bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hitler a Habsburgovci

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:59

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hitler a Habsburgovci

Pôsobivé dielo, ktoré prezrádza, ako a prečo sa Adolf Hitler zameriaval práve na deti zavraždeného arcivojvodu Františka Ferdinanda a ako mu cisárska rodina vrátila úder. Práve Františkovi synovia boli prví Rakúšania deportovaní do koncentračného tábora Dachau.

Počas piatich rokov, ktoré strávil mladý Adolf Hitler vo Viedni, sa v ňom zrodila posadnutosť a nenávisť voči cisárskej rodine Habsburgovcov, ktorá ho napokon doviedla k túžbe získať moc a pomstiť sa upadajúcemu impériu aj mŕtvemu arcivojvodovi s jeho cisárskymi sirotami.

Vodcu odpudzovalo netradičné manželstvo arcivojvodu Františka Ferdinanda, ktoré v tradične založenej Habsburskej ríši vyvolalo škandál. Cisárski potomkovia, ktorí z neho vzišli, boli podľa Hitlera stelesnením všetkého, čo bolo zlé na modernizácii, dvadsiatom storočí a na multietnicite a multikultúrnosti rakúsko-uhorskej ríše.
Keď sa dostal k moci, jeho nenávisť voči Habsburgovcom sa zamerala na synov Františka Ferdinanda, ktorí verejne vystupovali proti nacistom a ich rasistickej ideológii. Keď v roku 1938 Nemecko obsadilo Rakúsko, práve oni boli prví dvaja Rakúšania, ktorí boli zatknutí gestapom a odvlečení do Dachau.
V priebehu niekoľkých hodín sa tak dostali z prepychového paláca do väzenia. Ženy z ich rodiny, vrátane princeznej Žofie z Hohenbergu, Františkovej jedinej dcéry, vyhlásili Hitlerovi vojnu. Ich neoblomnosť a odvaha tvárou v tvár zrade a mučeniu udržala rodinu pokope v priebehu vojny, aj počas nasledujúcich traumatických rokov.
Korene Hitlerovho odhodlania zničiť rodinu mŕtveho arcivojvodu, ako aj jej odvážny boj proti Führerovi, odhalil James Longo po desaťročí výskumu a rozhovorov s potomkami Habsburgovcov.

Detaily o knihe

Názov: Hitler a Habsburgovci

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x