bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všade samé korytnačky

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 3,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všade samé korytnačky

Šestnásťročná Aza Holmesová nikdy nemala v úmysle riešiť záhadný prípad zmiznutia miliardára Russella Picketta. Lenže keď sa jej najlepšia kamoška Daisy Ramirezová dozvie, že v hre je odmena stotisíc dolárov, s nadšením sa vrhne do vyšetrovania. Aza sa jej rozhodne pomôcť, keďže z detstva pozná Pickettovho syna Davisa. Zoznámili sa kedysi v tábore pre deti, ktorým zomrel jeden z rodičov. Dievčatá stoja pred zásadnou otázkou: Stal sa miliardár obeťou únosu, alebo utiekol pred políciou, ktorá ho chcela obviniť z úplatkárstva?Aza sa snaží byť dobrou dcérou, dobrou kamarátkou, dobrou študentkou a možno aj dobrou detektívkou, no pritom musí bojovať s vlastnou úzkosťou a ustavične padá do špirály obsesívno-kompulzívnych myšlienok.Spisovateľ John Green, autor bestsellera Na vine sú hviezdy, ktorý sám trpí obsesívno-kompulzívnou poruchou, s drsnou úprimnosťou rozpráva svoj doteraz najosobnejší príbeh o láske, vytrvalosti a sile ozajstného priateľstva.Z anglického originálu Turtles All the Way Down (Dutton Books, Dutton Children’s Books, an imprint of Penguin Young Readers Group, a division of Penguin Random House LLC, New York 2017) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Všade samé korytnačky

Originálny názov: Turtles All the Way Down

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Opäť perfektná Greenovka (Štefánia Setéthová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem ako vy, ale ja hneď pri začítaní sa do knihy cítim, že je to Greenovka. Má špecifický štýl písania, ktorý mi na začiatku každej knihy vadí, ale potom si pomaly zvyknem a zamilujem sa do každej jednej jeho knihy. Nebolo to inak ani teraz, aj keď som natrafila na veľa negatívnych recenzií. Hneď prvá veta: "Keď som si prvý raz uvedomila, že som možno vymyslená..." ma vystrašila. Potom som si povedala, že je to O.K. je to Green, poďme ďalej. A tak to aj bolo. Bolo to O.K. Po začítaní sa do knižky sa stretávame s hlavnou hrdinkou Azou a jej kamarátmi. Daisy, jej najlepšia kamarátka dostane šialený nápad nájsť miliónára Picketta, ktorý sa schoval pred políciou. Odmena je stotisíc dolárov a Aza pozná jeho staršieho syna... Aza bojuje so svojimi démonmi úzkosti a obsesívno-kompulzívnymi myšlienky, hlavne verí a obáva sa toho, že má clostrídie (vírusové ochorenie čriev) na ktoré možno aj zomrieť. Autor túto tému briliantne opísal, keďže sám trpí obsesívno-kompulzívnou poruchou. Neustále myšlienky o tom, či ste po sebe zamkli dvere, keď odchádzate, alebo či ste si vytiahli žehličku sú nič narozdiel od toho, čo prežíva Aza. Neviete aké to je pobozkať niekoho s obavami o svoj život. Pobozkať niekoho a modliť sa, aby ste nedostali clostrídie a o 4 dni ste nezomreli. Byť uväznená vo svojich myšlienkach... krútiť sa v dostredivom víre vôkol.. To, akým spôsobom dokáže Green opísať lásku medzi postavami ja proste milujem. Nie je to nič klišé, melodramatické. Anotácia vás môže zmiasť, ale aj nemusí. Príbeh so štipkou detektívky, ktorá spustí lavínu citov nielen medzi hlavnými postavami vás zasiahne do srdca ani sa nenazdáte. Dej ako samotný možno ničím špeciálny nie je. Možno nenapreduje podľa vašich predstáv. Ale zamilujete si to. Presne tak ako ostatné greenovky. Je majster v písaní a keby napísal recept na ranný toast, aj ten by som od srdca milovala.... Rozuzlenie mi prišlo veľmi rýchle, z ničoho nič sme prišli na koreň problému a ukončili dej. Ale milovala som to. Milovala som Azu, pretože Bola iná. Davisa, pretože miloval Azu. Daisy, lebo sa nie vždy zachovala ako najlepšia kamarátka. A ten koniec... Nemusi sa všetko skončiť happy endom. Aj v tomto duchu sa nesie myšlienka knihy. Ukáže vám, že peniaze nie sú všetko. Môžte mať milióny ba miliárdy, ale čo z nich, ked nemáte pri sebe osobu, ktorá vás ako jediný podrží miluje čistou láskou? Čo z nich keď nemáte pri sebe to najcennejšie? Rodičov.

oddychove citanie (Lea, 3.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Moja prva kniha, ktoru som citala od autora a vcelku bol pribeh prijemny a lahko sa cital. Hlavna hrdinka Aza ma obsesívno-kompulzívnu poruchu (ma ju aj sam autor) co obzvlastnilo pribeh. Kniha je tak trochu aj detektivka no hlavne prijemna oddychovka pre mladych.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x