bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nie som taká

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,84 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nie som taká

Bez servítky a naostro!Lena Dunhamová predstavuje zábavnú, vyčerpávajúcu a naozaj úprimnú zbierku osobných esejí, vďaka ktorej ju pokladajú za jednu z najoriginálnejších mladých spisovateliek súčasnosti.

V knihe Nie som taká opisuje skúsenosti, ktoré si osvojila na ceste životom: zamilovanie, pocit samoty, päť kíl nadváhy, hoci je len zdravú stravu, potrebu ukázať sa v miestnosti plnej mužov, čo sú dvakrát starší ako ona, nájdenie ozajstnej lásky a to najdôležitejšie – odvahu veriť v to, že si práve jej príbeh zaslúži pozornosť.

Kapitola Priprav ma o panenstvo (Nie, vážne je tvoje) je svedectvo o Dunhamovej prvej sexuálnej skúsenosti, ako aj o jej očakávaniach pri samotnom akte, ktoré sa celkom nenaplnili: „Neotvorilo mi to žiadne nové možnosti, neodomkol sa ani žiadny trezor ženskosti.“ Kapitola Dievčatá a idioti skúma jej náklonnosť k nie veľmi milým mužom – mužom, čo svoju „hrubosť“, ktorá ju tak fascinovala, doviedli do dokonalosti. Je to vôbec možné? je meditácia na tému jej celoživotnej posadnutosti smrťou a zomieraním – hovorí jej „geneticky predurčená morbídnosť“.

V kapitole Neodrbala som ich, ale vrieskali na mňa si predstavuje, ako v osemdesiatke napíše nový pravdivý životopis. Už nebude hľadieť na slušnosť, preto reálne opíše sexizmus a povýšenectvo, s ktorými sa v Hollywoode stretla. Ženy sú tam podľa nej „len ako tie papierové oné na ochranu pohárov v hotelových kúpeľniach – potrebné, ale len na jedno použitie“.

V knihe Nie som taká autorka energicky, dojemne a otvorene podáva správy o ťažkom údele dospievania. „Už teraz sa hanbím za to, čo som vám ponúkla,“ píše Dunhamová. „Keby vám však moje skúsenosti uľahčili život a pomohli vyhnúť sa sexu v teniskách, aby ste mohli zdrhnúť, potom každý môj prešľap stál za to.“

Detaily o knihe

Názov: Nie som taká

Originálny názov: Not That Kind of Girl

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x