bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dobehni svoj mozog

Vydavateľ: barecz & conrad books (barecz & conrad books)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dobehni svoj mozog

Existuje spoľahlivý spôsob, ako znížiť stres a úzkosť a zároveň podporiť pamäť? Zvýšiť IQ a spomaliť proces starnutia? Stať sa kreatívnejší a sústredenejší zároveň? Odpoveď je jednoduchá: hýbte sa a dobehnite svoj mozog! 
Pravidelné cvičenie stimuluje mozog nevídaným spôsobom. Jeho výsledky neprekoná ani kombinovaný účinok liekov, výživových doplnkov a mentálnych cvičení, ako lúštenie krížoviek a riešenie sudoku.
Moderná neuroveda a výskum preukázali, že fyzické cvičenie má mimoriadne účinky na naše mentálne zdravie a vyrovnanosť. Kniha Dobehni svoj mozog prináša výsledky týchto výskumov v praktickej forme a je ideálnym návodom na ich použitie v každodennom živote.
Dobehni svoj mozog od renomovaného švédskeho psychiatra a “brain bloggera” Andersa Hansena Vám povie:
• Prečo je telesná aktivita najlepšou ochranou pred demenciou.
• Aký druh cvičenia možno použiť na liečbu depresie.
• Ako cvičenie zvyšuje sústredenie u detí a špeciálne u detí s poruchou pozornosti a hyperaktivitou (ADHD).
• Ako sa deti s pravidelným pohybom a telesnou aktivitou môžu zlepšiť v matematike a rečovom prejave.
• Prečo magický pocit eufórie pri behaní a látky, ktoré počas nej telo vylúči, majú úžasný vplyv na naše zdravie, energiu a náladu.
Kniha Dobehni svoj mozog Vás určite rozhýbe.

Preklad: Eva Adamcseková

Detaily o knihe

Názov: Dobehni svoj mozog

Objednávací kód NA621371

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dobehni svoj mozog (Monika Kádeková, 18.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najskôr treba poznamenať, že toto nie je žiadna motivačná literatúra. Ide o poctivú populárno-náučnú publikáciu, ktorej autorom je psychiater. Tou poctivosťou myslím, že každé tvrdenie je podopreté výsledkami štúdií, či rôznych výskumov, prípadne vysvetľuje neurofyziologický mechanizmus spomínaných zmien v mozgu. Vo všeobecnosti je známe, že pohyb a hlavne beh významne vplýva na rôzne telesné funkcie, posilňuje kardiovaskulárny systém, cítime sa po ňom lepšie. Anders Hansen sa bližšie pozrel na to, či a ako ovplyvňuje beh náš mozog z hľadiska neurobiologických zmien, či zlepšenia kognitívnych funkcií alebo regulačných mechanizmov. Na viacerých miestach zdôrazňuje, ako je k správnemu a zdravému fungovaniu mozgu potrebný pravidelný pohyb a ešte lepšie - beh. Od zvládania stresu, zlepšenia sústredenosti, kreativity a pamäti až po významné zmeny v liečbe depresívnych stavov. Tiež odporúča skôr aeróbnu aktivitu v záujme zachovania si jasnozrivosti v starobe a ako prevenciu voči demenciám ako lúštenie krížoviek či sudoku. Výskumy totiž preukázali, že rôzne logické hry nemajú skoro žiaden efekt. A keď sa niečo učíte, radšej sa pri tom prechádzajte - lepšie si zapamätáte naučené :)

Kniha, ktorá vás postaví zo stoličky (Martina Gahérová, 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá vás postaví zo stoličky - a nemyslím to ako bežne používanú metaforu, ale ako holý fakt :) Celá kniha bola veľmi inšpiratívna, poučná a motivujúca. Autor ju veľmi dobre rozdelil do jednotlivých kategórií, ktoré na jednej strane na seba pekne logicky nadväzujú, no pokojne medzi nimi môžete preskakovať a nečítať ich presne podľa poradia. Kniha sa číta ľahko, je plná faktov, najnovších štúdií a výskumov. Celkovo vďaka nej pochopíte stále opakované frázy ako: "Máš blbú náladu? Choď si zacvičiť", "Si smutný? Choď sa prejsť", "Zle spávaš? Viac sa hýb"... Odporúčam nielen aktívnym športovcom, ale každému, komu záleží na svojom zdraví a chce lepšie pochopiť svoje telo.

odporúčanie (Andrea, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam knihu Dobehni svoj mozog od švédskeho psychiatra Andersa Hansena. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí pravidelne športujú (týka sa to najmä behu), ale určite je vhodná aj pre tých, ktorí s robením športu otáľajú alebo nie sú dostatočne motivovaní. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x