bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nevesta na skúšku

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 12,85 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,16 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,30 €
Ušetríte: 2,14 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nevesta na skúšku

Romantický príbeh lásky, ktorá prestupuje hranice medzi štátmi a rúca všetky zábrany srdca.
Khai Diep necíti takmer nič. Cíti podráždenie, keď mu ktosi premiestni veci, alebo spokojnosť, keď do posledného centa sedia účtovné knihy, ale nezažíva veľké, dôležité city ako láska či žiaľ. Nechce si priznať, že city len odlišne spracúva, lebo je autista. Namiesto toho dospeje k záveru, že má defekt, a roz-hodne sa vyhýbať romantickým vzťahom. Jeho matku to už doháňa k zúfal-stvu, a preto vezme veci do vlastných rúk a vráti sa do Vietnamu, aby mu tam našla nevestu.
Esme Tranová, dievča americko-vietnamského pôvodu, žijúce v slamoch Ho-čiminovho mesta, mala odjakživa pocit, že nikam nepatrí. Keď sa jej naskytne príležitosť vydať sa za Američana, chopí sa jej ako prepotrebnej možnosti zmeniť život svojej rodine. Zvádzanie Khaia však nejde tak, ako mala v úmysle. Zdá sa, že lekcie lásky fungujú, ale len v Esminom prípade. Bezná-dejne sa zamiluje do muža, ktorý sa domnieva, že jej náklonnosť nikdy nedo-káže opätovať.
Esme musí Khaia presvedčiť, že láska má mnohé podoby. Khai zase musí vy-riešiť hlavolam vlastného srdca, kým Esme opustí krajinu a vzdiali sa mu až na druhú stranu oceána.

Detaily o knihe

Názov: Nevesta na skúšku

Objednávací kód NA622372

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Khai a Esme (Val, 2.8.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
… chudoba, dohoda, autizmus… Príbeh bol oveľa krajší, ako som si myslela, že bude. Opäť raz sa mi potvrdilo, že aj vo výpredaji sa dajú nájsť knihy, ktoré chytia za srdce a ešte dlho ich neviete vyhnať z hlavy. Nevesta na skúšku je presne takým príbehom. Esme, je chudobná ako kostolná myš. Vo Vietname ju náhodou na toaletách nájde elegantná pani, dá jej návrh na sobáš s jej synom a spokojný život v Amerike. Syn Khai je fešák, “nevesta” pre dobro svojej rodiny súhlasí. Toto je len úvod príbehu. Chudoba, ktorá kvári Esme, nie je jej jediným problémom. Autorka postavu hlavnej hrdinky vykreslila ako silnú, odhodlanú, húževnatú, inteligentnú a krásnu mladú ženu. Miestami by sa mohlo zdať, že Esme sa Khaiovi až nanucuje, ja som to tak ale nebrala. Esme postupne vypozorovala Khaiove odlišnosti, brala ho ale takého, aký bol. Okrem skúšky, či bude vhodnou manželkou, mala táto postava v Amerike aj inú misiu. Akú a ako dopadla, si prečítajte. Khai je autista. Jeho zmýšľanie, vnímanie okolia a nutnosť rutiny Helen napísala (pre mňa) uveriteľne. Vpád “spolubývajúcej” jeho život narušil, no nebol nepríjemný. Práve naopak. Esme mu priniesla do života zmeny, o ktorých ani netušil, že by mu chýbali. Musím spomenúť aj sexuálne scénky. Dôvod Khaiovho správania v súvislosti so sexom som tušila, no napriek tomu som sa musela aj smiať. Smiešne to však nebolo. Bojoval sám so sebou a nechápal, v čom je problém. Našťastie má úžasného brata, ktorý mu pomohol, poradil, bol veľkým bratom ako sa patrí. Aj Quana som si preto veľmi obľúbila a prečítať si jeho príbeh by vôbec nemuselo byť nudné čítanie. Helen Hoang do príbehu vsunula aj kopec krásnych myšlienok a po prečítaní ‘poznámky autorky’ som na knihu ako celok, pozerala o kus “iným okom”. Záverečné rozuzlenie zápletky bolo trochu urýchlené. Každý problém, či tajomstvo sa vyriešilo postupne v jednej situácii, čo však nepovažujem za mínus. Naopak, pri čítaní ma dosť rušili chyby a myslím, že miestami čudný preklad (veď kto už len používa napr. slovo DOHROMA= synonymum slova doparoma). Napriek tomu ma príbeh autistu a chudobného, ale hrdého dievčaťa s túžbou žiť dôstojný život nadchol natoľko, že mu dávam plný počet, 5*.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x