bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nie som taká

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nie som taká

Lena Dunhamová dojemne a veľmi otvorene podáva správu o ťažkom údele dospievania. „Už teraz sa hanbím za to, čo som vám ponúkla,“ píše. „Keby vám však moje skúsenosti uľahčili život a pomohli vyhnúť sa sexu v teniskách, aby ste mohli zdrhnúť, potom každý môj prešľap stál za to.“

Kniha Nie som taká je o zamilovaní, pocite samoty, nadváhe, nájdení ozajstnej lásky a najmä o odvahe autorky veriť v to, že si práve jej príbeh zaslúži pozornosť. Kapitoly ako Priprav ma o panenstvo; Dievčatá a idioti; Diéta je slovo na päť písmen; Čo mám v kabelke; Zabuchnúť sa do dievčaťa; Neodrbala som ich, ale vrieskali na mňa či Názory na smrť a zomieranie vás presvedčia o tom, že pre Dunhamovú nie je nijaká téma tabu. A rovnako šokujúci, ako jej názory na život, je aj slovník. Tak nebuďte prudérni, odhoďte zábrany a začítajte sa do odhaľujúcej spovede jednej z najoriginálnejších mladých spisovateliek súčasnosti.

Z anglického originálu Not That Kind of Girl (Random House,
New York) preložila Anna Kovaľová.

Dostupné verzie titulu

Nie som taká Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nie som taká

Originálny názov: Not That Kind Of Girl

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

sklamanie (Sue, 19.6.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Keď si vyberiete autobiografiu, čakáte, že vás pohltí. Anotácia tejto knihy ma veľmi zaujala, ale už po pár stranách som vedela, že to bol obrovský prešľap. Autorku som nepoznala a tak ma jej príbeh, ani nedokázal vtiahnuť do deju. Mala som pocit, akoby jednu myšlienku opakovala stále dookola a nič nové som sa o nej nedozvedela. Od príbehu, ktorý autorka označuje za ten, ktorý si zaslúži pozornosť ľudí som čakala viac. Pri čítaní som sa nudila. Podľa mňa je toto kniha vyslovene pre fanúšikov autorky. Mala som príliš veľké očakávania a dopadlo to obrovským sklamaním.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vždy ma priťahovali hlupáci. Od papuľnatých čudákov, z ktorých sa nakoniec vykľujú celkom fajn ľudia, až po sociopatov závislých od sexu. Ich spoločný menovateľ je zlý prvý dojem a potreba dať mi lekciu.
Priatelia: Ste na mňa drzí v obchode so zdravou výživou? Vzbudíte vo mne záujem. Ignorujete ma v spoločnosti? Všimnem si aj to. Najviac sa mi páči, keď je chlap zozačiatku hrubý, potom vysvetlí, že je to jeho obranný mechanizmus, a keď ho trochu spoznáte, zistíte, že je ešte horší. Keď som prekročila prvé štvrťstoročie svojho života a dala sa dokopy s naozaj milým človekom, všetko sa zmenilo. Teraz mám odvykačku od hlupákov, takže ak sa stretnem s niekým, kto sa správa podľa spomínaného kľúča, ešte to pre mňa nie je bezpečné.
Hlupáci ma priťahovali odnepamäti. Predpubertálne prázdniny som strávila na chate pri jazere, schúlená na otrhanom gauči, v maminom tričku s nápisom Pozor, jama, a pozerala som filmy ako Navždy spolu a V mesačnom svite. Z týchto príbehov o túžbach mladých som si vzala iba to, že ak vás má chlap naozaj rád, postrieka vás vodnou pištoľou a dá vám napríklad prezývku Tučko. Keď vás zhodí z bicykla a máte rozbité kolená, ako odškodné vás musí pobozkať.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x