bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zatykač

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 6,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zatykač

„Musím žiť s vedomím, že jestvuje reálna šanca, že ma Putin alebo prisluhovači jeho režimu môžu dať jedného dňa zavraždiť. Podobne ako väčšina ľudí, ani ja netúžim po smrti a nechcem sa nechať zabiť. Nemôžem tu síce uviesť všetky protiopatrenia, ktoré som urobil v záujme ochrany svojej rodiny a seba, no jedným z nich je táto kniha. Keby ma zavraždili, budete vedieť, kto to spáchal. Keď si moji nepriatelia prečítajú túto knihu, dôjde im, že o tom viete. Ak teda sympatizujete s túžbou po spravodlivosti a súcitíte so Sergejovým tragickým osudom, podeľte sa, prosím, o tento príbeh s každým, koho poznáte. Taký jednoduchý čin pomôže udržať nažive ducha Sergeja Magnitského a bude to mať oveľa väčší význam ako armáda mojich telesných strážcov.“

V novembri roku 2009 voviedli mladého, vychudnutého právnika Sergeja Magnitského do mrazivej izolačky moskovskej väznice. Pripútali ho k posteli. Potom k nemu pristúpili ôsmi policajti a ubili ho na smrť. Akého zločinu sa Magnitský dopustil? Svedčil proti predstaviteľom ruského ministerstva vnútra, ktorí ukradli 230 miliónov dolárov, ktoré jeden z najúspešnejších hedžových fondov na svete zaplatil na daniach ruskému štátu. Brutálna vražda Sergeja Magnitského nebola dodnes vyšetrená a vinníci neboli potrestaní. Posmrtný súdny proces proti Magnitskému bol vykonštruovaná fraška, ktorá prispela k ďalšej diskreditácii Putinovho režimu v očiach svetovej verejnosti.

Faktografický román Zatykač odhaľuje celú kamufláž, ktorou sa ruské úrady snažili zastrieť pravdu o Magnistkého uväznení a zavraždení. Je to prienik do temného jadra Kremľa. Bill Browder, manažér hedžových fondov a Magnitského zamestnávateľ, pozýva svojich čitateľov na nevšednú cestu, ktorá vedie z vrcholu svetového finančníctva v New Yorku a v Londýne na začiatku deväťdesiatych rokov cez zápasy s neľútostnými oligarchami v turbulentnej atmosfére postsovietskej Moskvy až po okamih, keď Browdera na Putinov príkaz vykázali z Moskvy.

Browder vykresľuje ruskú vládu ako zločinecké zoskupenie sústreďujúce vo svojich rukách všetku štátnu moc. Autor zároveň zachytáva svoju osobnú premenu z finančníka na ľudskoprávneho aktivistu, ktorý zorganizoval masívnu kampaň, aby dosiahol spravodlivosť pre svojho zavraždeného právnika a priateľa. Podvody, podplácanie, korupcia a mučenie na každom kroku. Zatykač je šokujúci, no pravdivý príbeh plný hrozivých zvratov siahajúcich až do najvyšších kruhov západnej politiky.

Detaily o knihe

Názov: Zatykač

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x