dvoch svetov (Emília Balková, 17.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa mi páčila. Čítala sa celkom rýchlo, predsa len má niečo vyše 200 strán. Dozvedela som sa veľa nového a zaujímavého. Najmä o živote v exotike. Láska dvoch svetov je voľným pokračovaním Zákona príťažlivosti, ktorý sa mi veľmi páčil, ale musím podotknúť, že o trochu viac ako táto časť. Už v ZP mi bol Richard ako vedľajšia postava sympatický. V tejto časti je on hlavnejšou postavou a je vykreslený ako veľmi fajn chlap. Tu sa ale stretávame hlavne so Sabinou, s ktorou sa Richard stretáva hneď v úvode knihy a až potom sa dostávame k minulosti a pekne plynule k prítomnosti. Od začiatku som bola zvedavá, ako sa k sebe dostanú, lebo informácia z ich detstva ma zaskočila a chcela som vedieť, čo bude ďalej a ako to autorka spracuje. Možno som čakala niečo iné, ale inak to bolo milé. Mne sa opisy z Iránu veľmi páčili, videli sme, ako Sabína žila, ako dospievala, čím všetkým si prešla. Dozvedeli sme sa niečo o kultúre, z čoho mám ja vždy radosť, ak sa dozviem niečo nové, čo som ešte nevedela. Videla som v recenziách názor, že toho bolo veľa a potom nastala romantická linka prirýchlo. Áno, bolo to tam rozsiahlejšie, ale nie zas tak veľmi, aby mi to vadilo. Bolo to potrebné, aby sme videli, ako žila a čo sa jej dialo. Pár strán navyše by ale rozhodne tej romantike neuškodilo. Napríklad, keď konečne zistili, že niečo v ich minulosti majú spoločné. Chcelo to tam trošku viac rozvinúť. Sabínina práca bola zaujímavá a bola som veľmi zvedavá, ako sa vyvinie a čo na to Richard. To, čo sa stalo neskôr, ma prekvapilo. Koniec je veľmi pekne vymyslený. Čakala som niečo podobné, ale nie toto konkrétne. Knihu určite odporúčam, ak ste čítali aj Zákon príťažlivosti.

Láska dvoch svetov (Šárka Smetanová, 1.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Voľné pokračovanie knihy Zákon príťažlivosti. Tentokrát o Richardovi a Sabine, ktorí sa spoznali už ako deti. Po dvadsiatich rokoch sa znova stretnú. Sabina dospievala v Iráne a ovláda viacero jazykov. Richard je hasič, ktorého fotia do kalendárov. Ani jeden nemá šťastie v láske. Čo myslíte, nájdu to šťastie spolu? Darioush sa mi od začiatku nepozdával. Potom sa mi zhnusil už úplne aj s Reginou. Nechápem, ako môže matka opustiť svoje dieťa, ajkeď už skoro dospelé. A nechápem, ako jej mohla Sabina tak rýchlo odpustiť. Vážne som nechápala Sabinino správanie. Aj čo sa týka Egona. On sa mi tiež od samého začiatku nepozdával a veru nemýlila som sa. Odporný človek, neskutočné nervy som naňho mala a nechápala som, prečo si s ním Sabina začala, keď sama nevedela prečo. Páčili sa mi opisy Iránu, bavilo ma čítať si, ako Sabina vyrastala, čím všetkým si prešla. Ajkeď toho bolo viac než romantickej linky, mne to vôbec nevadilo. Knihu určite odporúčam, veľmi sa mi páčila, no Zákon príťažlivosti o trošku viac.

Letná jednohubka (Kristy.Books, 27.7.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Láska dvoch svetov je voľným pokračovaním knihy Zákon príťažlivosti. Ide o letnú jednohubku, ktorú som prečítala na jedno posedenie. Kniha by sa dala rozdeliť na dve časti. V prvej časti sa zoznamujeme so Sabinou, ktorá veľkú časť svojho detstva prežila v Iráne. Páčilo sa mi, ako to autorka popísala prostredie, zvyky a tradície tejto krajiny, bolo to zaujímavé. Aspoň vďaka tomuto príbehu som mala možnosť nakuknúť do Iránu, reálne by som sa tam pravdepodobne neodvážila vycestovať. Opäť sa stretávame aj s fešným hasičom Richardom, ktorý sa objavil už v predchádzajúcej knihe. Už tam mi bol veľmi sympatický a bolo mi ľúto, že sa nedočkal svojho šťastia, preto som sa na jeho príbeh veľmi tešila. Dozvedáme sa, prečo sa stal hasičom a ako zvládal prvé roky v tejto práci. Opis niektorých hasičských zásahov bol naozaj drsný. Potom nasleduje druhá časť príbehu, ktorá sa venuje vzťahu medzi Sabinou a Richardom. Osobne by som privítala, keby táto časť bola dlhšia a obšírnejšie popísaná, pretože občas som mala pocit, že sa všetko deje prirýchlo. Veľmi ma potešilo, keď sa v knihe objavili aj Laura a Albert, najmä pri Albertových hláškach som sa veľa nasmiala. Ku koncu sme sa dočkali aj napätia a drámy, čo tiež poriadne spestrilo celý príbeh. Na záver sa mi už natíska len jedna otázka – dočkáme sa aj príbehu Xénie?

Oddychovka (Slávka Beňáková, 24.7.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Krásny príbeh obohatený o opisy života v Iráne. Príbeh hasiča Richarda (ktorého poznáme z knihy Zákon príťažlivost) a Sabiny, ktorá detstvo prežila v Irane. Príbeh je písany krásne a pohodovo, veľmi dobre sa čítal. Dozvedáme sa príbehy nie len hlavných hrdinov, ale aj ich rodiny. Trošku mi tam vadilo ako to bolo cele rýchle. Žiadalo by sa mi ten príbeh Richarda a Sabiny napísať trošku obširnejšie. Na druhej strane aj vďaka tomu, že to tam nebolo je z knihy taka oddychová “jednohubka” stvorená aj na čítanie počas týchto letných dní. Teším sa na ďalšiu tvorbu tejto autorky. .

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x