bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Carrie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 9,16 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Carrie

Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička – silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste.

Autor do deja jedného zo svojich najznámejších trilerov vkladá spomienky či výstrižky z tlače a vytvára tak mozaikový obraz života aj vnútorného sveta nešťastnej Carrie. Podľa románu nakrútil režisér Brian De Palma roku 1976 rovnomenný film, ktorý dodnes mnohí pokladajú za najlepšiu kingovskú filmovú adaptáciu. V súčasnosti sa do kín dostáva nové moderné spracovanie tohto slávneho hororu s vynikajúcou americkou herečkou Julianne Moorovou v úlohe matky.

Detaily o knihe

Názov: Carrie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Carrie (Val, 8.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Našťastie nečítam anotácie a údajne existuje aj rovnomenný film, ktorému sa tiež úspešne vyhýbam. Čiže. Do knihy som šla úplne nevedomo o čom by príbeh mal byť. Očakávala som jedine krv,aj to vďaka obálke(edícia Panta Rhei). Nakoľko som od Kinga pár kníh prečítala (to je z jeho repertoáru aj tak zanedbateľné množstvo),vedela som, že aj keď niečo predvídam, všetko môže byť úplne inak, desivejsie, krvavejšie...V tejto,vraj autorovej prvotine z románovej tvorby, máme neskutočne fanatickú, nábožensky založenú,ovdovelú matku. Nielen psychicky terorizuje svoju jedinú čudácku dcéru Carrie,ale vyskytujú sa aj fyzické tresty-kopance a škrtenie nie je nič neobvyklé. Mechyšpiny(ženské prsia),to bolo pomenovanie za top všetkých topov XD Okrem "skvelej"situácii doma, má Carrie perné chvíľky aj v škole každý deň. Šikana a posmech je bežnou rutinou, ktorú Carrie musí strpieť. Najnovší kúsok tyranie sa v knihe odohrá, akoby v priamom prenose(predošlé eskapády sú iba spomenuté). Školské sprchy po hodine telesnej výchovy. Nechápem ako môžu byť deti také zlé. Síce už boli 17 ročnými, takmer dospelými ľuďmi,ich správanie bolo otrasné! Učiteľka telesnej to tiež prvou reakciou riadne pohnojí,no spamätá sa a Carrie pomôže. Ale nebude neskoro? Bola toto posledná kvapka toho, čo Carrie ešte znesie? King je majster rozprávač,o tom sa nemusíme ani baviť. Páčilo sa mi,ako bol príbeh vyrozprávaný viacerými postavami. Na 220.stranách sa toho dá napísať veľa, pretože Stephen zakomponoval do "rozprávania" aj úryvky\texty z vypočúvania,knihy, či novinových článkov. Všetko sa to týkalo Carrie a tragédie, ktorá sa kvôli nej udiala.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x