bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veriť znova

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Znova
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Veriť znova

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy VERIŤ ZNOVA:

Šťastné konce sú iba vo filmoch. V tom má Dawn Edwardsová jasno. Odkedy pristihla svojho bývalého s inou, zanevrela na chlapcov a radšej sa zamerala na štúdium a svoj veľký sen. Túži po kariére spisovateľky, a hoci už istý čas publikuje poviedky na internete, nik z okolia sa o tom nesmie dozvedieť. Ani Dawnini najbližší priatelia o jej záľube netušia. Popravde, všeličo o nej netušia. Rovnako ako Spencer Cosgrove, atraktívny kamarát, ktorému nie je ľahostajná. Spencer je síce neodbytný, ale Dawn zas neoblomná. Jedného dňa náhodou spozná jeho pravú tvár a uvedomí si, že naoko večne veselý chlapec vlastne nemá veľa dôvodov na úsmev. Spencera viac nevníma len ako zvodcu, na ktorého sa hrá, no postačí to na to, aby poľavila v zásadách?

Z nemeckého originálu Trust Again (LYX, Germany 2017) preložila Martina Šturcelová.

Detaily o knihe

Názov: Veriť znova

Originálny názov: Trust Again

Objednávací kód NA204767

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Oddychovka (Kristína Danišová, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to plytké? Viac ako kaluž na ceste. Je to predvídateľné? Rovnako ako gravitácia. Je to kniha, kvôli ktorej nebudete môcť spať? Len ak trpíte nespavosťou, tak by bola táto odpoveď kladná. Ale… Zároveň je to kniha, ktorá si ma pritiahla k sebe a držala, nedovoliac, aby som sa odtiahla. A presne vtedy, medzi prvou a poslednou stranou sa stalo to, čo je snom každého čitateľa. Dostala som ľahké romantické čítanie, strany sa obracali sami a príjemní hrdinovia sa dokonale hodili do tejto oddychovky. Spencer si drží okolo seba svoju auru tajomna a Dawn je tiež postavou. ktorej prajete šťastný koniec.

Skvela kniha (Slávka Beňáková, 27.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je druhou knihou zo série od autorky Mona Kasten. Prvá kniha sa mi páčila a bola som zvedava na túto druhú časť. Priznám sa, že táto druhá časť sa mi páčila ešte viacej ako prvá časť. Postavy boli zaujimavé. Pri postave Spencera je krásne vidno, že aj keď sa na prvý pohľad zdá človek úplne šťastný s bezstarostný, nemusí to tak byť a v skutočností tým len maskuje svoje trapenie. Aky je v skutočnosti Spencerov príbeh autorka dlho pred čitateľom taji a tým je to napínavé. Dawn zažila nesmierne sklamanie a aj to autorka odhaľuje postupne. Vedľajšie postavy sú tiež super. Profesor Nolan je riadne zaujimavý typek a bavil ma. Vzťah Dawn s jej otcom je veľmi krásny. A čo je super stretavame tu postavy aj z prvej časti. Túto sériu odporúčam milovníkom YA.

Oddychovka na leto (Laura Löbbová, 18.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Začať znova som čítala pred necelým mesiacom a mala som z toho veľmi zmiešané pocity. Kniha mi síce prišla neoriginálna a v mnohých momentoch absurdná, ale niečo ma nútilo stále ju čítať, až som ju zhltla za jeden deň. Preto som sa rozhodla dať šancu druhému dielu, o ktorom sa niektorí vyjadrovali, ako o tom lepšom. Tentokrát sme sa pozreli na príbeh Dawn a Spencera, ktorých sme mali možnosť spoznať už v prvom dieli. Spencer sa mi síce v prvom dieli zapáčil (jedna z mála postáv), no Dawn mi veľmi nesadla. V pokračovaní som ich spoznala bližšie a musím povedať, že jednotlivé príbehy postáv mi prišli v tomto prípade originálnejšie a dlhú dobu tajomné, čo spravilo čitateľa naozaj zvedavým a zároveň to vykompenzovalo predvídateľnosť romantickej linky. Niektoré veci sa však v porovnaní s prvým dielom nezmenili. Knihy z tejto série majú naozaj predvídateľné romantické linky. A tým nemyslím, že vieme kto s kým skončí, to mi pri tomto žánri príde v poriadku. Avšak aby som vedela predvídať pomaly všetko, čo sa medzi postavami udeje, mi príde príliš. Neprišlo mi to však reálne, a rovnako sa opäť opakovalo nelogické správanie postáv. A nerozumiem, prečo autorka vždy ženie hlavné postavy hore-dole, do svojho rodného mesta a naspäť. Snáď si to v ďalšom dieli odpustí. Aj keď som spomenula, že mi veľa vecí na tejto knihe vadilo, musím podotknúť, že ono sa to číta naozaj dobre. V knihe sa stále niečo deje, čo vás núti čítať ďalej a ďalej. Je to oddychové, vhodné na leto a aj keď prekrúcate očami nad niektorými scénami a nad tým ako presne viete čo sa stane, stále si kniha nejakým spôsobom drží vašu pozornosť. Okrem toho sme mali možnosť dozvedieť sa viac o Sawyer, o ktorej má byť ďalšie pokračovanie. Prekvapivo ma v tomto dieli Sawyer zaujala a som dosť zvedavá na jej príbeh.

Veriť znova (Val, 16.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto by pochyboval, že po mojom nadšení z knihy Začať znova,sa nevrhnem na voľné pokračovanie série ZNOVA? Na príbeh o utiahnutej Dawn a vždy veselom Spencerovi. No sú skutočne takí,ako ich vnímajú priatelia? V každom je oveľa viac. Postupne to jeden druhému odhalia. Našťastie je Spencer neodbytný,aj keď je Dawn až príliš odťažitá. Chémia funguje, takže odolávať dlho nemá zmysel. Veľmi sa mi páčil vývoj ich vzťahu. Každý z nich mal svoje tajomstvá. Tie Dawnine ma šokovali a úprimne,zlomili mi srdce hneď niekoľko krát. To, aký vzťah mala so svojím otcom,bolo až dojímavé. Skutočne som upustila slzu. Čo však svárilo Spencera bolo veľmi tajomné. A dosť dlho sa ani Dawn nechcel zdôveriť (nie to ešte čitateľovi)...Kasten je majsterka v narábaní so slovami. Jej štýl sa číta doslova sám, veľmi ma baví a som rada, že Monu radím medzi svoje obľúbené YA autorky. Píše s citom,humorom, so štipkou dramatična a spolu je to pre mňa to pravé orechové... príjemným spestrením bol Dawnin profesor(ten druhý, myslím, že sa volá Nolan,alebo tak nejak)...mala v ňom skutočnú podporu,a na tak mladého človeka dostala aj mnoho skvelých rád pre svoju budúcu spisovateľskú kariéru.

Výborné pokračovanie (Dominik, 3.9.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Veriť znova možno zaradiť skôr k oddychovým knihám, ktoré síce disponujú menším množstvom akcie, avšak neovplyvňuje to výslednú hodnotu publikácie. Podobne ako v predošlej knihe, aj v tejto kladie autorka veľký dôraz na vykreslenie pocitov a emócií jednotlivých postáv. Rovnako dôležitý je ich osobnostný prerod, ktorý môžeme sledovať aj na pomerne malom počte strán. Práve skutočnosť, že čitatelia už dané prostredie poznajú, dopomohol autorke odbremeniť román od úvodných opisov. Dawn mi ako hlavná postava pasovala viac než Allie a vo viacerých veciach som sa s ňou dokázal stotožniť. Mona Kasten jednoducho vie, ako postavy vykresliť tak, aby boli mladým čitateľom blízke, a najmä aby pôsobili autenticky a dôveryhodne. Veriť znova preto považujem za výborné pokračovanie série a už teraz som zvedavý, čo sa dozvieme v ďalšej časti o Sawyer a Isaacovi.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vtom som do niekoho v plnej rýchlosti vrazila. Náraz ma ochromil, tvár sa mi skrivila od bolesti. Zapotácala som sa a rozhodila rukami v zúfalej snahe niečoho sa chytiť. Zdrapila som telo oproti sebe, no chalan sa zatackal tiež. Vzápätí ma radšej strhol dolu, aby sa na mňa nezvalil. Pripadalo mi to celkom milé.
Kým som sa zbierala so zeme, v duchu som si k dnešnému mizernému dňu pripísala hrubý červený krížik.
Au! Zrejme som si zlomila nos. A okrem toho aj koleno a rebrá.
„Vždy som sníval, že sa na mňa vrhneš, no až tak doslova som to nemyslel,“ začula som spod seba. Dych mi uviazol v pľúcach.
Do pomyselného kalendára som pridala ešte jeden červený krížik, zakrúžkovala to čiernou a doplnila aj smajlíka. Tú malú opičku, čo si zakrýva oči.
Odhrnula som si z čela červené pramene a zbadala žiarivý tmavomodrý pohľad.
Tie pobavené iskričky som dobre poznala. Rovnako aj zamatový hlas, šibalské kútiky úst a neposlušné čierne vlasy.
Spencer.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x